Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σύλλογος επιστημόνων μειονότητας: Να τηρούνται οι συστάσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Σύλλογος επιστημόνων μειονότητας: Να τηρούνται οι συστάσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

0

Το ΔΣ δηλώνει την ενεργό συμμετοχή του στην μάχη κατά της πανδημίας- Απορρίπτει οποιαδήποτε σχέση της εμπλοκής του με πολιτικές σκοπιμότητες

 Σε δήλωση για την ανάγκη τήρηση των συστάσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την ενεργό συμμετοχή του σε αυτή την κατεύθυνση, προχώρησε το ΔΣ του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης που ασκεί κριτική σε μερίδα ΜΜΕ που προσέδωσαν πολιτικά χαρακτηριστικά και σκοπιμότητες στην εμπλοκή του. Η δήλωση αναφέρει: «ο Σύλλογος Επιστημόνων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης, ως o κατεξοχήν σύλλογος που αποτελείται από επιστήμονες, μέλη της μειονότητας, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της επιδημίας κορωνοϊού, πρωτοστατεί στην ενημέρωση και στη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και προστασίας των συμπολιτών μας. Ο ρόλος της αυτός απορρέει τόσο από την ιδιότητα των μελών της ως επιστημόνων όσο και από το καθήκον της ως Συλλογικού οργάνου που έχει ιδιαίτερα ερείσματα στην τοπική κοινωνία. Στα πλαίσια αυτά, ο πρόεδρος μας Χουσεΐν Μπαλτατζή, έχοντας και την ιδιότητα του ιατρού, λαμβάνει ενεργό μέρος στην προσπάθεια αυτή, συμμετέχοντας στις συσκέψεις για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο καθώς και συμβάλλοντας στις δράσεις των τοπικών φορέων.

Τις τελευταίες ημέρες, γίναμε μάρτυρες της προσπάθειας ορισμένης μερίδας του τοπικού τύπου να σπιλώσει την δράση αυτή του Συλλόγου μας, επιτιθέμενης στην παρουσία του προέδρου μας στη σύσκεψη των φορέων που πραγματοποιήθηκε στον Εχίνο Ξάνθης, οι οποίοι ερμηνεύουν την παρουσία αυτή με όρους σκοπιμότητας και αποδίδοντας της πολιτικό χαρακτήρα. Θέλουμε να δηλώσουμε ότι οι ενέργειες αυτές της συγκεκριμένης μερίδας του τύπου δεν μας εκπλήσσουν ιδιαίτερα, διότι έχουμε συνηθίσει στην αντιμετώπιση από αυτούς οποιουδήποτε θέματος που έχει σχέση με τη μειονότητα με σκοπιμότητα και προκατάληψη. Εμείς θα συνεχίσουμε τον ρόλο μας αυτό, συμβάλλοντας θετικά στην όλη προσπάθεια της αντιμετώπισης του φαινομένου και στην επούλωση των πληγών που θα αφήσει στην περιοχή μας, με γνώμονα πάντοτε την επιστήμη .

Στα πλαίσια αυτά, εφιστούμε για άλλη μία φορά την προσοχή των συμπολιτών μας στην σοβαρότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε και τους καλούμε να τηρούν στο ακέραιο τις συστάσεις των αρχών για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους

Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (…