Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τσιόδρας στη σύσκεψη: Ο ιός είναι εδώ και τον αντιμετωπίζουμε ξανά για να τον νικήσουμε

Τσιόδρας στη σύσκεψη: Ο ιός είναι εδώ και τον αντιμετωπίζουμε ξανά για να τον νικήσουμε

0

Συμμερίστηκε την αγωνία των ξανθιωτών- Κάλεσε σε ομόνοια και συντονισμό το σύνολο των εμπλεκομένων

Το συναινετικό κλίμα επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΙΣΞ- «Η Πολιτεία δείχνει ότι συντεταγμένα πλέον προχωράει στις απαραίτητες ενέργειες», σημείωσε ο κ. Καραδέδος

 

Την ανησυχία ξανθιωτών μετά την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων συμμερίστηκε ο καθηγητής επιδημιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό κ. Σωτήρης Τσιόδρας στη σύσκεψη που είχε με τους δημάρχους, τον αντιπεριφερειάρχη και όλους τους εμπλεκόμενους. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε για την ανάγκη απαρέγκλιτης τήρησης των μέτρων και συντονισμένης ενεργοποίησης από όλους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Ξάνθης, ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής, ο Περιφερειακός διοικητής της αστυνομίας και άλλοι αυτοδιοικητικοί.

Η αγωνία των επαγγελματιών είναι έκδηλη και κυρίων των παραγωγών και πωλητών της λαϊκής που μπαίνουν πάλι σε «αναστολή» προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Ιδιαίτερη είναι η ανησυχία και στην ορεινή περιοχή και κυρίως στον Εχίνου, όπου και σημειώθηκαν οι αντιδράσεις το βράδυ της Πέμπτης.

Τα 20 περίπου κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σε ασυμπτωματικούς, όπως επεσήμανε ο καθηγητής επιδημιολογίας αναμφίβολα δημιουργούν προβληματισμό, ωστόσο η εκτίμηση είναι ότι η τήρηση των μέτρων είναι αυτή που θα επαναφέρει σε ρυθμούς κανονικότητας την περιοχή.

Ο ιός είναι εδώ και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε ξανά για να νικήσουμε, είπε στη σύσκεψη ο κ. Τσιόδρας, επισημαίνοντας ότι δεν είναι ώρα για διαφωνίες, αλλά για συντονισμό και επέμεινε ότι ο μόνος τρόπος για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω είναι να τηρήσουμε τα μέτρα.

 

Τ. Καραδέδος: Να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, είναι ανάγκη ο νομός μας να μηδενίσει από κρούσματα

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Ξάνθης κ. Τάσος Καραδέδος, τονίζοντας ωστόσο ότι το στοίχημα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού μας αφορά όλους. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το κλίμα ήταν συναινετικό και ότι φαίνεται πως η Πολιτεία συντεταγμένα πλέον προσεγγίζει το ζήτημα, ώστε να γίνει κατανοητό πώς η αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή συνδέεται άρρηκτα με την ανάγκη ενδυνάμωσης της Υγείας συνολικά στην ΑΜΘ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο κορωνοϊός είναι παρών στην περιοχή και γι’ αυτό είναι ανάγκη να υπάρχει συντονισμός από την πλευρά των εμπλεκομένων και τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων από τους πολίτες, καθώς μόνο έτσι θα μηδενιστεί από κρούσματα ο νομός.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…