Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Και χωρίς θέατρο το φετινό καλοκαίρι στην Ξάνθη;

Και χωρίς θέατρο το φετινό καλοκαίρι στην Ξάνθη;

0

Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης , Η. Ασκαρίδης: «Περιμένουμε την ανανέωση της παραχώρησης από τον δήμο. Μπορεί και να προλάβουμε….»

 

Αντιδήμαρχος Μ. Φανουράκης: «Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα τεθεί προς έγκριση»

 

 

 

Χωρίς θεατρικές παραστάσεις θα κυλήσει κατά πάσα πιθανότητα το καλοκαίρι μας στη Ξάνθη. Απ’ την μια ο κορωνοϊός απ’ την άλλη ότι δεν έχει ανανεωθεί ακόμη η σύμβαση παραχώρησης του υπαίθριου αμφιθεάτρου από τον δήμο Ξάνθης στο Κέντρο Πολιτισμού φτάσαμε Ιούλιο και δεν έχει γίνει καμία συμφωνία να έρθει κάποιος θίασος.

Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης , Η. Ασκαρίδης: «Περιμένουμε την ανανέωση της παραχώρησης από τον δήμο»

Αισιόδοξος ότι μπορεί και να προλάβει  το θεατρόφιλο κοινό της Ξάνθης να παρακολουθήσει κάποια παράσταση, δηλώνει ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Ηλίας  Ασκαρίδης με την προϋπόθεση να γίνει σύντομα η παραχώρηση και οι απαραίτητες εργασίες ώστε να τεθεί σε λειτουργία ο χώρος: «Έχει λήξει η σύμβαση της παραχώρησης. Περιμένουμε να ανανεωθεί. Χρειάζονται και κάποιες εργασίες να γίνουν. Δεν ξέρουμε ακόμη μπορεί και να προλάβουμε να το παραλάβουμε. Να σημειώσουμε ότι σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη αθηναϊκοί θίασοι δίνουν παραστάσεις. Στην Ξάνθη όμως όχι και όχι μόνο γιατί ισχύουν μέχρι και σήμερα τα μέτρα αλλά και επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμος υπαίθριος χώρος.

Αντιδήμαρχος Μ. Φανουράκης: «Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα τεθεί προς έγκριση»

Μιλώντας στο «Ε» για το θέμα ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Φανουράκης ανέφερε πως η σύμβαση έληξε πριν λίγες μέρες και πως στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα τεθεί προς έγκριση η νέα σύμβαση παραχώρησης προς το Κέντρο Πολιτισμού. Διευκρίνισε δε εφόσον παραχωρηθεί στο Κέντρο αυτό είναι επιφορτισμένο να κάνει τις απαραίτητες εργασίες για να θέσει σε λειτουργία τον χώρο και όχι ο δήμος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …