Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Α. Κοντός: Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποκαθιστά μία μεγάλη αδικία

Α. Κοντός: Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποκαθιστά μία μεγάλη αδικία

0

Δήλωση για την τροπολογία που αφορά στο 12%

 Σε δήλωση για την ψήφιση της τροπολογίας που αφορά στο 12% προχώρησε ο π. υπουργός Αλέκος Κοντός σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αποκατέστησε μία μεγάλη αδικία σε βάρος των ακριτικών επιχειρήσεων. Στη δήλωσή του αναλυτικά αναφέρει: «πολύ σημαντική είναι για τις επιχειρήσεις της Θράκης η τροπολογία, που ψηφίστηκε στη Βουλή, και αφορά στη δυνατότητα συμψηφισμού της επιδότησης εργασίας ποσοστού 12%, για τα έτη από 2010 έως το 2015, με φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές τους, τρέχουσες ή μελλοντικές.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποκαθιστά μία μεγάλη αδικία σε βάρος των ακριτικών επιχειρήσεων, οι οποίες βίωσαν με σκληρό τρόπο την περίοδο της βαθιάς οικονομικής ύφεσης, πολλές εξ αυτών αντιμετώπισαν σοβαρά θέματα βιωσιμότητας, ενώ η ανεργία εκτινάχθηκε σε υψηλά επίπεδα στην ευρύτερη περιοχή μας. Την αδικία αυτή επιχείρησε να «νομιμοποιήσει» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, καταργώντας με υπουργική απόφαση την σχετική επιδότηση με το επιχείρημα ότι «δε συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό δίκαιο».

Με την τροπολογία, λοιπόν, όχι μόνο δεν καταργείται ένα σημαντικό αναπτυξιακό κίνητρο για την ακριτική Θράκη, αλλά παράλληλα επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον και η πολιτική στήριξης της σημερινής κυβέρνησης για την περιοχή μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…