Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εντός του μήνα αναμένεται η συγκρότηση της Διακομματικής για τη Θράκη

Εντός του μήνα αναμένεται η συγκρότηση της Διακομματικής για τη Θράκη

0

Την ένταξη του συνόλου της ΠΑΜΘ στη Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή με επιχείρημα τη διαφύλαξη της αναπτυξιακής ενότητας, ζήτησε ο Γραμματέας Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ

 Σε «ισχυρή και χωρίς την παρουσία «πολεμοκάπηλων», αλλά προσώπων που θα γνωρίζουν το πρόβλημα» επιτροπή στοχεύει η επικεφαλής Ντόρα Μπακογιάννη

Εντός του μήνα και πάντως πριν τελειώσει το καλοκαίρι, αναμένεται να ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο η σύνθεση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, που συγκροτήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και επικεφαλής την Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ίδια, σύμφωνα με το ieidiseis.gr, επιδιώκει η σύνθεση της Επιτροπής να είναι ισχυρή και χωρίς την παρουσία «πολεμοκάπηλων», αλλά προσώπων που θα γνωρίζουν το πρόβλημα, ώστε να καταθέσουν μια πρόταση που θα περιέχει λύσεις για τα προβλήματα της περιοχής.

Οι πρώτες συζητήσεις που γίνονται δείχνουν πως είναι πολύ πιθανόν η Επιτροπή να στελεχωθεί με βουλευτές όπως ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ντόρα Μπακογιάννη συμμετείχε πρωταγωνιστικά στη διαμόρφωση του πρώτου Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Θράκη, όπως συμμετείχε στη σύνθεση και για το δεύτερο.

Αίτημα διεύρυνσης του πεδίου της Διακομματικής σε όλη την ΠΑΜΘ

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ Βασίλειος Κεγκέρογλου ζήτησε να συμπεριληφθεί το σύνολο της Περιφέρειας στο αντικείμενο της Επιτροπής. Όπως ανέφερε: «Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, κατόπιν της υπ’ αριθ. πρωτ. 5971/10.07.2020 επιστολής του κ. Πρωθυπουργού, την οποία μας διαβιβάσατε με αριθ. πρωτ. 2322/13.07.2020, και σύμφωνα με σχετικές κατευθύνσεις από την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά, σας γνωστοποιούμε την επί της αρχής συμφωνία μας για την ανάγκη συγκρότησης της εν θέματι Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, με τη διαφορά και την επισήμανση ότι το έργο της Επιτροπής θα πρέπει να αφορά όχι μόνο στη Θράκη αλλά στο σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, προς τον σκοπό διαφύλαξης της αυτοδιοικητικής και αναπτυξιακής ενότητας της ευρύτερης περιοχής».

ΝΔ Θράκης: Η οικονομική και δημογραφική θωράκιση της Θράκης μπορεί να επιτευχθεί μέσα από εθνική συνεννόηση και στρατηγική

Από την πλευρά τους οι πρόεδροι των ΔΕΕΠ της ΝΔ της Θράκης, Νίκος Κιατίπης (Ξάνθης), Ιωάννης Βεζυργιαννίδης (Ροδόπης) και Άκης Παρασκευόπουλος (Έβρου) σε σχετική ανακοίνωσή τους τόνισαν: «η πρόταση του Πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα όλων των φορέων και της τοπικής κοινωνίας. Η οικονομική και δημογραφική θωράκιση της Θράκης μπορεί να επιτευχθεί μέσα από εθνική συνεννόηση και στρατηγική. Η επιλογή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη για πρόεδρο της Επιτροπής διασφαλίζει, με το κύρος και τις γνώσεις της, την ολοκλήρωση με επιτυχία των εργασιών της επιτροπής», ενώ πρόσθεσαν ότι η πρωτοβουλία αυτή σε συνδυασμό με την τροπολογία για το 12% αποτυπώνουν το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την περιοχή μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 159 «όχι» απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή

Η παραίτηση Μπρατάκου-Παπασταύρου «πλήγωσαν» τη ΝΔ – Η επόμενη μέρα με φόντο τις ευρ…