Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στη δημοσιότητα η επιστολή των κατοίκων της ορεινής περιοχής

Στη δημοσιότητα η επιστολή των κατοίκων της ορεινής περιοχής

0

Δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δίδονται εδώ και χρόνια.  Ζητούν ασφαλτόστρωση του δρόμου

Στην δημοσιοποίηση της επιστολής που έστειλαν στις 3 Ιουνίου 2020 προς τον Περιφερειάρχη Χρ. Μέτιο, προχώρησαν οι κάτοικοι της περιοχής του δρόμου Θηλιά.

Προχώρησαν δε στην ενέργεια αυτή διότι δώδεκα ημέρες μετά δεν έχουν λάβει κάποια απάντηση από την Περιφέρεια, θετική ή αρνητική.

Ως εκ τούτου, η συνέλευση των κατοίκων αποφάσισε και εξουσιοδότησε την επιτροπή κατοίκων της ορεινής περιοχής να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο στα Μέσα Ενημέρωσης σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Το κείμενο της επιστολής:

Ξάνθη 3/06/2020

Προς  :

την  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονία Θράκης

Κύριε Πριφερειάρχη,

Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης  κύριος Ευφραιμίδης  στις 29/5/2020 στην εφημερίδα ΘΡΑΚΗ της Ξάνθης, επανερχόμαστε πάλι στο χρόνιο πρόβλημα μας, ( πέρασαν 11 χρόνια) σχετικά με την Ασφαλτόστρωση του δρόμου Π.Καλαμούς – Κενταύρου ( 1η φάση του έργου 3,1 χλμ) και τις υποσχέσεις που μας δώσατε εσείς ότι ο δρόμος όχι μόνο θα ασφαλτοστρωθεί αλλά θα επεκταθεί έως τα Πανέρια ( 2η φάση του έργου).

Εμείς θέλουμε να γίνει πρώτα η πρώτη φάση του έργου και να ολοκληρωθεί και κατόπιν να γίνει και η δεύτερη φάση

Η πρώτη έπρεπε να έχει γίνει από πέρσι ,αλλά η Διεύθυνση Δασών( Δασαρχείο Ξάνθης) δεν μπήκε στην  διαδικασία ούτε καν να το δει  και να κάνει την συμπληρωματική μελέτη που ζητήσατε εσείς.

Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με τις απόψεις του Αντιπεριφερειάρχη που είναι προσωπικές απόψεις και δεν εκφράζουν την θέση της Περιφέρειας για το συγκεκριμένο έργο.

Αναβολή στην αναβολή ….

Επειδή η συνεχής αναβολή φλερτάρει με το ποτέ , εμείς οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής θέλουμε όχι σήμερα ΧΘΕΣ να ξεκινήσει το έργο της πρώτης φάσης ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ από την Καλαμού έως την Πουλιάνα  ( Λιβάδι) 3,1 χλμ περίπου.

Όσο για την δική σας προσφορά να γίνει και η δεύτερη φάση του έργου έως τα Πανέρια , οι κάτοικοι το δέχτηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση πλην όμως να μην συνδεθεί με την πρώτη φάση του έργου .

Φτιάξτε πρώτα αυτό που υποσχεθήκατε και έπρεπε να γίνει βάση της μελέτης που εκπόνησε η Διεύθυνση Δασών και εγκρίθηκε πίστωση

565 .000 ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης  το 2018 , εκταμιεύθηκαν τα χρήματα πριν ένα χρόνο  στο ταμείο του  Δασαρχείου Ξάνθης  και περιμένουν να γίνει η πρώτη φάση του έργου η Ασφαλτόστρωση και όχι οι μεσοβέζικες λύσεις που προτείνει ο Αντιπεριφερειάρχης.

Προτείνει ο Αντιπεριφερειάρχης ότι πρέπει να αλλάξει η αρχική μελέτη του Δασαρχείου , η μελέτη υπάρχει είναι εγκεκριμένη γιατί να αλλάξει ;

Στη συνέντευξή του λέει ότι έχει μιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής.

Δεν έχει μιλήσει με κανέναν, αυτός συζητάει μόνο με τους συλλόγους οι οποίοι δεν είναι κάτοικοι της περιοχής μας.

Εκείνο που διαπιστώνουμε είναι ότι έχει μια εμμονή με  το  3Α , στην περίπτωση αυτή αυτό σημαίνει ότι τα εκταμιευμένα χρήματα φτάνουν και για την δεύτερη φάση του έργου και μάλιστα περισσεύουν, τότε μην το κάνετε με 3Α και κάντε το δρόμο με αμμοχάλικο και φτάσετε τα δέκα  έξι χιλιόμετρα έως τον Κένταυρο……….

Είναι λογική αυτή ;

Κύριε Περιφερειάρχη,  εσείς ο ίδιος έχετε πει ότι η θέση της περιφέρειας είναι η ασφαλτόστρωση , ο Αντιπεριφερειάρχης δεν συμφωνεί με τις απόψεις της Περιφέρειας  ; Κάνει του κεφαλιού του ;

Οι κτηνοτρόφοι περιμένουν το δρόμο για να μπορούν τα βυτία των βιομηχανιών να παίρνουν  το γάλα τους  και όχι να το πετάνε λόγω καιρικών συνθηκών επειδή δεν μπορούν να ανέβουν τα βυτία

Ο Χασάν , περιμένει ζωοτροφές για τα ζωντανά του.

Οι κάτοικοι θέλουν να πάνε στα σπίτια τους.

Οι λιγοστές τουριστικές επιχειρήσεις περιμένουν τους λιγοστούς επισκέπτες.

Θα περιμένουμε πολύ ; έντεκα χρόνια πέρασαν η υπομονή μας έχει εξαντληθεί έχουμε φτάσει πλέον στα όρια.

Σύντομα θα ξεκινήσουμε κι εμείς μεγάλες κινητοποιήσεις  – διαμαρτυρίες στην Περιφέρεια στα κεντρικά γραφεία της Κομοτηνής.

Απαίτηση μας είναι να γίνει η  Δημοπράτηση   της πρώτης φάσης του έργου  ΧΘΕΣ  και όχι να περιμένουμε την μελέτη με 3Α της δεύτερης φάσης από το Δασαρχείο  Ξάνθης για να γίνει το έργο του χρόνου……

Μας ενδιαφέρει μόνο η αρχική μελέτη που αφορά αποκλιστικά  την ασφαλτόστρωση του δρόμου (με σκέτο 3Α είναι ερασιτεχνική δουλειά και με μια μεγάλη βροχή δεν θα απομείνει τίποτα).

Υ.Γ. Κύριε Περιφερειάρχη

σας ενημερώνουμε όπως έχουμε υποχρέωση να περιμένουμε πρίν δημοσιοποιήσουμε την επιστολή μας στα Μέσα Ενημέρωσεις οι ίδιοι.

Η επιτροπή κατοίκων  της ορεινής περιοχής Ξάνθης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι θα λάβουν 14.800 ευρώ σε τρεις δόσεις

  Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης 3.220 νέων ελεύθερω…