Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διαδηλώσεις κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

Διαδηλώσεις κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

0

Στους δρόμους η Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης. Πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στις 7:30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία η συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων  που συμμετείχαν το σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επεξεργασίας Γάλακτος Βιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗ, το σωματείο Λιμενεργατών Πόρτο Λάγος, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης και ο Σύλλογος μεταπτυχιακών και υποψήφιων διδακτόρων Πολυτεχνείου Ξάνθης.

Στη συγκέντρωση διάβασαν τα ψηφίσματα των Συλλόγων τους οι πρόεδροι του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης και του Συλλόγου μεταπτυχιακών και υποψήφιων διδακτόρων Πολυτεχνείου Ξάνθης ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Κώστας Βογιατζής, αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης και εκπρόσωπος των ταξικών δυνάμεων στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.

Στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων:  «Αυτό που δεν πέτυχαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, να κλείσουν το στόμα των υγειονομικών, των εργαζόμενων στα super market, των εκπαιδευτικών, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των οικοδόμων, όλων των εργαζομένων και συνολικά του λαού μας, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης του βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με πολλούς, διαχρονικούς κι αιματηρούς αγώνες» και κατέληξε: «Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα. Το νομοσχέδιό τους θα μείνει στα χαρτιά! Η φωνή των εργατών δε φιμώνεται. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δε θα περάσει!».

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«142 χρόνια»: Το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου στη ΦΕΞ

Την Κυριακή 21 Απριλίου στις 19:00 παρουσία του γνωστού δημοσιογράφου και υποψήφιου ευρωβο…