Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στο Π.Ν.Γ.Α. 69χρονος θετικός στον κορωνοϊό από τον Εχίνο

Στο Π.Ν.Γ.Α. 69χρονος θετικός στον κορωνοϊό από τον Εχίνο

0

Κρούσματα και σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Κομοτηνή και Καβάλα

 Πέντε από τα επτά συνολικά κρούσματα που ανακοινώθηκε στην ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για την Τρίτη 2 Ιουνίου προέρχονται από την περιοχή της Θράκης.

Πιο συγκεκριμένα, τα κρούσματα αφορούν σε ένα άτομο από τον Εχίνο, δύο από το Σουφλί (ένας συνοριοφύλακας και ένα συγγενικό του πρόσωπο), ένα από την Κομοτηνή και ένα από την Αλεξανδρούπολη.

Εν τω μεταξύ, μία ημέρα νωρίτερα διαπιστώθηκε και ένα ακόμη κρούσμα από την Καβάλα. Πρόκειται για 40χρονο άνδρα που μετά την επιστροφή του από την  Αγγλία, αισθάνθηκε αδιαθεσία και προσήλθε στο Νοσοκομείο της Καβάλας όπου και υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορωνοϊό COVID-19.

Στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης μέχρι χθες νοσηλευόταν η μητέρα του συνοριοφύλακα από το Σουφλί στη Μονάδα COVID-19, η 44χρονη γυναίκα από την Κομοτηνή και ο 69χρονος από τον Εχίνο.

Την ίδια μέρα, δόθηκαν και δυο εξιτήρια σε δυο 82χρονους άνδρες από τον Εχίνο οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών που αποθεραπεύτηκαν από τον κορωνοϊό στους 41.

Ο συνολικός αριθμός νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο αναφοράς στην Αλεξανδρούπολη ήταν πέντε, εκ των οποίων τρεις στην ΜΕΛ, ένα στην ΜΕΘ και ένα στην Covid.

Εντοπίστηκε κρούσμα εν μέσω νοσηλείας σε ξανθιώτη στο ΠΝΓΑ

Πάντως, στο νομό Έβρου είχε να διαπιστωθεί κρούσμα του κορωνοϊού πάνω από είκοσι μέρες, αλλά η θετική διάγνωση στον συνοριοφύλακα που υπηρετεί στο Τμήμα Συνοριακών Φυλάκων στο Σουφλί αποδεικνύει ότι ο ιός παραμένει εντός των τειχών.

Ανησυχητικό βέβαια, είναι το γεγονός ότι, όπως μεταφέρει το Reportal.gr, τις προηγούμενες ημέρες στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης εντοπίστηκε θετικό κρούσμα εν μέσω νοσηλείας. Η περίπτωση αφορά σε άνδρα από την Ξάνθη, ο οποίος είχε προσέλθει στο νοσοκομείο για άλλο λόγο όμως επειδή διαγνώστηκε ενώ νοσηλευόταν είχε μεγάλο κύκλο επαφών εντός του νοσοκομείου, που ιχνηλατήθηκαν και τέθηκαν σε διαδικασία εξετάσεων για Covid-19.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…