Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

0

Παράπονα για καθυστερήσεις
Συμπολίτες μας εξέφρασαν τα παράπονά τους για τις χρονικές καθυστερήσεις που έχουν παρουσιαστεί σε Εφορία, ΚΕΠ, ΕΛΤΑ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.
Άλλες βάζουν ραντεβού ανά μισή ώρα για κάθε πελάτη, άλλες σε στέλνουν πίσω στο δήμο για λάθη στις ηλεκτροδοτούμενες κοινόχρηστες εμφανίσεις και διάφορα άλλα.
Γενικώς, υπάρχει μια καθυστέρηση παντού. Ουρές σχηματίζονται, συνωστισμός απ’έξω, γκρίνιες και διαμαρτυρίες.
Κάπου θα πρέπει να υπάρξει μια αναπροσαρμογή, μια αλλαγή, διότι δεν είναι λογικό να χάνεται τόσος χρόνος για μια απλή διεκπεραίωση υπόθεσης.
Γ.Δ.


Το υποστηρίζουμε χρόνια
Την δήλωση έκανε η Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Είπε: «Κατάγομαι από τη Σταυρούπολη και πιστεύω ότι ο διαπολιτισμικός χαρακτήρας της Θράκης είναι πλούτος για την Ελλάδα».
Την άποψη αυτή την έχουμε εκφράσει πολλές φορές μεν εντοπίζοντάς την κυρίως στη Θράκη. Τονίζαμε και το υποστηρίζαμε, πως η παρουσία της μειονότητας που εκφράζεται μέσα από τον τριπλό χαρακτηρισμό της, είναι ένα συγκριτικό πολιτιστικό αλλά και ανθρωπογενές πλεονέκτημα.
Πάντα βέβαια, στα πλαίσια μιας σοβαρής διαπολιτισμικής αντιμετώπισης.
Γ.Δ.


Συνεχίζει τη λειτουργία του
Από χθες λειτουργούν κανονικά και τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας. Ανάμεσα σ’αυτά λοιπόν που ξεκίνησαν είναι και το «Βόγδος Resort» στη Σεμέλη.
Όμορφο, ήσυχο ξενοδοχείο, με όμορφη επίπλωση των δωματίων, με μεγάλη πισίνα, σ΄ ένα καταπράσινο τοπίο και με ιδανικούς χώρους για γάμους, δεξιώσεις κλπ.
Την επιχείρηση λειτουργεί ο γιος του Μιχάλη και της Κατερίνας, Γιώργος. Για περισσότερες πληροφορίες στο 6948747813.
Γ.Δ.


Μετά λένε για τα δίσεκτα…
Τα δίσεκτα έτη έχουν συνδεθεί με δεισιδαιμονίες για κακοτυχία και ασυνήθιστες καταστάσεις. Κι αν κάποιος πει «προλήψεις», έρχεται το 2020 (δίσεκτο γαρ) να τον διαψεύσει πάραυτα. Με το που μπήκε μας ήρθε  και μας κατσικώθηκε ο κορωνοϊός. Πότε άλλοτε κλειστήκαμε μέσα στα σπίτια μας; Πότε άλλοτε σταμάτησε κάθε οικονομική δραστηριότητα, πότε πάγωσαν τα πάντα σ’ όλο τον πλανήτη; Αμ ο καιρός! Μάρτης και Απρίλης που θύμιζαν Γενάρη και ο Μάιος Μάρτη! Τώρα που μπορούμε να βγαίνουμε μένουμε σπίτι από την βροχή, το χαλάζι και το κρύο.
Άνοιξη δεν είδαμε θα δούμε άραγε καλοκαίρι;
Κι αν πεις για ψυχολογία …στα τάρτατα!
Μ.Ξ.


Με 32 δισ. πας σε εκλογές;
Το ερώτημα είναι προφανές. Έχεις στο συρτάρι σου αύριο και για τρία χρόνια, 32 δισ. ευρώ. Για να τα διαχειριστείς με στόχο την ανάπτυξη της χώρας, την βοήθεια για ν’ αναταχθεί η οικονομία, να γίνουν επενδύσεις, να ξεκινήσει η νέα πορεία προς την ευημερία.
Έχεις δηλαδή 32 δισ. ευρώ να διαχειριστείς και να παραγάγεις έργο, κι εσύ θα τα αφήσεις τα δισ. και θα πας να κάνεις εκλογές; Μόνο τρελός κι ανόητος θα το έκαμνε αυτό.
Και ο Μητσοτάκης βέβαια ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι.
Απεναντίας, θα μελετήσει και θα οργανώσει έτσι την όλη προσπάθεια για να βοηθηθεί η ανάπτυξη της οικονομίας, όπως ήδη δήλωσε.
Γ.Δ.


Πλην Λακεδαιμονίων
Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε Ξάνθη και Ροδόπη τις προηγούμενες ημέρες στάθηκε αφορμή για εξαγωγή κάποιων χρήσιμων συμπερασμάτων.
Συμπεράσματα που αφορούν, κυρίως, άτομα που συμμετέχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για τους δημοτικούς συμβούλους και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Δημαρχόπουλο και Λύρατζη.
Θα πρέπει να γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι αυτοί, ότι επικρίθηκε αρνητικά όλη η στάση τους και οι γραπτές διαμαρτυρίες τους εις βάρος – ουσιαστικά – της Προέδρου της Δημοκρατίας και της αποφάσεώς της να επισκεφθεί το νομό που θεωρεί ως δικό της.
Το είχε υποσχεθεί εξάλλου και αμέσως μετά την άρση των μέτρων, τήρησε την υπόσχεσή της και υλοποίησε την επίσκεψή της.
Για την ΠτΔ δεν είχε και ούτε έχει σχέση το όνομα του δημάρχου. Τίμησε τον θεσμό και μόνον αυτόν. Αυτή την ειδοποιό διαφορά δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν Δημαρχόπουλος και Λύρατζης.
Γ.Δ.


Πλην Λακεδαιμονίων ΙΙ
Το δικαίωμά τους να εκτεθούν με τις δηλώσεις και την στάση τους, είναι δικό τους και εισέπραξαν ήδη τα αρνητικά σχόλια της πλειοψηφίας των Ξανθιωτών. Αυτών των απλών ανθρώπων που είναι υπερήφανοι για την καταγωγή της ΠτΔ, για έναν δικό τους άνθρωπο, απλό και σοβαρό που έχει κερδίσει την πανελλήνια αποδοχή.
Το ότι βρέθηκαν δύο δημοτικές παρατάξεις ν’αντιδράσουν με δηλώσεις «περί του υψηλού κόστους των γευμάτων και εν γένει της φιλοξενίας της Προέδρου» από την πλευρά του δήμου Ξάνθης, αποδεικνύει την ένδεια των επιχειρημάτων τους.
Μάλιστα, αποδείχτηκε περίτρανα πως όλα εκπορεύτηκαν από ένα και το αυτό κέντρο λασπολογίας.
Ευελπιστούμε πως οι δύο επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων πως θα κάνουν την αυτοκριτική τους και πως θα νιώσουν το λάθος των «αγανακτήσεών τους».
Και βέβαια εμείς οι υπόλοιποι Ξανθιώτες θα τους έχουμε καταγράψει ως απουσιάζοντες.
Όλοι, πλην Λακεδαιμονίων…
Γ.Δ.


Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης
Και μόνη η δήλωση του πρωθυπουργού για το Ταμείο Ανάκαμψης «ως μια ευκαιρία για ένα εθνικό άλμα» αποδεικνύει το ειδικό βάρος που δίνει η κυβέρνηση στην ευκαιρία αυτή για την οικονομική ανάταση της χώρας.
Οι τομείς που θα χρηματοδοτηθούν κατά προτεραιότητα είναι, η πράσινη ανάπτυξη και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η υγεία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η αγροτική ανάπτυξη, ο τουρισμός, η κατάρτιση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η στήριξη της εργασίας αλλά και των ανέργων.
Προφανώς θα πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος των πελατειακών και συντεχνιακών πιέσεων.
Τα χρήματα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδος και μόνον, και ο μετασχηματισμός της σε μια σύγχρονη χώρα.
Γ.Δ.


Γυναικεία συνάντηση
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της Προέδρου κυρίας Σακελλαροπούλου στην περιοχή μας. Μια επίσκεψη που περιποιεί τιμή στην Ξάνθη αλλά και την ίδια την κυρία Πρόεδρο. Πρώτον διότι αμέσως υλοποίησε την υπόσχεσή της αλλά δεν λησμόνησε να επισκεφθεί και την Σταυρούπολη απ’ όπου κατάγεται η μητέρα της.
Στο πλαίσιο αυτό, και σ’ένα διάλειμμα, η κυρία Πρόεδρος είχε μια φιλική και χαλαρή συνάντηση και συζήτηση σε καφέ της πόλης με πέντε κυρίες.
Στην παρέα ήταν η διοικητής του Νοσοκομείου κυρία Έλενα Ροφαέλα, η κυρία Μαίρη Τσιακίρογλου πρόεδρος της Ομοσπονδίας, η γνωστή Ρομά κυρία Σαμπιχά και δύο κυρίες, η μία ως εκπρόσωπος της Πομακικής περιοχής και η άλλη τουρκογενής.
Σε πολύ φιλικό κλίμα συζήτησαν γυναικεία και άλλα θέματα.
Γ.Δ.


Αργεί πολύ για το όνειρο του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ
Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση σε πολλές πολιτείες της Αμερικής με διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού. Η εν ψυχρώ δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικούς την περασμένη Δευτέρα ήταν η σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι σε μια χώρα που πλασάρεται για χώρα της ελευθερίας αλλά αυτό είναι κατ’ ευφημισμό. Το αληθινό σκοτεινό πρόσωπο της Αμερικής φάνηκε ολοκάθαρα .  Πόσο σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, πόσο σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, πόσο υποθάλπει την ρατσιστική βία, πόσο η εξουσία καταλύει κάθε έννοια δημοκρατίας και πολιτισμού. Πόσο τελικά το όνειρο του Μάρτιν Λούθερ Κίνκγ παραμένει όνειρο στην Αμερική του Ντόναλντ Τράμπ.
Ενός Προέδρου που αντί να ενώσει τον λαό του ρίχνει λάδι στην φωτιά με τις εμπρηστικές δηλώσεις του και κρύφτηκε για να ξεφύγει από την οργή του λαού του που διαδηλώνει έξω από τον Λευκό Οίκο.
Σημεία των καιρών…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…