Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Φεστιβάλ COSMOPOLIS 2020:16/7-20/8

Φεστιβάλ COSMOPOLIS 2020:16/7-20/8

0

Με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα τόσο σε τουριστικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο υποδέχεται η Καβάλα τους επισκέπτες αυτό το καλοκαίρι

O Δήμος Καβάλας έχει δημιουργήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της πόλης ώστε να αντιμετωπίσει τόσο τις προκλήσεις και το νέο περιβάλλον που δημιούργησε η υγειονομική κρίση των τελευταίων μηνών όσο και τις επιπτώσεις που προκάλεσε στη φετινή τουριστική περίοδο. Παράλληλα με τις παροχές σε τουριστικό επίπεδο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον πολιτιστικό χαρακτήρα της πόλης, με το ανανεωμένο Cosmopolis Festival που λόγω της πανδημίας αναπροσαρμόστηκε, σε σχέση με καλλιτεχνικές δράσεις και στην επιλογή των καλλιτεχνών, ενώ επεκτείνεται χρονικά και διευρύνεται στις γειτονιές της πόλης.

Ο Καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Άλκης Ζοπόγλου, μίλησε στo Real.gr παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του φετινού ανανεωμένου Φεστιβάλ Cosmopolis για το 2020.

«Φέτος, το φεστιβάλ Cosmopolis ξεφεύγει από τα καθιερωμένα του πρότυπα. Από ένας θεσμό μόνο 4 ημερών επεκτείνεται μέχρι το τέλος του χρόνου με δράσεις πολύ σημαντικές για τον ίδιο τον θεσμό αλλά και για τον κόσμο και εξελίσσεται πάνω σε 3 βασικές περιόδους. Το πρώτο σκέλος του Φεστιβάλ είναι το CosmoHome. Αποτελεί προσπάθεια ανάδειξης της παλιάς πόλης της Καβάλας, με συναυλίες και events στους δρόμους της. Κάθε Πέμπτη από τις 16 Ιουλίου μέχρι τις 20 Αυγούστου, με τρεις ταυτόχρονα συναυλίες κάθε βράδυ, οι κάτοικοι θα υποδέχονται το Cosmopolis, ανοίγοντας τις αυλές, τα σπίτια τους και τις γειτονιές τους. Ρεμπέτικα, Tangos, κλασσική μουσική, Jazz, παραδοσιακή μουσική θα δονούν με τους ήχους τους την παλιά πόλη στην Καβάλα. Το CosmoWorld είναι το δεύτερο σκέλος του φεστιβάλ που διαρκέσει από τις 26 μέχρι τις 30 Αυγούστου. Καλλιτέχνες όπως ο Haig Yazdjian,ο Αλέξης Παρχαρίδης και το μουσικό σχήμα Αργατεία, οι Χειμερινοί Κολυμβητές και ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο Δημήτρης Μυστακίδης με το project «Η Κιθάρα στο ρεμπέτικο” και η Μαρίνα Σάττι, συμπληρώνουν την παλέτα των συναυλιών, ενώ παράλληλα μουσικά και χορευτικά events, εκθέσεις από εικαστικούς καλλιτέχνες, παιδικές δράσεις, δράσεις συνεργασίας με την τοπική δομή φιλοξενίας προσφύγων, κρατούν έντονο το ενδιαφέρον των επισκεπτών και αλλάζουν τελείως την φυσιογνωμία της πόλης. Τέλος η τρίτη περίοδος του φεστιβάλ, το CosmoClassical θα ξεκινήσει στις 06 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 05 Δεκεμβρίου. Κάθε Σαββατοκύριακο θα λαμβάνουν χώρα συναυλίες, διαλέξεις, σεμινάρια με θέμα την κλασσική μουσική σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο της πόλης. Στα πλαίσια αυτής της περιόδου οργανώνεται για πρώτη φορά φέτος η «CosmoClassical Youth Orchestra» με την συμμετοχή 50 νέων μουσικών από χώρες του εξωτερικού και 20 νέων μουσικών από την περιοχή μας, παρουσιάζοντας μια φαντασμαγορική συμφωνική ορχήστρα στο κλείσιμο του φεστιβάλ για το 2020.»

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ μας κάνει ειδική μνεία για το CosmoLights που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο εμβληματικό κτίριο της Καπναποθήκης «Κατά την διάρκεια του CosmoWorld, ένας πρωτοποριακός διαγωνιστικός θεσμός, το CosmoLights, ξεκινά για πρώτη φορά στην Ελλάδα προσελκύοντας δημιουργίες καλλιτεχνών projection mapping από όλο τον κόσμο, φωτίζοντας ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και εμβληματικά κτίρια της πόλης, την κεντρική καπναποθήκη στην ιστορική πλατεία του Καπνεργάτη. Ήδη έχει ανοίξει η πρόσκληση προς τους καλλιτέχνες και το event θα μεταδωθεί Live Streaming από τα κανάλια του φεστιβάλ, ενώ όσοι το παρακολουθούν θα μπορούν να ψηφίσουν για την καλύτερη συμμετοχή. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να ακολουθήσουν το link: www.cosmopolisfestival.gr/show-item/cosmolights

Όλες τις εκδηλώσεις και τις δράσεις μπορείτε να τις βρείτε στο www.cosmopolisfestival.gr

 

*Πηγή: real.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Ηλίας Φουντούλης και ο Άγγελος Σπηλιόπουλος έρχονται στην Ξάνθη με την παράσταση «Τόσο Όσο»

Την Πέμπτη 18 Απριλίου στο Nostos Live Όταν ο Άγγελος και ο Ηλίας γνωρίστηκαν, ήταν Τρίτη …