Αρχική Χωρίς κατηγορία Τι λένε στο ΣΥΡΙΖΑ για τα ηχητικά του Μιωνή

Τι λένε στο ΣΥΡΙΖΑ για τα ηχητικά του Μιωνή

0

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Χ. Ζεϊμπέκ: «Θέλουν να κρύψουν  την πραγματική αλήθεια για το σκάνδαλο Novartis»

 

«Είναι καλό το κλίμα. Είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα… Ετοιμαζόμαστε για συνέδριο εντός του 2020»

 

Τριγμούς έχουν προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ οι ηχογραφημένες συζητήσεις που κατέθεσε ο επιχειρηματίας  Σάμπυ Μιωνής οι οποίες φέρονται να εκθέτουν  τον Νίκο Παππά, έναν από τα σημαντικά πρόσωπα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015 και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Το κλίμα είναι βαρύ για το παρασκήνιο της περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και τη δημοσιοποίηση του συμβιβασμού μεταξύ των δικαστικών αρχών των ΗΠΑ με την Novartis. H αίσθηση ότι με όχημα τη δικαιοσύνη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρούσε να συκοφαντήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και να ελέγξει τις πολιτικές εξελίξεις, κερδίζει πόντους κι αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Χ. Ζεϊμπέκ: «Θέλουν να κρύψουν  την πραγματική αλήθεια για το σκάνδαλο Novartis»

Μιλώντας στο «Ε» για το θέμα που απασχολεί το πολιτικό σκηνικό και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ  τονίζει ότι όλα αυτά είναι στο πλαίσιο μιας προσπάθειας που έχει στόχο κάποιοι να εμποδίσουν να βγει στο φως η αλήθεια για το σκάνδαλο της Novartis: «Ένας επιχειρηματίας αμφιλεγόμενος καταθέτει παράνομα ηχογραφημένο υλικό αφήνοντας υπόνοιες . Πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη και να διερευνήσει τα πάντα. Κι αν για τις ΗΠΑ έκλεισε η υπόθεση Novartis σε μας δεν έκλεισε. Η Novartis ήταν μεγάλο σκάνδαλο και προκάλεσε και μεγάλη ζημιά στο δημόσιο. Φάρμακα των 2,5 ευρώ έφτασαν στα 100 ευρώ. Δεν είναι σκάνδαλο αυτό; Θέλουν να κρύψουν  την πραγματική αλήθεια. Και σκάνδαλο Novartis υπάρχει όπως υπήρχε και σκάνδαλο Siemens. Ποιος φυγάδευσε τον Χριστοφοράκο;», αναρωτιέται ο κ. Ζεϊμπέκ επαναφέροντας την άλλη μεγάλη υπόθεση Siemens που είχε συγκλονίσει τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

«Είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα… Ετοιμαζόμαστε για συνέδριο εντός του 2020»

Συνεχίζοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για καλό κλίμα της Κεντρική Επιτροπής και δεν αποδέχεται ότι υπάρχει αναταραχή ή απόδοση ευθυνών: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα.  Εκφράζονται απόψεις και συζητιούνται. Υπάρχει διάλογος και αντιπαραθέσεις. Δεν υπάρχει αναταραχή όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν . Είναι καλό το κλίμα. Ετοιμαζόμαστε για το συνέδριό μας που θα γίνει εντός του 2020», καταλήγει ο κ Ζεϊμπέκ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύγχυση από το νομοσχέδιο «λάστιχο» στην εκτός σχεδίου δόμηση

Νέα δεδομένα από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ στο νόμο που τέθηκε σε διαβούλευση – Δ…