Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ομελέτα με μυρωδικά και καπνιστό σολομό

Ομελέτα με μυρωδικά και καπνιστό σολομό

0

-5 αβγά

-½ φλιτζάνι γάλα

-1/3 φλιτζανιού βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο

-1/3 φλιτζανιού άνηθο, ψιλοκομμένο

-1/3 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο

-½ φλιτζάνι οποιοδήποτε σκληρό τυρί, τριμμένο

-5-6 φέτες σολομό, καπνιστό

-χυμό λεμονιού, λίγες σταγόνες

-2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

-αλάτι

-πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, το τυρί και το αλάτι και στο τέλος προσθέτετε και τα μυρωδικά, αφού κρατήσετε λίγο άνηθο για το γαρνίρισμα.

Σε ένα πλατύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το μίγμα με τα αβγά και ψήνετε την ομελέτα για περίπου πέντε λεπτά από κάθε πλευρά. Τη βγάζετε από το τηγάνι και την κόβετε στα τέσσερα.

Στο πιάτο, εναλλάσσετε τα κομμάτια της ομελέτας με τις φέτες του σολομού ανάμεσα, σχηματίζοντας ένα πυργάκι. Σε κάθε στρώση, προσθέτετε μερικές σταγόνες λεμόνι, πιπέρι και άνηθο.

*Αν το ψυγείο σας δεν διαθέτει όλα τα μυρωδικά, η ομελέτα γίνεται το ίδιο νόστιμη και μόνο με ένα από όλα, κατά προτίμηση μόνο με άνηθο ή μόνο μαϊντανό.

*Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε και ένα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι στις στρώσεις, πάνω στο σολομό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φρικασέ με Κεμπάπ Σόγιας και μανιτάρια

– 250 γρ. Σόγια Κεμπάπ – 2 μαρούλια – 1 ματσάκι άνηθος – 1 ματσάκι…