Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Από Σεπτέμβρη ξεκινά η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης των Αβδήρων

Από Σεπτέμβρη ξεκινά η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης των Αβδήρων

0

Το έργο αυτό μαζί με την γεώτρηση στον παραλιακό οικισμό θα λύσουν το πρόβλημα ύδρευσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, υποστηρίζει ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης

 

 

Κλήθηκε Γεωλόγος για να υποδείξει που θα πρέπει να γίνει γεώτρηση –  Με Ξανθιώτες γεμίζουν οι παραλίες των Αβδήρων

 

 

Κάθε καλοκαίρι η ιστορία της λειψυδρίας …επαναλαμβάνεται στον δήμο Αβδήρων. Συχνές διακοπές νερού δημιουργούν ταλαιπωρία και εκνευρισμό τους κατοίκους των Αβδήρων αλλά και των «Νέων Αβδήρων» του παραλιακού οικισμού.  Ιδιαίτερα φέτος που επιβάλλεται λόγω κορωνοϊού το συχνότατο πλύσιμο των χεριών και γενικά η υγιεινή η έλλειψη νερού δημιουργεί επιπρόσθετη όχληση και θέματα δημόσιας υγεία αν είναι πολύωρη και συνεχιζόμενη. Όπως για παράδειγμα η διακοπή της περασμένης Κυριακής που διήρκησε 10 – 12 ώρες έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη που εντοπίστηκε στον κεντρικό αγωγό, εργασία που ολοκληρώθηκε τελικά την Δευτέρα.

kritsinis 3
 

Κριτική Κριτσίνη

Το πρόβλημα με τις συχνές βλάβες ανέδειξε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Αθανάσιος Κριτσίνης, ασκώντας έντονη κριτική τόσο την δημοτική αρχή όσο και στην παράταξη Τσολακίδη στην λογική ότι τόσα χρόνια κυβερνούσαν και …συγκυβερνούν τον δήμο και δεν έλυσαν αυτό το βασικό πρόβλημα.

Με το έργο αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού που δημοπρατήθηκε απαντά ο Τσιτιρίδης

Ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης  αντί άλλης απάντησης στον κ. Κριτσίνη αλλά και κυρίως στους δημότες του που ταλαιπωρούνται από τα προβλήματα ύδρευσης ανακοινώνει μέσω του «Ε» την έναρξη τον Σεπτέμβριο των εργασιών για το νέο έργο της ΔΕΥΑ Αβδήρων που αφορά την  αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού. Όπως ανέφερε το έργο με προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ έχει δημοπρατηθεί πριν δύο μήνες. Ανέλαβε εργολάβος ο οποίος πήρε το έργο με έκπτωση 52% ξεκινά τις εργασία τον Σεπτέμβριο. Το έργο περιλαμβάνει αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού από το ύψος του Αυξεντίου έως την παραλιακή ζώνη: «Το δίκτυο είναι απαρχαιωμένο και χρειάζεται αντικατάσταση ο αγωγός. Γι αυτό έχουμε και τις πολλές βλάβες. Θα αντιμετωπιστεί όμως αποτελεσματικά όταν ολοκληρωθεί το έργο της αντικατάστασης που ξεκινά τον Σεπτέμβριο», επισημαίνει ο κ. Τσιτιρίδης.

Κλήθηκε Γεωλόγος για να υποδείξει που θα πρέπει να γίνει γεώτρηση

Εκτός από τις βλάβες που οφείλονται στο απαρχαιωμένο δίκτυο υπάρχει και πρόβλημα λειψυδρίας επειδή το καλοκαίρι υπεδιπλασιάζονται οι ανάγκες για νερό εξαιτίας των παραθεριστών στον παραλιακό οικισμό. «Αυτό το πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε με μια νέα γεώτρηση που σχεδιάζουμε. Ήδη για το σκοπό αυτό έχουμε καλέσει γεωλόγο να εξετάσει την περιοχή και να υποδείξει στην ΔΕΥΑΑ το σημείο που ενδείκνυται να γίνει γεώτρηση προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες του παραλιακού οικισμού», σημειώνει ο κ. Τσιτιρίδης.

Με Ξανθιώτες γεμίζουν οι παραλίες των Αβδήρων

Γεμάτες από Ξανθιώτες είναι οι παραλίες του δήμου Αβδήρων αλλά τα Σαββατοκύριακα. Οι Βούλγαροι τουρίστες είναι ελάχιστοι μετά το κλείσιμο των πυλών εισόδου της Νυμφαίας και του Αγίου Κωνσταντίνου αλλά ιδιαίτερα μετά τα νέα μέτρα με το υποχρεωτικό τεστ. Αυτό είναι εμφανές ιδιαίτερα στην παραλία Μυρωδάτου όπου κατευθύνεται ο κύριος όγκος των Βουλγάρων.

Πεντακάθαρες παραλίες – Ο δήμος θα τοποθετήσει νέες ομπρέλες

Μια άλλη διαπίστωση είναι ότι φέτος όλες οι παραλίες του δήμου Αβδήρων είναι πεντακάθαρες. Η υπηρεσία Καθαριότητας έκανε καθαρισμό όλων των παραλιών από αρχές Ιουνίου τοποθετώντας και τα ειδικά καλάθια και έως τώρα η εικόνα κρίνεται  πολύ θετική.

Επίσης ο δήμος έχει παραγγείλει και πρόκειται να τοποθετήσει σ’ όλες στις παραλίες και νέες ομπρέλες για να προσελκύσει ακόμη περισσότερους λουόμενους να τις απολαύσουν. Να σημειώσουμε ότι λόγω κορωνοϊού φέτος επικρατεί η τάση για να αποφεύγεται ο συνωστισμός να υπάρχει μια διασπορά των λουομένων σε παραλίες και κολπίσκους που παλιά δεν είχε κόσμο. Είναι μια ευκαιρία να ανακαλυφθούν μικροί παράδεισοι και έχει αρκετούς στον δήμο Αβδήρων!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…