Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΠΟ: Η απόφαση του CAS έφερε βροχή παραιτήσεων

ΕΠΟ: Η απόφαση του CAS έφερε βροχή παραιτήσεων

0

Ζητήθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων το σκεπτικό της απόφασης

Δύο παραιτήσεις υπήρξαν εχθές στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Τον… χορό των παραιτήσεων άνοιξε ο μέχρι σήμερα πρόεδρός της, Παναγιώτης Φιλόπουλος, ενώ το ίδιο έπραξε και το μέλος της Επιτροπής, Γεράσιμος Βρυώνης.

Και μπορεί στο σχετικό έγγραφο που έφτασε στην ΕΠΟ ο κ. Φιλόπουλος να επικαλείται προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, ωστόσο πληροφορίες από το περιβάλλον της ομοσπονδίας αναφέρουν ότι η παραίτησή του συνδέεται με την πρόσφατη απόφαση του CAS για τον ΠΑΟΚ, η οποία ως γνωστόν «άδειασε» την Επιτροπή.

Από τη μεριά του το έτερο μέλος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, ο Γεράσιμος Βρυώνης  επικαλέστηκε «αιφνίδιους προσωπικούς λόγους», ωστόσο μάλλον ακολούθησε το παράδειγμα του προέδρου της Επιτροπής, Παναγιώτη Φιλοπουλου για λόγους «δικαστικής ευπρέπειας» και για να μην υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια μεροληψίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο συγκεκριμένοι δικαστές είναι εκείνοι που είχαν ψηφίσει υπέρ της δεσμευτικότητας της εισήγησης της ΕΕΑ στην υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης.

 

Αίτημα της ΕΠΟ να πάρει το σκεπτικό της απόφασης του CAS

Σύμφωνα με πληροφορίες αθλητικών ιστοσελίδων, η ΕΠΟ αιτήθηκε εγγράφως από το CAS να πάρει το σκεπτικό της απόφασής του για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ενώ ενημέρωσε τα αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Εφέσεων για τις δύο παραιτήσεις.

Αυτό που έχει βγει και γνωρίζουμε όλοι από την περασμένη Παρασκευή είναι το διατακτικό της απόφασης του CAS, που επέστρεψε την εκδίκαση όσον αφορά στην υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης στην Εφέσεων. Πλέον η ΕΠΟ εμφανίζεται να ζητά και το σκεπτικό με έγγραφό της προς το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Να θυμίσουμε πως διάδικος στην υπόθεση παραμένει ο Ολυμπιακός και η επανεκδίκαση έχει να κάνει μόνο με το σκέλος της πολυϊδιοκτησίας που έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ. Και εδώ προκύπτει η απορία για την Ξάνθη: πολυϊδικτησία του ενός χωρίς τον άλλον δεν υπάρχει αλλά περιέργως το CAS διαχώρισε το ζήτημα και επέστρεψε τους βαθμούς στον έναν που είχε προσφύγει (ΠΑΟΚ) και όχι στον άλλον (Ξάνθη), για τον οποίο θεωρητικά εμφανίζεται να έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Υπάρχει περίπτωση αυτό να έχει και συνέχεια – και για παράδειγμα να αποκλειστεί η ιδιότητα της Ξάνθης ως διαδίκου στην υπόθεση που θα εκδικαστεί εκ νέου στην Εφέσεων, την στιγμή που αναγνωρίζονται ως τέτοιοι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός; Φαντάζει απίθανο και σε κάθε περίπτωση μη λογικό. Ειδικά από την στιγμή που η Ξάνθη, μέσω της προσφυγής του Ολυμπιακού, έχει αναγνωριστεί ως διάδικος στο CAS.

Ωστόσο, όπως εξήγησε και ο ίδιος ο επικεφαλής της Νομικής Ομάδας του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομάτης, πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο και πολύ περίπλοκο νομικό θέμα. Αλλά η λογική λέει ότι θα βρεθεί ο τρόπος ώστε η Ξάνθη να μην αποκλειστεί.

 

Πηγή: thraki sports

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…