Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τέσσερα ξενοδοχεία καραντίνας στην ΑΜΘ

Τέσσερα ξενοδοχεία καραντίνας στην ΑΜΘ

0

Ξενοδοχεία στο Κ. Νευροκόπι, τη Θάσο, την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή περιλαμβάνονται στην Υπουργική Απόφαση

 

Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση του υπουργού Τουρισμού με την οποία δημοσιοποιείται η λίστα με τα τουριστικά καταλύματα τα οποία μισθώνονται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του COVID 19.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης περιλαμβάνονται τέσσερα ξενοδοχεία, εκ των οποίων ένα στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας (4 αστέρων, 25 κλινών), ένα στην Αλεξανδρούπολη (3 αστέρων, 38 κλινών), ένα στη Θάσο (2 αστέρων, 27 κλινών) και ένα στην Κομοτηνή (3 κλειδιών, 18 κλινών).

Υπενθυμίζεται ότι, σε σχετική τροπολογία σημειώνεται πως με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Τουρισμού καθορίζονται ο χρόνος μίσθωσης, ο τρόπος αποζημίωσης, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία, οι όροι και η διαδικασία διάθεσης των σχετικών πιστώσεων για την κάλυψη της προκαλούμενης δαπάνης από τη μίσθωση των ξενοδοχείων καραντίνας.

Με υπουργική απόφαση παρέχεται η δυνατότητα μίσθωσης με απευθείας ανάθεση κατά παρέκκλιση κάθε σχετικής διάταξης της κείμενης νομοθεσίας. Οι μισθώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ενώ η δαπάνη θα βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Τουρισμού. Εκτιμάται πως το ύψος της δαπάνης θα ανέλθει στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκλεισε η Εγνατία από Βαφέικα έως Ίασμο για τα φορτηγά λόγω των θυελλωδών ανέμων

Απαραίτητες οι αλυσίδες σε Άνω Καρυόφυτο-Λειβαδίτη-Δασικό Χωριό, λόγω χιονόπτωσης Για την …