Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Υπεραμύνεται του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου η παράταξη «Δήμος-Πρότυπο»

Υπεραμύνεται του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου η παράταξη «Δήμος-Πρότυπο»

0

Ψήφισε θετικά στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την παραλαβή του έργου

Με δήλωσή τους τα μέλη της παράταξης «Δήμος-Πρότυπο» στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Στέφανος Ιγιαννίδης και Στυλιανός Γουναρίδης δημοσιοποίησαν την θετική τους ψήφο στην «παραλαβή του Β2 σταδίου της μελέτης «Δημιουργία χαρτογραφικών υπόβαθρων & ΓΠΣ Δήμου Ξάνθης».

Όπως επεσήμαναν: «η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, στη χωρική ενότητα της Δ.Ε. Ξάνθης θέτει τις βάσεις ενός μακρόπνοου σχεδιασμού για την πόλη μας.

Η προηγούμενη δημοτική Αρχή συνεισέφερε και υλοποίησε σημαντικά βήματα με σκοπό την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σχεδίου οδηγώντας την Ξάνθη μας στο μέλλον. Ο Δήμος μας είναι από τους ελάχιστους στην περιφέρεια ΑΜ-Θ που διαθέτει επικαιροποιημένο Γ.Π.Σ.

Στις 3 Μαρτίου 2017, σε ημερίδα που διεξήχθη στην αίθουσα του ΕΒΕ, τέθηκε σε διαβούλευση και έγινε η παρουσίαση της σχετικής μελέτης που αφορά την αστική περιοχή Ξάνθης, την Κοινότητα Ευμοίρου και την Κοινότητα Κιμμερίων.  Στη συνέχεια σύμφωνα με την 334/2017 ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έγινε η παραλαβή του πρώτου σταδίου της μελέτης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΥΠΟΒΑΘΡΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (ΓΠΣ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ».

Επιπλέον έπειτα από τις τότε, συντονισμένες ενέργειές μας το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε την έγκριση για να αλλάξει η χρήση γης των οικοδομικών τετραγώνων της περιοχής Πετρελαιοαποθηκών από αμιγή σε γενική κατοικία και να εναρμονιστεί με το Γ.Π.Σ. εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα να αναπτυχθούν εκεί και άλλες χρήσεις και δραστηριότητες σε επίπεδο γειτονιάς, πέραν της κατοικίας.

Το Β2 στάδιο περιλαμβάνει τις αλλαγές/προσαρμογές στο νέο νομοθετικό πλαίσιο όπως έχει διαμορφωθεί ως σήμερα και σύμφωνα με την διευθύνουσα υπηρεσία έχει λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις/διορθώσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τις διαδικασίες διαβούλευσης, καθώς και τα αναφερόμενα στο με αριθμ πρωτ. 789/2019 έγγραφο του ΔΙΠΕΧΩΣ».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…