Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η «Ξάνθη για Όλους» για τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής που ανακλήθηκαν

Η «Ξάνθη για Όλους» για τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής που ανακλήθηκαν

0

Προσχηματική χαρακτήρισαν Μελισσόπουλος και Σταυρακάρας την ανάληψη της ευθύνης από τον δήμαρχο

Για τις 14 αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής που ανακλήθηκαν λόγω μη νόμιμης απαρτίας στο δήμο Ξάνθης τοποθετείται ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για Όλους» και ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη και μέλος της επιτροπής Παναγιώτης Σταυρακάρας.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνουν: «η Δημοτική Παράταξη «Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ» στα πλαίσια της διαφάνειας και της συνεχούς ενημέρωσης των δημοτών μας για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική μας κοινωνία, δίνει στη δημοσιότητα όλες τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης οι οποίες ανακλήθηκαν εξ αιτίας του γεγονότος ότι ήταν  παράνομες (ελήφθησαν χωρίς να υπάρχει η νόμιμη απαρτία).

Οι αποφάσεις αυτές, κάποιες από τις οποίες είναι ιδιαίτερα σοβαρές και αφορούν σημαντικά έργα π.χ. διαγωνισμός για τα φωτιστικά τύπου LED, είχαν ληφθεί χωρίς την απαιτούμενη απαρτία και μάλιστα σε συμβούλια «δια περιφοράς», χωρίς δηλαδή συζήτηση και χωρίς αναλυτική ενημέρωση, παρά μόνο με την αποστολή ενός απλού email.

Μετά από όλα αυτά και από προσφυγές που κατατεθήκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Α.Μ.Θ, η οποία είναι και ο ελεγκτικός μηχανισμός των αποφάσεων των ΟΤΑ,  ο Δήμαρχος Ξάνθης – ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής – αναγκάστηκε πανικόβλητος να προστρέξει και να διορθώσει το σοβαρό λάθος του, πραγματοποιώντας τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με φυσική πια παρουσία των μελών της, σε μία κανονική συνεδρίαση μετά από πολλούς μήνες, στην οποία  βέβαια ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας.

Στη συνεδρίαση αυτή ανακλήθηκαν οι προαναφερθείσες αποφάσεις, ενώ κάποιες από αυτές τέθηκαν εκ νέου σε ψηφοφορία.

Μάλιστα στη συνεδρίαση αυτή, ο Δήμαρχος Ξάνθης παραδέχθηκε το λάθος του και ανέλαβε εξ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη των συγκεκριμένων ενεργειών του, γεγονός βέβαια που κατά τη γνώμη μας δεν τον απαλλάσσει καθόλου από το βαρύ πολιτικό του ολίσθημα, το οποίο και τους δημοκρατικούς θεσμούς αλλοίωσε και τη αξιοπιστία του Δήμου μας έβλαψε και όπως αναφέρεται στην εισήγηση της ανάκλησης θα μπορούσε να επιφέρει έννομα οικονομικά αποτελέσματα, τα οποία κατά τη γνώμη μας θα ήταν ιδιαίτερα αρνητικά και βλαπτικά για το Δήμο μας. Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται πως για τον Δήμαρχο Ξάνθης η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης είναι απλά μία προσχηματική δικαιολογία με σκοπό να καλύψει λάθη και παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής.

Αγαπητοί συνδημότες αυτά είναι κάποια από όσα συμβαίνουν καθημερινά στο Δήμο Ξάνθης σήμερα και δικαιολογούν απόλυτα την αρνητική εικόνα του, η οποία ελλείψει έργων, περιορίζεται μόνο στην επικοινωνία, στις προσωπικές εξυπηρετήσεις,  στις χαιρετούρες, στις δημόσιες σχέσεις και στις μεγάλες υποσχέσεις και όχι βέβαια στο όραμα, στο σωστό προγραμματισμό, στη δουλειά και στην προετοιμασία μεγάλου αριθμού μελετών που θα έφερνε και μεγάλα έργα στην πόλη μας.

Τώρα, ένα χρόνο μετά την εκλογή αυτής της Δημοτικής Αρχής ο κάθε πολίτης μπορεί να βάλει τα συμπεράσματά του…».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…