Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Τέλος εποχής Πανόπουλου στην Ξάνθη

Τέλος εποχής Πανόπουλου στην Ξάνθη

0

Ευχαρίστησε τους άξιους και τίμιους συνεργάτες του. Θα κλείσει η εταιρεία στις 15 Αυγούστου 2020

Στις 14 Αυγούστου πέφτει η αυλαία της παρουσίας του Χρήστου Πανόπουλου στην Ξάνθη. Το δήλωσε ο ίδιος στην συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι χθες στα γραφεία της ομάδας.

«Πήρα την αμετάκλητη απόφαση», δήλωσε «ν’ αποχωρήσω άμεσα από την αγαπημένη μου Ξάνθη. Αυτό θα γίνει στις 14 Αυγούστου, αφού προηγουμένως κλείσουν όλες οι υποχρεώσεις προς όλους: Ποδοσφαιριστές, υπαλλήλους, προπονητές, όλους».

«Εξάλλου» συνέχισε, «όλοι γνωρίζουν ότι εδώ και χρόνια είχα εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσω. Ήρθε η ώρα μετά από 31 χρόνια να το κάνω. Όμως δεν θα δώσω την ομάδα σε λαμόγιο, να την ξεφτιλίσει και την απαξιώσει. Ζητώ τίμια λύση για μια καθαρή ομάδα, χωρίς χρέη, χωρίς δάνεια, με γήπεδο και εγκαταστάσεις».

Στην συνέχεια ευχαρίστησε ονομαστικά τους Θ.Κοκκάλα, τον Άρη Πιαλόγλου, τον Επιτρόπου, το Πολυχρ.Συγγελίδη, τον Γιάννη Παπαδημητρίου, τον Γιώργο Στράτο.

Από τους προπονητές ευχαρίστησε τους Μαντζουράκη, Δανιήλ, Καραγεωργίου και Λουτσέσκου, ενώ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει και τους αθλητικούς δημοσιογράφους και τους φιλάθλους και ιδιαίτερα τους Xanthi Fans ήταν μεν λίγοι αλλά ήταν δυναμικοί και αξιοπρεπείς.

Συναντήσεις

Στη Συνέντευξη Τύπου ο Χρ. Πανόπουλος ενημέρωσε ότι θα έχει συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές, τους υπαλλήλους, τις αρχές της Περιφέρειας και τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και προς το τέλος αυτής και πριν απαντήσει στις διάφορες ερωτήσεις, ο κ. Πανόπουλος με έκδηλη τη συγκίνησή του, δήλωσε πως μέχρι τώρα δεν υπάρχει λύση για το μέλλον της επιχείρησης. Δηλαδή μετά την 14η Αυγούστου, εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από αξιόπιστο αγοραστή, η εταιρεία θα κλείσει, ενώ διευκρίνισε πως θα συνεχίσει να είναι φίλος και οπαδός της ομάδας.

 Αναφορά στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας

Φυσικά αναφέρθηκε και στην πολύκροτη υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ζητώντας να δικαστεί άμεσα η υπόθεση. «Ο πρωθυπουργός με τα όποια προβλήματα έχει να τρέξει για την Ελλάδα, μαζί με αυτούς που είναι κάτω από αυτόν, είναι ο πρώτος που είπε ότι η απόφαση της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτική αλλά είναι γνωμοδότηση και μετά από αυτόν ακολούθησαν και άλλοι. Μέχρι στιγμής δικαιώνεται. Τα ελληνικά δικαστήρια εξετάζοντας πλέον την ουσία της υπόθεσης θα αποφασίσουν. Η Ξάνθη από σπόντα, λόγω της απόφασης για τον ΠΑΟΚ, τουλάχιστον μέχρι τώρα έχει καταρχήν, δικαιωθεί ηθικά. Δεν έχει δικαιωθεί αγωνιστικά. Όπως γνωρίζεται από την αρχή είχα τοποθετηθεί και είχα πει ότι θέλουμε να κριθούμε στα ελληνικά δικαστήρια. Δεν το έκανα επίτηδες. Ο θεός τα έφερε έτσι που τώρα θα κριθούμε, η Ξάνθη, εγώ, ο Συγγελίδης, από τα ελληνικά δικαστήρια που θα μπουν στην ουσία της υπόθεσης. Θα γνωρίζουμε αν η Ξάνθη έχει δικαιωθεί ηθικά αλλά και αγωνιστικά, όσον αφορά τους βαθμούς.

Μην περιμένετε να σας πω για τους ανθρώπους… επιστήμονες της ΕΕΑ. Σέβομαι την ιδιότητα τους, έτσι το είδαν, έτσι το αποφάσισαν. Η ζωή συνεχίζεται. Έτσι είναι όπως το λέω εγώ. Ζητάμε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, που είναι νομικός και σοβαρό άτομο, που είναι ο κορυφαίος εγγυητής της νομιμότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να προβεί σε όλες τις κινήσεις και όπου αλλού χρειάζεται, προκειμένου νόμιμα να συγκροτηθεί η Εφέσεων και άμεσα να αρχίσει το δικαστήριο προκειμένου να έχουμε την τελική απόφαση. Είναι ένοχος ο Πανόπουλος με τον Συγγελίδη και η Ξάνθη γενικότερα; Εσείς δέκα εκατομμύρια Έλληνες έχετε ένα όνομα, από τους παππούδες σας, έχετε παιδιά και αυτό το όνομα προσπαθείτε να τον τιμήσετε. Θέλω να μας δώσουν το δικαίωμα να έχουμε την δυνατότητα αν το αξίζουμε να το τιμήσουμε και εμείς. Και να μας επιστρέψουν και τους βαθμούς. Εμείς πριν 1,5 μήνα καλεστήκαμε να πληρώσουμε πρόστιμο 150χιλιάδες ευρώ, που ήταν τα αδικήματα, η παρήλια της ΕΕΑ και έχει να κάνει με ένα πιστοποιητικό. Και πληρώσαμε μέσα σε τρεις ημέρες τα χρήματα», τόνισε και πρόσθεσε:

«Θέλουμε τώρα να δικαστούμε. 31 χρόνια, δηλαδή την μισή μου ζωή την πέρασα έχοντας δίπλα μου ένα κομμάτι που λέγεται Ξάνθη, που για εμένα ποτέ δεν ήταν μόνο ποδόσφαιρο και γι’αυτούς που με γνωρίζουν είτε από εδώ είτε όχι, δεν ήταν ποτέ ποδόσφαιρο μόνο η Ξάνθη. Έκανα ειλικρινείς προσπάθειες μέσα από την ψυχή μου, προκειμένου να κάνω σωστές κινήσεις και επιλογές. Μέσα από αυτό έκανα λάθη, πολλά ή λίγα, θα τα κρίνει η ιστορία και ο τόπος μου. Ο τόπος μου. Η Ξάνθη και η περιφέρεια της. Σε αυτά τα χρόνια γνώρισα μόνο καλούς ανθρώπους, αυτή είναι η αλήθεια, ακόμα και με κάποιους που έτυχε να έχω αντιπαράθεση, ήταν τίμιοι, σωστοί, άντρες και είχαν διαφορετική άποψη και θέση στο συγκεκριμένο timing για τα θέματα της ομάδας. Οι φίλαθλοι μας ήταν πάντα δίπλα μας, ίσως λίγοι κάποιες φορές, σε αυτό μπορεί να έχω ευθύνη εγώ, αλλά ήταν δίπλα μας με αγάπη αξιοπρέπεια και μακριά από κάθε μορφής βίας. Τώρα που το σκέφτομαι θα έπρεπε να τους τιμήσω και εγώ που μου έδωσαν την ευκαιρία, να είμαι στην Ξάνθη, να ζήσω αυτά που έζησα και να ζήσω μοναδικούς ανθρώπους με κουλτούρα και ευγένεια».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ΄Εθνική: Ξεκινάει την Κυριακή 24 Οκτωβρίου το πρωτάθλημα

Όλο το πρόγραμμα του 1ου Ομίλου Πραγματοποιήθηκε τελικά την Παρασκευή, μετά από τις γνωστέ…