Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Με δύο ελικόπτερα φέτος η δασοπυρόσβεση στην ΑΜΘ

Με δύο ελικόπτερα φέτος η δασοπυρόσβεση στην ΑΜΘ

0

Ένα στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης και ένα σε αυτό της Χρυσούπολης

 Από την 1η Μάη η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει μπει σε εντατικούς ρυθμούς για την προστασία του Περιβάλλοντος, του Δάσους, της ανθρώπινης ζωής και της ιδιωτικής περιουσίας, με τη σύνταξη των επιχειρησιακών σχεδίων δράσης όπου και αν χρειαστεί.

Σύμφωνα με την ΕΡΑ Κομοτηνής, στις εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης θα υπάρχουν δύο ελικόπτερα, ένα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και ένα στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης. Συν τα δύο Πετζετέλ τα οποία στην έγκαιρη ενημέρωση για πυρκαγιά, μπορούν να επιβραδύνουν το καταστροφικό της έργο, μέχρι να φτάσουν τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής για να την αποσβέσουν πλήρως.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, Κώστα Δαδούδη, «ο στόχος για φέτος είναι πέσει στον ελάχιστο χρόνο η προσβολή της φωτιάς σε 30-40 λεπτά».

Έχουν γίνει οι προσλήψεις του εποχικού προσωπικού 1.300 άτομα, ολοκληρώνεται η εκπαίδευσή τους και θα ριχθούν και αυτοί στη μάχη της πυρόσβεσης.

Ο κ. Δαδούδης μίλησε για επιτυχία του μέτρου της μείωσης των επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σε όσους Αγρότες προβαίνουν σε καύσεις καλαμιών και υπολειμμάτων στα χωράφια τους, ενώ αυτό απαγορεύεται.

«Το μέτρο αυτό επεκτείνεται και μάλιστα θα μοιράζονται από τους Πυροσβέστες και κλήσεις όπως η Τροχαία για τις παραβάσεις, με τα πρόστιμα εκατοντάδων ευρώ. Μάλιστα σε περιπτώσεις που επαναλαμβάνεται η παραβατική συμπεριφορά, το πρόστιμο πολλαπλασιάζεται και μπορεί να φτάσει τα 5.000 ευρώ.

Αυτό που πρέπει όλοι να έχουμε στο νου μας είναι η άμεση κλήση στον αριθμό 199 και στο 112-σε περιοχές χωρίς σήμα-αν δούμε καπνό ή φωτιά, ή , ύποπτες κινήσεις… εν δυνάμει εμπρηστών…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ένταλμα σύλληψης στην Αλεξανδρούπολη

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη το πρω…