Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιμένουν για το άνοιγμα τουλάχιστον ενός συνοριακού σταθμού στην ΑΜΘ τα επιμελητήρια

Επιμένουν για το άνοιγμα τουλάχιστον ενός συνοριακού σταθμού στην ΑΜΘ τα επιμελητήρια

0

Με νέα ανακοίνωση υπογραμμίζουν τη δυνατότητα τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων αν λειτουργήσει για τους τουρίστες ένα συνοριακό σημείο διέλευσης

Επαναφέρουν το παράδοξο ότι επιτρέπεται η είσοδος και έξοδος των Ελλήνων πολιτών στις γείτονες χώρες

Τις πιέσεις για το άνοιγμα τουλάχιστον ενός συνοριακού σημείου διέλευσης για τους τουρίστες, συνεχίζουν τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπογραμμίζοντας ότι μπορούν να διαμορφωθούν και να υποστηριχθούν οι συνθήκες που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την παρακολούθηση και εποπτεία πιθανών κρουσμάτων από το εξωτερικό. Τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ επισημαίνουν για μια ακόμη φορά το παράδοξο ότι την ώρα που απαγορεύεται η διέλευση τουριστών από το εξωτερικό με εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες για τις επιχειρήσεις της περιοχή, επιτρέπεται η είσοδος και έξοδος Ελλήνων στις γειτονικές χώρες και καλούν την κυβέρνηση αυτή τη φορά να αξιολογήσει θετικά το αίτημά τους.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει: «οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Α.Μ.Θ., εκφράζοντας το σύνολο των τοπικών επιχειρηματιών της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., ξεκαθαρίζουμε για να μην υπάρχουν αμφιβολίες και αμφισβητήσεις, ότι πάντοτε θέτουμε και πορευόμαστε ως υπέρμαχοι της δημόσιας υγείας, στις επικείμενες δύσκολες συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία COVID-19, για τη χώρα μας.

Μετά από τα σχετικά δημοσιεύματα, των τελευταίων ωρών για την αδυναμία του ανοίγματος των συνόρων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, επανερχόμαστε σύσσωμοι και δηλώνουμε ότι το άνοιγμα, ενός τουλάχιστον εκ των συνοριακών σταθμών της ΠΑΜΘ, Νυμφαίας (Ροδόπης), Ορμενίου – Κυπρίνου (Έβρου), Αγ. Κωνσταντίνου (Ξάνθης), Εξοχής (Δράμας), είναι εφικτή και απόλυτα αναγκαία η λειτουργία, τηρώντας πλήρως τους κανόνες των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τις οδηγίες των ειδικών και κάτω από τη  εποπτεία των αρμοδίων υγειονομικών αρχών και όποιον άλλων  απαιτούνται.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες, παραπόνων από επιχειρηματίες και μη της Α.Μ.Θ., λόγω της απαγόρευσης διέλευσης των τουριστών από  πύλες εισόδου  της ΠΑΜΘ. Το παράδοξο είναι ότι αντιθέτως, επιτρέπεται η είσοδος και έξοδος των Ελλήνων πολιτών στις γείτονες χώρες. Σύμφωνα με αυτή τη λογική, αρνητικά υγειονομικά αποτελέσματα μπορούν να πλήξουν την πολιτεία μας, αλλά και πολυάριθμες τοπικές επιχειρήσεις.

Τα Επιμελητήρια, λαμβάνοντας υπόψιν τα μέτρα που ακολουθούν, αντίστοιχες πύλες εισόδου (αεροδρόμια) και συνοριακοί σταθμοί στη χώρα, κρίνουν απαραίτητο και καλούν την Κυβέρνηση, να εξετάσει μεθοδικά, το άνοιγμα έστω και ενός συνοριακού σταθμού, με προτεραιότητα αυτόν, τον πιο σημαντικό, της Νυμφαίας Ροδόπης, με την τήρηση και κάλυψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας, προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊου, ακολουθώντας πάντα την πρακτική που ήδη υλοποιείται.

Σημειώνεται, ότι ήδη υπάρχει πρόβλεψη στους εκάστοτε συνοριακούς σταθμούς για τοποθέτηση κινητών μονάδων ΕΟΔΥ για την ιχνηλάτηση δειγματοληπτικών ελέγχων ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία, έτσι θα μπορούσε και στην Περιφέρεια ΑΜΘ να μεταβεί άμεσα σε οποιοδήποτε συνοριακό σταθμό η Κινητή Ιατρική Μονάδα της Π.Ε Καβάλας για την αξιοποίηση της και προς όφελος της απολεσθείσας τουριστικής κίνησης και προστασίας της υγείας όλων των πολιτών.

Ευελπιστούμε, ότι η πολιτεία θα αξιολογήσει την πρόταση μας θετικά. Από την πλευρά μας δείχνουμε την αμέριστη εμπιστοσύνη μας, ότι η Κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίζει τη δημόσια υγεία, όπως τα έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα και ταυτόχρονα να στηρίξει έμπρακτα και τις επιχειρήσεις μας, που περιμένουν τους γείτονες επισκέπτες, τοποθετώντας κλιμάκια του ΕΟΔΥ στους συνοριακούς σταθμούς της περιφέρειας μας, με την ταυτόχρονη λειτουργία της αγοράς, προϋποθέτοντας να λάβει όλα τα μέτρα ελέγχου στις πύλες εισόδου-εξόδου της χώρας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …