Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παρέμβαση κατά Τοψίδη από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ

Παρέμβαση κατά Τοψίδη από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ

0

Αντεπιτίθεται στην ανακοίνωση της «Περιφερειακής Σύνθεσης» για το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας και το ψήφισμα που εκδόθηκε ομόφωνα για το άνοιγμα των συνοριακών σταθμών

 O Χρήστος Παπαθεοδώρου σε τοποθέτηση με πολιτικά χαρακτηριστικά χρεώνει αναλήθειες και άγνοια της διαδικασίας στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

 Με σκληρή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ Χρήστος Παπαθεοδώρου επιτίθεται στον Χριστόδουλο Τοψίδη, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξή του μετά το περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας. Συγκεκριμένα του χρεώνει άγνοια της διαδικασίας και αναλήθειες ως προς το ποιος είχε την πρωτοβουλία για την έκδοση του ψηφίσματος, ενώ επισημαίνει ότι οι παρατάξεις Τοψίδη και Κατσιμίγα τελικά υπερψήφισαν την επένδυση της ΤΕΡΝΑ στην Κομοτηνή.

Αναλυτικά, στη δήλωσή του αναφέρει: «ο κ. Τοψίδης συνεχίζει την παράδοση των άστοχων ανακοινώσεων για τους «προσωπικούς του θριάμβους», μετά από κάθε Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με έκπληξη και απορία διάβασα το πρόσφατο δελτίο τύπου του κ. Τοψίδη σχετικά με το θέμα του τουρισμού, που συζητήθηκε στη χθεσινή (σ.σ. της Δευτέρας) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ανάμεσα στις πολλές διαφορετικές ερμηνείες που μπορεί να φανταστεί κανείς διαβάζοντάς το, πιο πιθανή φαίνεται αυτή της σύγχυσης και των παλινωδιών του κ. Τοψίδη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους, αναφέρω παρακάτω αυτά ακριβώς που συνέβησαν στη συνεδρίαση:

1)Ο κ. Τοψίδης έφερε στο Π.Σ. μία εισήγηση με 14 προτάσεις για τον τουρισμό, οι περισσότερες από τις οποίες είναι εκτός των ορίων αρμοδιότητας της Περιφέρειας, με εισήγηση να εγκριθούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

2)Στο τέλος της συζήτησης, ανακάλεσε τη συνολική εισήγησή του και περιορίσθηκε στο να ζητήσει άνοιγμα του τελωνειακού σταθμού της Νυμφαίας.

3)Στη συνέχεια διεύρυνε το αίτημά του και ζήτησε άνοιγμα όλων των τελωνειακών σταθμών της Περιφέρειας.

4)Ακολούθως ανακάλεσε και πάλι την πρότασή του και ζήτησε έκδοση ψηφίσματος για το ίδιο θέμα.

5)Όπως ορίζεται στον Κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου, του ζήτησα να μου παραδώσει εγγράφως σχέδιο ψηφίσματος.

6)Επειδή αγνοούσε τον Κανονισμό, που αναφέρει ότι τα ψηφίσματα εκδίδονται μετά από ψηφοφορία στο τέλος της συνεδρίασης, και επειδή φοβήθηκε ίσως ότι θα του έφευγαν οι σύμβουλοι της παράταξής του, ανακάλεσε και πάλι το αίτημά του για έκδοση ψηφίσματος και επανήλθε με εισήγηση πρότασης για τον τουρισμό προς ψήφιση

7)Μετά από όλα αυτά, ο κ. Κωστής Σιμιτσής ζήτησε να εγκριθεί ψήφισμα για το ίδιο θέμα, το οποίο και τελικά ψηφίσθηκε ομόφωνα από το Π.Σ.

Το ψήφισμα κατά λέξη έχει ως εξής:

«Ψήφισμα: Ζητούμε από την Κυβέρνηση να ανοίξει συνοριακό ή συνοριακούς σταθμούς στην Περιφέρεια ΑΜΘ κατά την κρίση της, με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και σύμφωνα με όσα ακολουθούνται σε άλλους συνοριακούς σταθμούς της χώρας μας».

Κατόπιν αυτών, αλλά και όλων όσων (ευτυχώς) αποτυπώθηκαν στα πρακτικά, προκύπτει ότι το δελτίο τύπου του κ. Τοψίδη είναι αναληθέστατο. Πλην όμως είναι και ημιτελές.

Γιατί θα περίμενε κανείς να αναφερθεί ο κ. Τοψίδης και σε έναν ακόμη «προσωπικό του θρίαμβο»: τη θετική γνωμοδότηση του Π.Σ. επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΤΕΡΝΑ Α.Ε..

Και για ενημέρωση όλων αναφέρω ότι ο κ. Τοψίδης ψήφισε στη συνεδρίαση θετικά την ίδια εισήγηση που καταψήφισε δύο φορές στο παρελθόν, μαζί με την παράταξη του κ. Κώστα Κατσιμίγα που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, στις 30/4 και στις 19/5, για λόγους που δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν πείθουν κανέναν».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…