Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε αγροτικό ιατρείο Γενισέας και το ΚΥ Αβδήρων οι σημερινές δειγματοληψίες

Σε αγροτικό ιατρείο Γενισέας και το ΚΥ Αβδήρων οι σημερινές δειγματοληψίες

0

Παραμένει στην Ξάνθη για όσο χρειαστεί ο ΕΟΔΥ

Το συνεργείο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας  θα βρίσκεται για δειγματοληπτικούς ελέγχους για Covid – 19 στο Δήμο Αβδήρων, σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου 2020:

– Στο Αγροτικό Ιατρείο του οικισμού Γενισέας από τις 11:00 έως τις 19:00 και

– Στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων στον οικισμό Αβδήρων από τις 11:00 έως τις 19:00.

Ο δήμος ενθαρρύνει τους πολίτες να συμμετάσχουν εθελοντικά για την καλύτερη αντιμετώπιση της διάδοσης του covid-19.

Το Επιχειρησιακό σχέδιο Υπουργείου Υγείας και ΕΟΔΥ στην ΠΕ Ξάνθης δίνει βαρύτητα στην εντατική ιχνηλάτηση για να περιοριστεί η συρροή κρουσμάτων

Την πρόθεσή του να παραμείνει σε ετοιμότητα για τον έλεγχο της διάδοσης του covid-19 στην περιοχή της Ξάνθης γνωστοποιεί ο ΕΟΔΥ. Όπως ανέφερε, «μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης τέθηκε άμεσα σε ισχύ το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19. Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τον Ερυθρό Σταυρό επιχειρούν καθημερινά με εντατικούς ελέγχους, ήδη έχουν ξεπεράσει τα χίλια (1.000) τεστς στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Σκοπός της παρέμβασης αυτής είναι να αποτυπωθεί η κατάσταση σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες της περιοχής, ώστε σε συνδυασμό με την εντατική ιχνηλάτηση επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να περιοριστεί η συρροή κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Η παρουσία του ΕΟΔΥ στην περιοχή θα είναι συνεχής και οι έλεγχοι θα παραταθούν για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…