Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Kορμός παγωτού με βύσσινα

Kορμός παγωτού με βύσσινα

0

-1 λίτρο παγωτό, καϊμάκι

-4 αβγά, μεγάλα

-100 γρ. ζάχαρη άχνη

-75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

-30 γρ. κακάο

-1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

-1 πρέζα αλάτι

-200 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Για το σερβίρισμα

-50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

-100 γρ. ζάχαρη άχνη

Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Το απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και το ρολάρουμε μαζί με τη λαδόκολλα, έτσι ώστε να αποκτήσει τη μορφή κυλίνδρου με μήκος περίπου 32 εκ.

Σφίγγουμε καλά τη λαδόκολλα και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 25×35 εκ.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και ομογενοποιούμε ελαφρά με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε μια λαδόκολλα με ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε πάνω προσεκτικά το παντεσπάνι, αφαιρώντας την αρχική λαδόκολλα στην οποία το ψήσαμε.

Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Όταν κρυώσει, μοιράζουμε τα βύσσινα πάνω στο παντεσπάνι. Βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωτό και το ξετυλίγουμε.

Τοποθετούμε το παγωτό στην άκρη από το παντεσπάνι αφήνοντας ένα κενό 2 εκ.

Με την βοήθεια της λαδόκολλας ρολάρουμε το παντεσπάνι γύρω από το παγωτό, μέχρι να το αγκαλιάσει. Τυλίγουμε σφιχτά με τη λαδόκολλα, κλείνουμε καλά τις άκρες, και το μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Για το σερβίρισμα bγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη και τον αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5-8 λεπτά. Ξετυλίγουμε, περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.  Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

  • Τσίζκεϊκ με κανταΐφι

    -800 γρ. Τυρί κρέμα -100 γρ. Ζάχαρη άχνη -200 γρ. Σταφίδες -450 γρ. Φύλλο Κανταΐφι (1 πακέ…
  • Κέικ με σύκα και καρύδια

    -350 γρ. αλεύρι φουσκώνει μόνο του -150 γρ. ηλιέλαιο -220 γρ. ζάχαρη -3 αυγά -160 γρ. γάλα…
  • Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού

    -2 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό -3/4 φλιτζ. δημητριακά με φρούτα (π.χ. Fitness) -1/2 φλιτζ. …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • kalamarakia gemista

    Καλαμαράκια γεμιστά

    6 μέτρια προς μεγάλα Καλαμαράκια 1 κούπα ρύζι καρολίνα: 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (…
  • Κρεμμυδόπιτα με τυρί

    Σφολιάτα: 2 φύλλα (750 γρ.) Κομμένα φέτες κρεμμύδια: 4 μεγάλα (600 γρ.) Χοντροτριμμένο τυρ…
  • Τσίζκεϊκ με κανταΐφι

    -800 γρ. Τυρί κρέμα -100 γρ. Ζάχαρη άχνη -200 γρ. Σταφίδες -450 γρ. Φύλλο Κανταΐφι (1 πακέ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια γεμιστά

6 μέτρια προς μεγάλα Καλαμαράκια 1 κούπα ρύζι καρολίνα: 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (…