Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κρούσμα σε τουρίστρια από τη Ρουμανία στη Σαμοθράκη

Κρούσμα σε τουρίστρια από τη Ρουμανία στη Σαμοθράκη

0

Καθησυχαστικός ο δήμαρχος: Ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, δεν τίθεται θέμα να κλείσει το ξενοδοχείο που φιλοξενείται ή άλλες επιχειρήσεις από τις οποίες εξυπηρετήθηκε

Στη Σαμοθράκη καταγράφηκε το πρώτο εισαγόμενο κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε Ρουμάνα τουρίστρια, η οποία έφτασε πριν από λίγες ημέρες στο νησί.

Η τουρίστρια ήταν ασυμπτωματική και ενημερώθηκε ότι φέρει τον ιό μέσω του τεστ στο οποίο υπεβλήθη στον Προμαχώνα.

«Στατιστικά αναμενόμενο», χαρακτήρισε το περιστατικό ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Γαλατούμος. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο κ. Γαλατούμος τόνισε ότι «τηρούνται κατά γράμμα όλα όσα προβλέπονται για τέτοιες περιπτώσεις» και πως το ξενοδοχείο στο οποίο φιλοξενείται η οικογένεια «αντιμετωπίζει το συμβάν με σοβαρή υπευθυνότητα». Ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα να «σφραγιστεί» η ξενοδοχειακή μονάδα, ούτε οι υπόλοιπες επιχειρήσεις εστίασης ή café από τις οποίες εξυπηρετήθηκε η οικογένεια τις προηγούμενες ημέρες. «Δεν υπάρχει λόγος να γίνει πολύς θόρυβος για το περιστατικό, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν πρέπει να διαταραχτεί η ομαλή προσέλευση τουριστών στο νησί», σχολίασε συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Γαλατούμος. «Όλα είναι υπό έλεγχο, το αρμόδιο κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας του νησιού επισκέφθηκε την οικογένεια και παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας τους, δεν υπάρχει ζήτημα για το οποίο θα πρέπει να γίνει ντόρος…», κατέληξε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Σαμοθράκης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…