Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε απόγνωση παραγωγοί και πωλητές του παζαριού για το νέο κλείσιμο

Σε απόγνωση παραγωγοί και πωλητές του παζαριού για το νέο κλείσιμο

0

«Πετάμε τα προϊόντα μας, ξοδέψαμε για την παραγωγή και δεν μπορούμε να πληρώσουμε τίποτα», λέει ο αντιπρόεδρος των παραγωγών λαϊκών αγορών Μολλά Εκρέμ

Εκτενής συζήτηση Ζερενίδη με τους πωλητές του παζαριού μετά τη σύσκεψη με Τσιόδρα-Χαρδαλιά

 

Ανάστατοι είναι οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών της Ξάνθης μετά την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας να συμπεριλάβει την απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου στα έκτακτα μέτρα που εφαρμόζονται από την Παρασκευή στην ΠΕ Ξάνθης.

Έξω από το δημαρχείο, όπου εξελισσόταν η σύσκεψη με Τσιόδρα και Χαρδαλιά, βρέθηκαν παραγωγοί και αρκετοί πωλητές, προκειμένου να συζητήσουν για τα σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις που προκαλούνται από το νέο κλείσιμο του παζαριού.

Ειδικά, οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν έχουν πού να διοχετεύσουν τα προϊόντα τους, τα οποία σαπίζουν και πετιούνται.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου παραγωγών λαϊκών αγορών Μολλά Εκρέμ, αναμένοντας μία απάντηση σημείωσε ότι: «Μείναμε δύο μήνες κλειστοί, ανοίξαμε για τρεις φορές με την παράλληλοι αγορά και ξανακλείνουμε. Είμαστε ακριβώς στη σεζόν που έχουμε τα προϊόντα μας. Είναι ευπαθή προϊόντα που πρέπει να καταναλωθούν, δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε.

Τα πετάμε πλέον, είμαστε σε απόγνωση».

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου παραγωγών λαϊκών αγορών Ξάνθης Μολλά Εκρέμ μετέφερε την απόγνωση για τα ευπαθή προϊόντα που δεν έχουν πού να πουλήσουν

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η Πολιτεία πρέπει να πάρει κάποια μέτρα για μας εδώ, είναι δεύτερη φορά. Θα τα πετάμε όλα τα προϊόντα μας. Είμαστε ορεινή, φτωχή περιοχή σε λίγο καιρό δε θα υπάρχει πλέον αγρότης. Γιατί φυτέψαμε, ξοδέψαμε και δεν μπορούμε να πληρώσουμε τίποτα…».

Σχετικά με την ανταπόκριση του κόσμου μετά την επαναλειτουργία της λαϊκής, ο κ. Εκρέμ σημείωσε ότι: «ο κόσμος άρχισε να έρχεται, ήταν επιφυλακτικός το πρώτο Σάββατο αλλά μετά συνήθισε με τα μέτρα, τις μάσκες και τις αποστάσεις».

Ως προς τα αιτήματα των παραγωγών επεσήμανε ότι θα πρέπει να παρέμβει η Πολιτεία. «Τουλάχιστον βγάζουμε τα προς το ζην. Σίγουρα όλοι, φοβούνται για την υγεία τους, αλλά δε βλέπετε τι γίνεται και στην αγορά; Αν είναι ας μας κλείσουν όλους».

Μακρά συζήτηση με τους πωλητές του παζαριού είχε ο αρμόδιος αντιδημάρχος Γ. Ζερενίδης

Παράπονα και από τους υπαίθριους πωλητές στον Γιάννη Ζερενίδη

Τα παράπονά τους για το κλείσιμο του παζαριού εξέφρασαν στο δήμαρχο και αργότερα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Ζερενίδη και οι πωλητές βιομηχανικών ειδών του παζαριού. Λίγο μετά τη σύσκεψη συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο αρκετοί υπαίθριοι πωλητές προκειμένου να εκφράσουν την ενόχλησή τους. Η συζήτηση ήταν έντονη και οι διαμαρτυρίες πολλές, ωστόσο ο κ. Ζερενίδης για πολλή ώρα άκουσε τα προβλήματα και τις αγωνίες τους και τους εξήγησε τις αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας σε συνάρτηση με την επιδημιολογική κατάσταση στο νομό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…