Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Συνάντηση Μέτιου με τις ΟΕΒΕ Ξάνθης-Ροδόπης

Συνάντηση Μέτιου με τις ΟΕΒΕ Ξάνθης-Ροδόπης

0

Οι εμποροβιοτέχνες ζήτησαν την προώθηση της τοπικής αγοράς των δύο περιοχών με πρόγραμμα προβολής

 Ανέδειξαν τη σημασία της επαναλειτουργίας του ΔΠΘ από Σεπτέμβρη, καθώς οι φοιτητές αποτελούν σημαντικό τμήμα κίνησης της αγοράς

Οι Πρόεδροι των ΟΕΒΕΣ Ξάνθης και Ροδόπης, Τσιακίρογλου Μαίρη και Βαφειάδης Ανέστης επισκέφτηκαν τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Χρήστο Μέτιο, με αφορμή τη νέα επιδημιολογική κρίση που έχει εμφανισθεί στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης και τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Του εξέθεσαν την πραγματική κατάσταση στο χώρο των επιχειρήσεων  και την ιδιαίτερα ανησυχητική πτωτική πορεία της αγοράς, όπως αυτή αποτυπώνεται αντιστρόφως ανάλογα προς την υγειονομική κρίση.

Ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη να παρέμβει άμεσα ώστε να παραταθούν και να ενισχυθούν τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα των θέσεων των ΟΕΒΕ που αφορά στα προτεινόμενα μέτρα στήριξης και επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά:

-Στην  διενέργεια καμπάνιας ηλεκτρονικής, έντυπης και με κάθε πρόσφορο μέσο προβολή της τοπικής αγοράς της Περιφέρειας των εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων εστίασης, όπως επίσης και

-Στην επαναλειτουργία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ιδιαίτερα από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος (Σεπτέμβριο 2020 – Ιούνιο 2021) τηρώντας όλα τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα covid-19, μια και το πανεπιστήμιο εκτός από πνευματικός φάρος είναι πυλώνας οικονομίας και ανάπτυξης για την περιοχή μας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι θα ενεργήσει προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να βοηθήσει στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, ενώ σημείωσε ότι βρίσκεται σε εσωτερικό στάδιο επεξεργασίας πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από πόρους ΕΣΠΑ ύψους 25- 30 εκατ. ευρώ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για ποιους δημοσίους υπαλλήλους ξεπαγώνουν αυξήσεις

Διετή αναστολή διάταξης του 2015 με την οποία συμψηφίζονταν η προσωπική διαφορά με τις αυξ…