0

Είκοσι παίκτες αποχώρησαν από την ΠΑΕ Ξάνθης!

Παρελθόν και οι Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Καμαρά, Τερκί και Φοσέ!

 

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει πλέον η τοπική ομάδα με τις αποχωρήσεις παικτών να είναι καθημερινές και να έχουμε φτάσει στο σημείο να ψάχνουμε πλέον όχι ποιος έχει φύγει αλλά ποιος έχει απομείνει. Οι παίκτες αφού έχουν εξοφληθεί τα οφειλόμενα, με την ολοκλήρωση των Play out αποχαιρετούν ένας ένας την Ξάνθη. Την Κυριακή αποδεσμεύτηκαν οι δύο αρχηγοί – πυλώνες της ομάδας Λισγάρας και Μπαξεβανίδης και τελευταίοι μας αποχαιρέτησαν η τετράδα των Αριστοτέλη Καρασαλίδη, Κασά Καμαρά, Μεχντί Τερκί και Ζορντάν Φοσέ ανεβάζοντας στους είκοσι τους παίκτες που αναζητούν αλλού την τύχη τους για την επόμενη σεζόν.

Και γεννώνται εύλογα τα ερωτήματα: με ποιους παίκτες θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα η τοπική ομάδα στους δύο αγώνες μπαράζ που απομένουν για την παραμονή στην κατηγορία; Θα γίνει ο αγώνας ή μήπως η ομάδα μας θα πετάξει λευκή πετσέτα αν δεν βρεθεί νέος επενδυτής;

Οι δύο αρχηγοί Λισγάρας και Μπαξεβανίδης με πολλά χρόνια και οι δύο στην ομάδα, ενημερώθηκαν από τον Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας Γιάννη Παπαδημητρίου την διάθεση της ομάδας να λυθούν τα συμβόλαια τους όπως και έγινε. Χωρίς πάντως να αποκλείεται επαναπροσέγγιση όταν λυθεί η κατάσταση με το ιδιοκτησιακό.

Ο Χρήστος Λισγάρας αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2014 από τον Αστέρα Τρίπολης. Σε αυτή την εξαετία αγαπήθηκε και αγάπησε έντονα τον σύλλογο και την πόλη παίζοντας πάντα με πάθος και αυταπάρνηση για την ομάδα της Θράκης. Σε αυτά τα έξι χρόνια ο “Λίσγα” φόρεσε την φανέλα με τον Δημόκριτο 155 φορές, ενώ ήταν και μέλος της ομάδας που έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2015 έχοντας καταφέρει να αποτελεί μια σταθερά στο κέντρο της άμυνας του ξανθιώτικου συλλόγου.

Ο Κομοτηναίος αμυντικός Δήμος Μπαξεβανίδης ανδρώθηκε στην Ακαδημία του ΑΟΞ και από το 2007 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, ενώ επέστρεψε στη μεγάλη ομάδα μετά από μία τριετία(2008-2011) στην Δόξα Δράμας. Με σκληρή δουλειά και πείσμα κατάφερε να καθιερωθεί στην ενδεκάδα του ΑΟΞ με την φανέλα του οποίου μάλιστα έχει αγωνιστεί συνολικά 218 φορές σε όλες τις διοργανώσεις! Έχοντας καταφέρει μάλιστα στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Λάρισα να μπει στο τοπ6 των κορυφαίων παικτών της ομάδας σε συμμετοχές στην Super League! Απο τις μεγαλύτερες στιγμές για τον ίδιο αποτελούν αναμφισβήτητα το διπλό στο Λίνφιλντ που ήταν όχι μόνο η πρώτη νίκη της Ξάνθης στην Ευρώπη αλλά και η παρθενική της πρόκριση(!), ενώ σίγουρα ξεχωριστό μέρος έχει και η συμμετοχή του στην μαγική πορεία έως τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας το 2015.

Ο Τέλης Καρασαλίδης επέστρεψε στην Ξάνθη το καλοκαίρι μετά την παρουσία του στον Ατρόμητο  και φέτος είχε 32 συμμετοχές στο πρωτάθλημα έχοντας συνολικά 55 συμμετοχές με τα χρώματα της Ξάνθης. Ο 29χρονος Σερραίος αμυντικός είχε ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο όμως αποδέχτηκε την πρόταση της ομάδας και έλυσε το συμβόλαιο του.

Ο Κασά Καμαρά αποχωρεί μετά από 4,5 χρόνια στον σύλλογο, είχε αποκτηθεί τον Γενάρη του 2016 από τον Εργοτέλη,  έχοντας συνολικά 94 συμμετοχές με την φανέλα του συλλόγου, με την φετινή να είναι από τις χειρότερες του μετρώντας μόλις 14 συμμετοχές. Ο 27χρονος διεθνής Μαυριτανός είχε ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο όμως αποδέχτηκε την πρόταση της ομάδας και έλυσε το συμβόλαιο του.

Ο Μεχντί Τερκί αποκτήθηκε το καλοκαίρι και αποχωρεί έχοντας καταγράψει 31 συμμετοχές με την φανέλα της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις. Ο 28χρονος Αλγερινός είχε συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο όμως αποδέχτηκε την πρόταση της ομάδας και έλυσε το συμβόλαιο του.

Παρελθόν από την Ξάνθη αποτελεί και ο τοπ σκόρερ της ομάδας, Ζορντάν Φοσέ που αποκτήθηκε το καλοκαίρι και έχοντας 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας σημειώσει 8 τέρματα(7 για το πρωτάθλημα και 1 για το Κύπελλο). Ο 28χρονος Γάλλος είχε συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο όμως αποδέχτηκε την πρόταση της ομάδας και έλυσε το συμβόλαιο του.

Θυμίζουμε πως έχουν αποχωρήσει ήδη οι δανεικοί Άμπαντ, Σόσα, Φασίδης, Μουλέν, Εντουάρντο, Αμορίμ, Στάρτζεον, Γκαργκαλατζίδης, όπως και οι Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Κάστρο, Ντουρίτσκοβιτς, Μπαριέντος αλλά και ο Μαλεζάς που ήδη ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…