Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στήριξη των πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών διεκδικεί η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση στο ΕΒΕ

Στήριξη των πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών διεκδικεί η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση στο ΕΒΕ

0

«Πληρώσαμε τη προηγούμενη κρίση. Δεν αντέχουμε να πληρώσουμε και αυτή που έρχεται», σημειώνει ο Β. Βακιρτζής, εκπρόσωπος της παράταξης του ΚΚΕ στο Επιμελητήριο

 Τη στήριξη των πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών διεκδικεί η παράταξη της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης στο ΕΒΕ Ξάνθης, με δήλωσή του εκπροσώπου της Βαγγέλη Βακιρτζή, ο οποίος τονίζει την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων με πρώτο την χορήγηση των 800 ευρώ που πολλοί δεν έλαβαν.

Όπως επισημαίνει, «Η ιστορική λαϊκή αγορά της πόλης μας απροστάτευτη για ακόμη μια φορά. Τη στιγμή που οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας γιγαντώνονται για τους υπερχρεωμένους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους και τα πολυκαταστήματα που έχουν κυριεύσει τις αγορές τους περιθωριοποιούν, την ώρα που μας πνιγεί η υπερφορολόγηση ενώ στο βάθος οι πλειστηριασμοί σφίγγουν την θηλιά στους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες, βλέπουμε τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών στο χείλος της καταστροφής μετά τη νέα αναστολή των λαϊκών αγορών για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Ας σημειώσουμε ότι πολλοί από αυτούς δεν έχουν πάρει ακόμα ούτε καν τα 800 ευρώ για το προηγούμενο διάστημα.

Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση στο ΕΒΕ Ξάνθης θεωρεί πως τα προβλήματα των συναδέλφων της λαϊκής αγοράς είναι μείζον πρόβλημα για την τοπική οικονομία και χωρίς κωλυσιεργίες και γραφειοκρατικά προβλήματα πρέπει οι θεσμικοί και παραγωγικοί φορείς του νομού να βοηθήσουν και να προστατεύσουν την ιστορική μας λαϊκή αγορά, τους επαγγελματίες και μικρούς παραγωγούς.

Εδώ και τώρα να καταβληθεί άμεσα το επίδομα των 800 ευρώ σε όλους. Να ληφθούν επιπλέον μέτρα στήριξης. Να αποζημιωθούν παραγωγοί, πωλητές, εργαζόμενοι.

Να διεκδικήσουν την επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ, αυξημένο 3.000 ευρώ ανά παιδί, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μέσων εργασίας κα εμπορευμάτων, της κατάσχεσης επαγγελματικών λογαριασμών για κάθε αυτοαπασχολούμενο. Να απαιτήσουν την κατάργηση των διοδίων και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, που έχουν εκτοξεύσει το κόστος της μεταφοράς των προϊόντων στα ύψη.

Αυτοί που παλεύουν καθημερινά για το μεροκάματο, είτε στο μαγαζί είτε στον πάγκο έχουν έναν εχθρό που τους αφανίζει: το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια και τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους.

Από κοινού να πάρουν τα μέτρα τους και να τους αντιμετωπίσουν ενισχύοντας τον αντιμονοπωλιακό αγώνα. Πληρώσαμε τη προηγούμενη κρίση. Δεν αντέχουμε να πληρώσουμε και αυτή που έρχεται!»».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …