Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Γιατί ο Ερντογάν επέλεξε την Παρασκευή 24 Ιουλίου για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά

Γιατί ο Ερντογάν επέλεξε την Παρασκευή 24 Ιουλίου για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά

0

Ο Ερντογάν παίζει με τις ημερομηνίες, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές. Δεν υπάρχει περίπτωση πίσω από μια σημαντική ημερομηνία να μην κρύβεται μια ενέργειά του, που να την αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτη. Παρατηρήστε τις ημερομηνίες που έρχονται και πριν από αυτές, δείτε τις κινήσεις του. Έχει σημασία που το επισημαίνω.

Επίσης, το μεγαλύτερο του πρόβλημα είναι ο δαίμονάς του, αυτός που έρχεται κάθε βράδυ στα όνειρά του και του τρελαίνει το μυαλό και πέφτει όλο και πιο βαθιά στην αλαζονεία, στη ύβρη.

Το πρόβλημά του έχει ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλο από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας. Αυτόν ονειρεύεται να επισκιάσει και να πάρει την θέση του, να μην ακούγεται πλέον το όνομά του. Έχει φοβερό πάθος με την υστεροφημία του, τον ενδιαφέρει τι θα γράψει η ιστορία για αυτόν μετά τον θάνατό του.

Καμία του κίνηση δεν είναι τυχαία, όλες του οι κινήσεις είναι πάντα συνδυαστικές. Στην Αγιά Σοφιά για παράδειγμα, το ζύγισε χίλιες φορές και έγειρε προς την απειλή ότι θα γίνει Ισλαμικό Τέμενος, γιατί όμως;

1) Γιατί δείχνει στην παγκόσμια κοινότητα,  …βλέπετε τι ισχυρός ηγέτης που είμαι;  Δεν λογαριάζω κανέναν (και ας τους λογαριάζει όλους από μέσα του).

2) Χτυπά απ’ ευθείας τους Κεμαλιστές (όσοι απέμειναν πιστοί οπαδοί σε αυτόν, γιατί κρύβονται τώρα και δεν γνωρίζουμε ακριβώς τον αριθμό τους).

3) Εσωτερική νίκη υπέρ των ισλαμιστών, δεξαμενή απ’ όπου και αντλεί τους περισσότερους ψηφοφόρους με ότι συνεπάγεται (χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, εκμετάλλευση της φτώχειας τους, βαθιά θρησκευόμενους).

Δεν είναι ούτε βλάκας, ούτε αφελής, είναι εμμονικά τακτικιστής, μεθοδικός και ράβει ψιλοβελονιά εδώ και μια 20ετία τώρα. Δεν είναι εύκολος αντίπαλος, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Και τώρα στις 24 Ιουλίου, γιατί διάλεξε αυτήν την Παρασκευή για να κάνει την προσευχή στην Αγία Σοφία; Μα γιατί απλούστατα κάθε χρόνο γιορτάζεται στην Τουρκία η 24 Ιουλίου ως ημέρα μνήμης και νίκης του Ατατούρκ, διότι υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάννης. Ποιος θα ασχοληθεί με αυτήν, όταν ολόκληρη η Τουρκία θα είναι απασχολημένη με την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία μετά από 86 χρόνια; Όταν όλα τα προσκείμενα στον Ερντογάν τηλεοπτικά δίκτυα θα είναι στραμμένα εκεί;

Να θυμάστε πάντως όλοι σας, ότι το τέλος όλων αυτών που με διάφορους ανήθικους, άδικους και δικτατορικούς  τρόπους προσπάθησαν να γράψουν με μεγάλα γράμματα το όνομά τους στην ιστορία, ΔΕΝ ήταν καλό.

Ούτε Σουλτάνος Μεχμέτ Β’ ο Πορθητής θα γίνει ποτέ και πόσο μάλλον, ούτε Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Και γνωρίζει καλά ότι κανείς δεν ζει αιώνια σε τούτον τον ντουνιά, είναι συγκεκριμένα τα χρόνια που του απέμειναν. Και ας ονειρεύεται ημερομηνίες για φιέστες όπως 2053=600 χρόνια από την άλωση της πόλης η ακόμη και το 2071=1000 χρόνια από την νίκη στο Ματζικέρτ, ενώ ο ίδιος ΔΕΝ θα ζει. Φανταστείτε πόση ματαιοδοξία έχει και πόσο σημασία δίνει στην υστεροφημία του. Να είστε όλοι σας σίγουροι πως ετοιμάζει ακόμη και τον τάφο του, που όπως μου λένε οι πληροφορίες μου, θα είναι μεγαλύτερος από το μαυσωλείο του Ατατούρκ (Anıtkabir).

Η Νέμεσις έρχεται κ. Ερντογάν και ο πέλεκυς θα είναι βαρύς, γιατί εφόσον είσαι πιστός Μουσουλμάνος θα έπρεπε να γνωρίζεις πολύ καλά, ότι το Helal είναι ευλογημένο, αλλά το Haram δεν ευλογείτε σε καμία θρησκεία…

Γιώργος Μπατζακίδης

Ο Γεώργιος Φ. Μπατζακίδης είναι απόφοιτος του Ε.Α.Π., Τμήμα Ανθρωπιστικων σπουδών με μεταπτυχιακές σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό και Ιστορία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Γιώργος Μπατζακίδης
  • Θερμοπύλες

    Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θερμοπύλες

Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…