Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χωρίς κρούσμα η Ξάνθη την Κυριακή – για πρώτη φορά μετά από μήνες!

Χωρίς κρούσμα η Ξάνθη την Κυριακή – για πρώτη φορά μετά από μήνες!

0

Σύσκεψη στο Μαξίμου σήμερα για τον κορωνοϊό – 31 νέα κρούσματα, τα τέσσερα εισαγόμενα

Απουσιάζει ο νομός Ξάνθης, για πρώτη φορά μετά από μήνες, από τον πίνακα των κρουσμάτων στην επικράτεια. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή, 31 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, τρία κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, έξι καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, πέντε στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, πέντε στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, ένα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, έξι στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης και ένα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς.

Εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί πραγματοποιείται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο της συστηματικής παρακολούθησης των εξελίξεων για τον κορωνοϊό από την κυβέρνηση.

Η σύσκεψη θα γίνει υπό τον πρωθυπουργό και σε αυτήν θα συμμετάσχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.803 ενώ οι θάνατοι παραμένουν 193 καθώς χθες Κυριακή δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος.

Από τα κρούσματα, τα 998 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.989 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι συνεχίζουν να νοσηλεύονται 10 συμπολίτες μας με διάμεση ηλικία τους τα 59 έτη. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εαρινή σπορά φυτικών ειδών στο Δέλτα Έβρου για τη νανόχηνα

Η δράση περιλάμβανε σπορές συγκεκριμένων φυτικών ειδών σε υποβαθμισμένες αγροτικές εκτάσει…