Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Δεύτερη αναβολή για τη μονάδα παραγωγής ενέργειας της ΤΕΡΝΑ στο περιφερειακό συμβούλιο

Δεύτερη αναβολή για τη μονάδα παραγωγής ενέργειας της ΤΕΡΝΑ στο περιφερειακό συμβούλιο

0
perifereiako aithousa

Η αντιπολίτευση ζήτησε να συζητηθεί δια ζώσης

 Σκληρή επίθεση από την «Περιφερειακή Σύνθεση» στον περιφερειάρχη

 Για δεύτερη φορά αναβλήθηκε το θέμα: «γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της ΜΠΕ του έργου “Αεριοστροβιλικός Σταθμός Συνδιασμένου Κύκλου (ΑΣΣΚ) της TERNA A.E. με καύσιμο Φ.Α. Ονομαστικής Μικτής Ισχύος 665 MW, της επιχείρησης TEΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε. το οποίο θα εγκατασταθεί στα Ο.Τ. 32 και 37 της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής της ΠΕ Ροδόπης» στο περιφερειακό συμβούλιο της Τρίτης που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Η αντιπολίτευση ζήτησε από το προεδρείο να αποσύρει την έγκριση για την κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας της εταιρείας ΤΕΡΝΑ στην βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνή, όχι γιατί δε συμφωνεί με την επένδυση, αλλά για να συζητηθεί το θέμα σε δια ζώσης συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ώστε να αναδειχθούν επιμέρους θέματα ρύπων και περιορισμών.

Τελικά, με 27 υπέρ της αναβολής και 22 κατά το θέμα θα τεθεί εκ νέου προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση.

Σκληρή ήταν η δήλωση της επόμενης ημέρας από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία κατηγόρησε εκ νέου για αδράνεια την διοίκηση της Περιφέρειας και συνέδεσε την κατάσταση αυτή με την πρόσφατη εξέλιξη σχετικά με το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών της περιοχής. Στην ανακοίνωσή της η «Περιφερειακή Σύνθεση» σημείωσε: «ολοκληρώθηκε την Τρίτη η πιο μακροσκελής συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας και Θράκης των τελευταίων ετών, με πενιχρό απολογισμό για την Περιφέρειά μας και για τους πολίτες της. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, διαδικασία που φαίνεται να εξυπηρετεί τον Περιφερειάρχη και τη διοίκησης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, καθώς εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ως πρόσχημα τα μέτρα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, εξαιτίας του φόβου που τους διακατέχει όσον αφορά την, δια ζώσης, αντιμετώπιση των συμβούλων όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Προτιμούν έτσι να καλύπτονται πίσω από την δυσλειτουργία του Π.Σ. και να προσπαθούν εναγωνίως να αποφύγουν με κάθε τρόπο την ουσιαστική συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε σημαντικά θέματα αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Επιλέγουν έτσι να εισάγουν στο Π.Σ. μόνο υπηρεσιακού χαρακτήρα θέματα χωρίς απήχηση στους πολίτες καθώς και να εισαγάγουν με προκλητικό τρόπο κάποια θέματα προσωπικών διευκολύνσεων, τα οποία εγείρουν ζητήματα ηθικής τάξης ! Ενώ στο μόνο ζήτημα με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά αλλά και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, η ανικανότητα της διοίκησης και του Περιφερειάρχη οδήγησε στην αναβολή του μέχρι να συγκληθεί δια ζώσης το Π.Σ. και να πραγματοποιηθεί μία ενδελεχής συζήτηση, η οποία επιβάλλεται να γίνει ώστε να οδηγήσει στην λήψη αποφάσεων. Αναδείχθηκε χθες (σ.σ. την Τρίτη) εμφαντικά ότι οι παρατάξεις, οι οποίες, μισθών και αξιωμάτων προσχώρησαν στην στήριξη του Περιφερειάρχη δεν επαρκούν ούτε στο να του εξασφαλίσουν την πλειοψηφία, ούτε την πολιτική στήριξη ώστε να αποκτήσει η Περιφέρεια ένα αναπτυξιακό όραμα και σχέδιο.

Δυστυχώς, η Περιφέρειά μας παραμένει προβληματική ακόμη και στο επίπεδο διαχείρισης της καθημερινότητας αλλά ταυτοχρόνως παραμένουμε η μοναδική Περιφέρεια χωρίς περιφερειακό αναπτυξιακό σχεδιασμό τόσο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, όσο και για την στήριξη του τουρισμού. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει περιθώριο για να τεθούν έννοιες όπως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ολοκληρωμένος προγραμματισμός δράσεων κ.ο.κ.

Παράλληλα, ο τουρισμός της Περιφέρειάς μας δέχθηκε ένα συντριπτικό πλήγμα «!» την απαγόρευση εισόδου τουριστών από όλες τις συνοριακές διαβάσεις που βρίσκονται στα όρια της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Εξέλιξη, η οποία προκαλεί αυτόματα δραματικές επιπτώσεις στην ευρύτερη οικονομία μας. Οι εξελίξεις βρίσκουν συνεχώς τη διοίκηση της περιφέρειας απροετοίμαστη να διαχειριστεί τα τρέχοντα θέματα. Εντύπωση προκαλεί ότι από την απαγόρευση εξαιρέθηκε η συνοριακή διάβαση που βρίσκεται στα όρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ! Οι πρόσφατες πανηγυρικές δηλώσεις πανηγυρικές του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού και του Περιφερειάρχη θα προκαλούσαν γέλιο σε άλλη περίπτωση, σήμερα προκαλούν θλίψη και οδύνη για τους ανθρώπους του τουρισμού, την αγωνία και τον κόπο των οποίων δεν σέβονται. Την ύστατη στιγμή έστειλαν και μία τυπική επιστολή, η οποία περισσότερο προκαλεί με το χλιαρό της ύφος και το αδιάφορο πνεύμα της …

Η διοίκηση Μέτιου δεν έκανε όσα κάνουν όλες οι υπόλοιπες περιφέρειες, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας επίκαιρες καμπάνιες προβολής τους επιπλέον δεν υλοποίησε υποσχέσεις για ειδικές δράσεις προώθησης (όπως αυτή που υποσχέθηκε πέρυσι στη Σαμοθράκη) αλλά με κανέναν τρόπο δεν στήριξε έμπρακτα τους επαγγελματίες που υποφέρουν. Έτσι σήμερα, αδιαμαρτύρητα και χωρίς καμία αντίδραση δέχεται να μπει ταφόπλακα στην ήδη πληγωμένη τουριστική οικονομία μας. Για όλη την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη είναι καταστροφική η απόφαση να κλείσουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία ! Εκατοντάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι σήμερα βρίσκονται σε απόγνωση. Οι επενδύσεις που έκαναν για την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά από αυτή την εξέλιξη κινδυνεύουν να γίνουν η οριστική ταφόπλακα τους.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη έστω και την ύστατη στιγμή να αντιληφθεί τις ευθύνες του και να διεκδικήσει το άνοιγμα των συνοριακών διαβάσεων με ελέγχους όπως ακριβώς προβλέπονται στον Προμαχώνα αλλά και στα αεροδρόμια μας. Η ζημιά είναι ήδη μεγάλη απαιτούνται άμεσες ενέργειες.

Η Περιφερειακή Σύνθεση διεκδικεί για τους πολίτες και για την Περιφέρειά μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη

Αποφασίζει για διαδικασία εκπόνησης μελέτης για πεζογέφυρα που να συνδέει Παλιά και Νέα Χρ…