Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Στους αρχαίους Φιλίππους βρέθηκε η υπουργός Πολιτισμού

Στους αρχαίους Φιλίππους βρέθηκε η υπουργός Πολιτισμού

0

Την ανάγκη για περαιτέρω προώθηση των αρχαιολογικών χώρων της Π.Ε. Καβάλας ανέδειξε κατά την επίσκεψή της ο βουλευτής ΝΔ Καβάλας Γ. Πασχαλίδης

 Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, επισκέφθηκε την περιοχή των Αρχαίων Φιλίππων.

Η Υπουργός είδε από κοντά τη πρόοδο των μέχρι τώρα εργασιών στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και ζήτησε από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς του Υπουργείου να επισπευθούν οι εργασίες, προκειμένου να εκκινήσουν νέα έργα!

Την υπουργό συνόδευσε ο βουλευτής ΝΔ Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να υπενθυμίσει στην Υπουργό την ανάγκη για περαιτέρω προώθηση των αρχαιολογικών χώρων της Π.Ε. Καβάλας, δηλαδή τόσο των Φιλίππων, όσο και του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας, και της Θάσου, κάτι που είχε κάνει και σε προηγούμενη συνάντηση τους. Επίσης, επεσήμανε την έλλειψη ελληνόγλωσσων αλλά και ξενόγλωσσων έντυπων οδηγών στα ως άνω σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, παρά το γεγονός ότι εμφανίζουν υψηλή επισκεψιμότητα, η οποία αγγίζει στους Φιλίππους τους 100.000 επισκέπτες ετησίως. Με αυτό τον τρόπο θα αναδειχθούν και τα πολύτιμα μνημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος, όπως το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας, τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου και η Αρχαία Εγνατία Οδός. Τέλος, ο Βουλευτής ανέφερε την ανάγκη να χορηγηθούν εκ νέου εκδόσεις των βιβλίων «Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας» του Νικόλαου Μάρτη και «Μακεδονία» του Τορατσόγλου Ιωάννη, που άλλοτε υπήρχαν και πωλούνταν.

Όσον αφορά τους έντυπους οδηγούς, η Υπουργός απάντησε πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το Υπουργείο θα μεριμνήσει και θα αποστείλει τους οδηγούς που χρειάζονται. Επίσης, είδε θετικά το θέμα των εκδόσεων και θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, ενώ αναγνώρισε την ανάγκη περαιτέρω προβολής των σημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Π.Ε. Καβάλας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…