Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Παραμένει αβέβαιο το μέλλον των Γιορτών Π. Πόλης

Παραμένει αβέβαιο το μέλλον των Γιορτών Π. Πόλης

0
steki giortes16

Θεού θέλοντος και ΕΟΔΥ επιτρέποντος ίσως και να γίνουν – Σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής

 

Ξεκίνησε προετοιμασία για την διοργάνωση

 

Σε κλίμα σκεπτικισμού και προβληματισμού αλλά και με την θετική διάθεση κύλησε η σύσκεψη που είχαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής με τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη και τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού κ. Ηλία Ασκαρίδη. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Αμφιθέατρου προκειμένου να υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να υπάρχουν οι αποστάσεις ασφαλείας ενώ όλοι σχεδόν από τους των συμμετέχοντες φορούσαν μάσκες τηρώντας τα μέτρα.

 Βούληση υπάρχει αλλά η υγεία πάνω απ’ όλα

Τόσο η σύγκληση της σύσκεψης όσο και η τοποθέτηση του δημάρχου κατέδειξαν πως η δημοτική αρχή έχει την βούληση και την πρόθεση αν το επιτρέψουν οι συνθήκες να διοργανώσει τις Γιορτές Π. Πόλης για να μην χάσει η πόλη μας τα πλεονεκτήματα και αυτό τον κορυφαίο θεσμό και να μην επιδεινωθεί το οικονομικό κλίμα ακόμη περισσότερο δεδομένου ότι ακυρώθηκε το Καρναβάλι αλλά και το Φεστιβάλ «Ξάνθη: Πόλις Ονείρων» των Μουσικών Σχολείων. Μιλώντας στο «Ε» και αποτυπώνοντας το κλίμα της σύσκεψης ο κ. Ασκαρίδης ανέφερε: «Το κλίμα ήταν θετικό. Οι περισσότεροι εκπρόσωποι των συλλόγων εξέφρασαν την βούληση να γίνουν οι Γιορτές. Όλοι μας θέλουμε να γίνουν οι Γιορτές. Είναι ο δεύτερος μεγάλος μας θεσμός και θα ήταν κρίμα να τον χάσουμε κι αυτόν για φέτος όπως το Καρναβάλι. Αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί η επιδημία στο νομό μας και τι θα αποφασίσει ο ΕΟΔΥ. Ζητήσαμε προτάσεις από τους συλλόγους για το τι θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια προετοιμασία για να δούμε πως μπορούν να τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες που θα μας θέσει ο ΕΟΔΥ».

Το Κέντρο Πολιτισμού θα συγκεντρώσει τις προτάσεις και θα τις προωθήσει σε ΕΟΔΥ και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να λάβουν την έγκριση αλλά και οδηγίες για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων». Παράλληλα ο κ. Ασκαρίδης επεσήμανε ότι θα γίνει μια διερευνητική προσπάθεια ώστε να υπάρχει ετοιμότητα.

Να σημειώσουμε ότι κάποιοι εκπρόσωποι συλλόγων εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις για την διεξαγωγή των γιορτών υπό όρους.

Νέα μορφή για τις γιορτές Π. Πόλης στην εποχή του κορωνοϊού

Στην τοποθέτηση του ο  Αντιδήμαρχος Μ. Φανουράκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «οι Γιορτές όπως τις ξέραμε δεν θα υπάρξουν» και υπενθύμισε πως τα τραπεζοκαθίσματα που θα αναπτυχθούν θα είναι πολύ λιγότερα από το παρελθόν. Πρόσθεσε δε ότι : «πρέπει να συγκεντρωθούν οι ιδέες και οι σκέψεις, προκειμένου η πρόταση που θα καταθέσει ο Δήμος προς τον ΕΟΔΥ να  συνδυάζει τόσο την ουσία όσο και την ασφάλεια, ώστε να εγκριθεί».

Παρών στην σύσκεψη ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για Όλους» κ. Σ. Μελισσόπουλος, εξέφρασε τον προβληματισμό του σ΄ότι αφορά το θέμα της ασφάλειας καθώς η περιοχή είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, επισημαίνοντας ότι οι γιορτές αν γίνουν δεν θα έχουν την γνώριμη μορφή τους και ζήτησε  να υπάρξουν οι αναγκαίες διευκρινίσεις για τα υγειονομικά  δεδομένα και πάνω σε αυτά να σχεδιαστού.  Τέλος επεσήμανε ότι είναι μια διοργάνωση έστω και σε ήπια μορφή μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …