Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στο μικροσκόπιο ΕΟΔΥ τα αποτελέσματα των τεστ

Στο μικροσκόπιο ΕΟΔΥ τα αποτελέσματα των τεστ

0

29 κρούσματα σε 3.265 δείγματα- Δύο στο δήμο Ξάνθης, πέντε στο δήμο Τοπείρου και 22 στο δήμο Μύκης

Ν. Χαρδαλιάς: «Δεν συζητάμε για οριζόντια σενάρια και πάντα μιλάμε για υπερτοπικού χαρακτήρα μέτρα»

Συνολικά 29 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των μαζικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη. Συνολικά, προσήλθαν για μοριακό έλεγχο 3.265 πολίτες, εκ των οποίων 2.483 στο δήμο Ξάνθης, 600 στο δήμο Μύκης, 99 στο δήμο Τοπείρου (Εύλαλο) και 83 στο δήμο Αβδήρων (Σέλερο).

Το αποτέλεσμα πρακτικά σημαίνει ότι το δείγμα αποτελεί το 3,1% του πληθυσμού στο δήμο Ξάνθης και το 3.8% στο δήμο Μύκης. Ασφαλείς δε, πληροφορίες του ΕΟΔΥ κάνουν λόγο για «επαρκέστατο δείγμα» με βάση το οποίο θα μετρηθούν οι καμπύλες.

Δύο από τα κρούσματα καταγράφονται στην Ξάνθη, πέντε στον Τόπειρο και 22 στη Μύκη, εκ των οποίων τα 15 στον Εχίνο, όπου προσήλθαν για τεστ 150 άτομα.

Αναμφίβολα, προβληματισμό προκαλεί η ποσόστωση των κρουσμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές, ενώ ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να αναλύει τα αποτελέσματα, ώστε σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασίας να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.

Βαρύτητα δίνεται στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων ώστε να ληφθούν επιμέρους και ατομικά μέτρα.

Χαρδαλιάς για Εχίνο: «θα πάρουμε μικρά ή μεγάλα μέτρα για να έχουμε μια σφαιρική άποψη για τον ιό στην περιοχή»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος χθες επισκέφθηκε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα σε δηλώσεις του τόνισε: «αξιολογούμε τα δεδομένα, χαράζουμε τη στρατηγική μας, προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, βλέπουμε τα ζητήματα που αφορούν τους ελέγχους, τα μηνύματα που δίνουμε και τις προτεραιότητες που βάζουμε» και σχετικά με τα lockdown μετά τη ανακοίνωση 97 νέων κρουσμάτων σε 4 μέρες, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι όλα αυτά είναι σενάρια. «Υπάρχουν πρωτόκολλα, τα οποία περιγράφουν τι κάνεις σε κάθε περίπτωση. Εμείς τρέχουμε αλγόριθμους κάθε μέρα. Υπάρχουν τα worst case σενάρια που προβλέπουν ακόμα και lockdown και οτιδήποτε. Από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι στη διαχείριση της πανδημίας, υπάρχουν σενάρια τα οποία είτε είναι εθνικού χαρακτήρα είτε υπερτοπικού χαρακτήρα. Αυτή τη στιγμή έχουμε περάσει σε μια φάση που δεν συζητάμε για οριζόντια σενάρια και πάντα μιλάμε για υπερτοπικού χαρακτήρα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στα περί αύξησης των κρουσμάτων, σημείωσε ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς δεν αφορά στην ποσότητα. «Μπορεί να έχεις 50 κρούσματα και να είναι σε ελεγχόμενα clusters, δεν μας απασχολούν και μπορεί να έχεις 5 κρούσματα και να είναι διάσπαρτα στην κοινωνία και να μην έχουμε στοιχεία από πού προέρχονται και να μην μπορούμε να τα στεγανοποιήσουμε. Άρα δεν έχει να κάνει αν έχουμε 50 ή 30 ή 40″ τόνισε ο υφυπουργός».

Ειδικά δε για τον Εχίνο στην Ξάνθη, σημείωσε ότι υπάρχει πλήρης εικόνα των δεδομένων. «Μαζί με τοπικές αρχές θα πάρουμε μικρά ή μεγάλα μέτρα για να έχουμε μια σφαιρική άποψη για τον ιό στην περιοχή» ανέφερε ο ίδιος.

Τα επίσημα αποτελέσματα από τον ΕΟΔΥ

Από την τελευταία απογραφή που έγινε στο Νομό Ξάνθης το 2011, ο πληθυσμός είναι 111.222.

Η σχέση πληθυσμού, δειγμάτων, αποτελεσμάτων, είναι η ακόλουθη:

Δήμος Ξάνθης 65.133 Δείγματα 2483 Θετικά 02
Δήμος Αβδήρων 19.005 Δείγματα 83 Θετικά 00
Δήμος Μύκης 15.540 Δείγματα 600 Θετικά 22
Δήμος Τοπείρου 11. 544 Δείγματα 99 Θετικά 05

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…