Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δεύτερο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στο δήμο Τοπείρου

Δεύτερο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στο δήμο Τοπείρου

0

Νοσηλεύεται στην Παθολογική. Το πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε στην Κεντητή και το δεύτερο στο Παλιό Εράσμιο

 Περιορισμοί στις αιμοδοσίες. Ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών κλήθηκε να ενημερώσει τους εθελοντές για αιμοδοτική καραντίνα στο δήμο

Δεύτερο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου επιβεβαιώθηκε στο δήμο Τοπείρου. Μετά το κρούσμα σε άνθρωπο στην Κεντητή έρχεται το δεύτερο από το Παλιό Εράσμιο, που νοσηλεύεται στην Παθολογική του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Λόγω της εμφάνισης των κρουσμάτων, η περιοχή μας χαρακτηρίστηκε επηρεαζόμενη από τον ιό και ως εκ τούτου τίθενται περιορισμοί και στις αιμοδοσίες.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, «μέτρα για την ασφάλεια του αίματος που αφορούν σε όλες τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας της χώρας και ειδικότερα αυτές των επηρεαζόμενων περιοχών κοινοποιούνται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.). Οδηγίες Αιμοεπαγρύπνησης (από το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων – ΣΚΑΕΜ/ ΕΟΔΥ):

  • Παροχή οδηγιών στους αιμοδότες, εάν εμφανίσουν πυρετό ή κάποιο άλλο από τα κλινικά συμπτώματα λοίμωξης από τον ιό ΔΝ, εντός διαστήματος 15 ημερών από την αιμοδοσία, να ενημερώσουν την υπηρεσία στην οποία αιμοδότησαν ανεξαρτήτως περιοχής. Σε περίπτωση ενημέρωσης από αιμοδότη για εμφάνιση συμπτωμάτων μετά την αιμοδοσία, η αιμοδοσία προβαίνει στη δέσμευση της μονάδας και των παραγώγων της και γίνεται έλεγχος του δότη από το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Αρμποϊών και Αιμορραγικών Πυρετών, Α’ Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή, ΑΠΘ».

Δυσαρέσκεια εξέφρασε ο Γιάννης Παπαχρόνης, πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης «η Αγάπη», ο οποίος κλήθηκε από το Νοσοκομείο να ενημερώσει τα μέλη του συλλόγου και τους εθελοντές ότι ο δήμος Τοπείρου έχει τεθεί σε αιμοδοτική καραντίνα. Ο κ. Παπαχρόνης, προεβη σε σχετική ανακοίνωση, ενιστάμενος ωστόσο καθώς το Νοσοκομείο δεν προέβη σε σχετική γνωστοποίηση για την ενημέρωση των πολιτών. «Σας το ανακοινώνω λοιπόν (την εφαρμογή της αιμοδοτικής καραντίνας στο δήμο Τοπείρου), αλλά δε μπορώ να μην επισημάνω ότι θα έπρεπε επίσημα να το ανακοινώσουν από το Νοσοκομείο μας. Ο δε δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου δεν ξέρει τίποτα. Δεν πρέπει να ενημερωθεί και εκείνος επίσημα; Τέλος η έλλειψη αίματος φαίνεται να έχει τις πρώτες επιπτώσεις. Ήδη έχουμε τις πρώτες αναβολές χειρουργείων στην Ξάνθη…βοήθειά μας…».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…