Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ομάδες εργασίας για οικονομικά και θεσμικά θέματα σύστησε η Διακομματική για τη Θράκη

Ομάδες εργασίας για οικονομικά και θεσμικά θέματα σύστησε η Διακομματική για τη Θράκη

0

Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση-Αντιπρόεδρος ο Γ. Κατρούγκαλος και γραμματέας ο Αν. Λοβέρδος

 Θα προταθεί η λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για υποβολή προτάσεων

 

Με την ανάδειξη του προεδρείου ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη. Μαζί με την πρόεδρο Ντόρα Μπακογιάννη, καθήκοντα αντιπροέδρου ανέλαβε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και γραμματέα ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως αποφασίστηκε, συστήνονται δύο ομάδες εργασίας εντός της επιτροπής, εκ των οποίων η μία θα επικεντρωθεί σε οικονομικά ζητήματα και η δεύτερη σε θεσμικά. Να σημειωθεί ότι προτάθηκε η σύσταση και τρίτης ομάδας για διασυνοριακά θέματα αλλά αποσύρθηκε μετά από επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, σε συντονισμό με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα ζητηθεί η δυνατότητα λειτουργίας ψηφιακής πλατφόρμας, για τη διαβούλευση και την υποβολή προτάσεων που θα αφορούν στην ανάπτυξη της Θράκης.

Η πρόεδρος κάλεσε τα μέλη της επιτροπής να προτείνουν συνεργάτες και ειδικούς, που θα παρέχουν προτάσεις και πληροφορίες για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής μας. Όπως είπε: «δεν πρέπει να δώσουμε υποσχέσεις που δεν μπορεί να υλοποιηθούν. Πρέπει όμως από την άλλη, προτάσεις όσο ριζοσπαστικές και αν είναι, να τις εξετάσουμε, να τις επεξεργαστούμε και αν κρίνουμε ότι είναι υλοποιήσιμες να τις εντάξουμε στο πόρισμα μας».

Το αντικείμενο μελέτης των ομάδων εργασίας

-Ομάδα εργασίας αναπτυξιακών θεμάτων της Θράκης (βιώσιμη ανάπτυξη, οικονομική ανάπτυξη, χρηματοδοτικά εργαλεία, επενδύσεις, επιχειρηματικότητα, πολιτικές στήριξης, ενισχύσεις, επιδοτήσεις, υποδομές κλπ)

-Ομάδα εργασίας θεσμικών θεμάτων που θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν ζητήματα παιδείας, κοινωνικών ομάδων, δημογραφικού και μειονότητας (ενσωμάτωση, ισονομία, διαθρησκευτική συνύπαρξη κλπ).

Υποβολή προτάσεων

Όπως καταγράφηκε η Διακομματική Επιτροπή είναι πρόθυμη να μελετήσει κάθε πρόταση για την αναπτυξιακή προοπτική της Θράκης, προς κάθε κατεύθυνση και επομένως ευθύνη αναλαμβάνουν σωματεία, σύλλογοι και παραγωγικοί φορείς να θέσουν μελετημένους και ρεαλιστικούς στόχους με σαφές αντικείμενο, ώστε η επιτροπή να ανταποκριθεί στα αιτήματα της περιοχής.

Τοποθέτηση Χαρίτου

Κατά την τοποθέτησή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης σημείωσε, μεταξύ άλλων, «Έχουμε επίγνωση ότι η Θράκη και η χώρα μας δέχονται αμφισβητήσεις και απειλές αλλά δεν κινδυνεύουν. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε για να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση και να υπάρξει ένα συνεκτικό σχέδιο για την ανάπτυξη της Θράκης. Πιστεύω και θα συμφωνήσετε κι εσείς ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν αντέχουν άλλους επικοινωνιακούς χειρισμούς, όπως και κινήσεις εντυπωσιασμού. Έχουν ακούσει και δει τόσα πολλά που είναι περισσότερο καχύποπτοι από όσο εμείς εδώ νομίζουμε. Και οφείλουμε να συμβάλλουμε ώστε πράγματι να υπάρξει ένα σημαντικό σχέδιο για την περιοχή».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…