Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπικό συντονιστή και επιδημιολόγο ζητούν οι «3» της αντιπολίτευσης

Τοπικό συντονιστή και επιδημιολόγο ζητούν οι «3» της αντιπολίτευσης

0

Προτάσεις για άμεσες ενέργειες μετά από τη συνάντηση με το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου κατέθεσαν δημόσια οι παρατάξεις Μελισσόπουλου, Χατζηθεοδώρου και Λύρατζη

Προτάσεις για τη διαχείριση της επιδημιολογικής κατάστασης κατέθεσαν δημόσια οι παρατάξεις Μελισσόπουλου, Χατζηθεοδώρου και Λύρατζη μετά τη συνάντηση που είχαν με το ΔΣ του Ιατρικού ΣυλλόγουΞάνθης. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει: «η Ξάνθη σήμερα, στην πιο δύσκολη καμπή της ιστορίας της, πληρώνει ίσως το τίμημα των επιλογών της.

Τη στιγμή που η αγωνία επιστρέφει μαζί με τον εφιάλτη της πανδημίας, το όνομα της πόλης μας και του νομού μας έχει στιγματιστεί σε Πανελλήνιο επίπεδο και η οικονομική καταστροφή είναι προ των πυλών.

Δεν είναι η ώρα για τον απολογισμό των επιτευγμάτων ενός Δήμου που από στρατηγικός συντονιστής και μπροστάρης στη διαχείριση της κρίσης για όλο το Νομό, όπως θα έπρεπε να ήταν, μετατράπηκε σε απλό παρατηρητή των εξελίξεων και εκφραστή δημοσίων συγχαρητηρίων προς τους πολίτες που δήθεν βγήκαν νικητές από την κρίση, την ίδια ώρα που στην πόλη και στο νομό μας τα κρούσματα αυξάνονται και για το λόγο αυτό λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα.

Όμως είναι αδιανόητο ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες να αφήσουμε την πόλη αβοήθητη.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας και να σταματήσουμε έναν ανώφελο κατακερματισμό.

Και κυρίως να πούμε την αλήθεια στους πολίτες και να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από αυτήν.

Χρειάζεται να ληφθούν άμεσα στοχευμένα μέτρα και όχι μέτρα οριζόντιας γενίκευσης που τελικά δεν απέδωσαν.

Πρέπει να σβήσουν άμεσα οι εστίες αναζωπύρωσης του ιού.

Απαιτείται βέβαια ατομική ευθύνη, αλλά ακόμα και τώρα οι συλλογικές ενέργειες είναι αυτές που θα προσδιορίσουν την πορεία και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι επόμενες ώρες και οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι καθοριστικές.

Η υποδειγματική συνάντηση που είχαμε οι επικεφαλής των τριών δημοτικών παρατάξεων με το σύνολο των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης απέδειξε ότι μπορούμε ενωμένοι και με ξεκάθαρες προτάσεις και αποφάσεις να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο. Ποτέ δεν είναι αργά.

Οι πρωτοβουλίες μας αυτές θα συνεχιστούν και με τους υπόλοιπους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής μας.

Τα μέτρα που καταθέτουμε με πρόταση και ζητούμε άμεσα να ληφθούν είναι:

1.Σύσταση και λειτουργία ενός μόνο κεντρικού συντονιστικού οργάνου διαχείρισης της κρίσης στο Νομό που θα αποτελείται από όλους τους αρμόδιους φορείς της πόλης και του νομού μας και το οποίο θα αναλάβει το Στρατηγικό Σχεδιασμό αντιμετώπισης της κρίσης μέχρι να επαλειφθεί το πρόβλημα.

2.Ύπαρξη και παρουσία μόνιμου επιδημιολόγου στην Ξάνθη (στα πρότυπα του κ. Τσιόδρα), ο οποίος θα μελετά σε καθημερινή βάση τα ιατρικά δεδομένα και τα αποτελέσματα των τεστ, προκειμένου να εισηγείται τις επόμενες κινήσεις και πρωτοβουλίες που θα αναλαμβάνονται και να ενημερώνει καθημερινά την κοινή γνώμη.

3.Μαζική πραγματοποίηση τεστ – χιλιάδες επαναλαμβανόμενα στοχευμένα τεστ –  στις εστίες αναζωπύρωσης του ιού (πχ Εχίνος) σε πόλη βουνό και κάμπο και σε χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση κοινού.

4.Αυστηρός έλεγχος των μετακινήσεων και της τήρησης του μέτρου της καραντίνας, σε όσους  έχει επιβληθεί.

5.Άμεση αγορά και εγκατάσταση στο Νοσοκομείο μας, μηχανήματος PCR το οποίο θα διενεργεί τα τεστ, με ολική χρηματοδότησή του από το Δήμο Ξάνθης.

6.Άμεση ενδυνάμωση του Νοσοκομείου μας από την Πολιτεία με γιατρούς, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό.

Τώρα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν.

Κανείς δε μπορεί αυτές τις ώρες να παίζει με την ιστορία και το μέλλον της πόλης και της ευρύτερης περιοχής μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…