Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

0

Δεν συμφωνούμε
Η εφημερίδα μας δημοσίευσε στο χθεσινό της φύλλο το ψήφισμα των δεκαεπτά φορέων του νομού για την προνομιακή μοριοδότηση των υποψηφίων Ξανθιωτών μαθητών στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Όμως, ευθαρσώς δηλώνουμε πως δεν μας βρίσκει σύμφωνους το αίτημα αυτό. Για πολλούς λόγους,  παρότι συντάχθηκαν και το υποστηρίζουν αρκετοί φορείς.
Θεωρούμε πως υπάρχουν σοβαρότατα θέματα που εκκρεμούν στο νομό και πως δεν είναι το μείζων η ευνοϊκή μοριοδότηση των μαθητών μας.
Η έκκληση της παρέμβασης του ίδιου του πρωθυπουργού γι’ αυτό το θέμα, μπορεί να θεωρηθεί ως κάτι σοβαρό; Για ν’ ασχοληθεί ο πρωθυπουργός ο ίδιος; Γίνονται αυτά τα πράγματα;
Εκτίμησή μου είναι πως κάπου χάθηκε η σοβαρότητα…
Γ.Δ.


Ας δούμε τα πράγματα με νηφαλιότητα
Αυτό  που έγινε ήταν ότι στον Εχίνο και μόνο εκεί το γιόρτασαν καλά το Μπαϊράμ. Μπορεί να μην πήγαν στα τζαμιά αλλά και επισκέψεις έγιναν και  συναθροίσεις και δεν τηρήθηκαν τα μέτρα. Κάποιοι που θα μπορούσαν να τα συγκρατήσουν όλα αυτά έκαναν τα στραβά μάτια για να μην έχουν πολιτικό κόστος ή και για άλλους λόγους και τώρα έχει ξεφύγει η κατάσταση.
Τα λάθη πληρώνονται και δυστυχώς τώρα οι κάτοικοι αυτά πληρώνουν. Γνώριζαν τον κίνδυνο που διατρέχουν, μόλις είχαν βγει από μια καραντίνα κι όμως το διακινδύνευσαν.  Ακόμη και οι δικοί τους άνθρωποι που ήρθαν από έξω δεν προστάτεψαν τους δικούς τους ηλικιωμένους. Είναι τραγικό αλλά αυτό συνέβη.
Μ.Ξ.


Δεν θα σφυρίξει τρένο προσεχώς στην Ξάνθη
Από κεκτημένη ταχύτητα αλλά και από έντονη επιθυμία να λήξει η σιδηροδρομική καραντίνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να έχουμε επιτέλους  τρένο στην Ξάνθη και στην Θράκη, έγινε το …λάθος στο χθεσινό φύλο όπου δημοσιεύθηκε η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα νέα δρομολόγια. Μέσα σ’ αυτά περιλαμβάνεται το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο αλλά όχι Θεσσαλονίκη  – Αλεξανδρούπολη. Συνεχίζει δηλαδή να παραμένει χωρίς τρένο η Ξάνθη και η Δράμα και χωρίς σιδηροδρομική  σύνδεση η Θεσσαλονίκη με Αλεξανδρούπολη.
Μ.Ξ. 


Το Μπλου Λαγκούν επιστρέφει
Η πληροφορία είναι από σίγουρη πηγή: Το γνωστό αναψυκτήριο Μπλου Λαγκούν, εκεί κοντά στο δημοτικό γήπεδο της Ασπίδας όπως έμεινε να λέγεται, σύντομα θα είναι και πάλι κοντά μας.
Με νέα διεύθυνση και με ένα ποικίλο πλαίσιο προσφορών. Θα λειτουργεί ως μπαρ-αναψυκτήριο, με λειτουργία της πισίνας που διαθέτει, αργότερα θα προσφέρει κρύα πιάτα, με μπύρα και κρασί και τις βραδινές ώρες θα προσφέρει μουσική και φαγητό.
Μια καλοκαιρινή δροσερή προσφορά προς τους Ξανθιώτες για όλες τις ώρες.


Τα έργα που δεν έρχονται
Ποια είναι η αιτία;
Γιατί δεν ξεκίνησαν τα έργα που υποσχέθηκαν;
Ποιος ή ποιοί ευθύνονται;
Τι ακριβώς συμβαίνει;
Είναι απορίες των Ξανθιωτών προς τη δημοτική αρχή με πολύ καλή προαίρεση. Με στόχο να πληροφορηθούν την αλήθεια για την καθυστέρηση και πού αυτή οφείλεται.
Εάν οφείλεται στην έλλειψη οράματος της Τεχνικής ηγεσίας, εάν δεν έχουν ωριμάσει τα έργα και εάν η καθυστέρηση υπάρχει στις υπηρεσίες που κινούνται με αργούς ρυθμούς.
Όποιο ή όποια είναι η αιτία, θα πρέπει να υπάρξει λύση.
Οι Ξανθιώτες επιθυμούν, προσδοκούν και θέλουν να δουν να υλοποιούνται έργα στον δήμο τους και σίγουρα δεν δικαιολογούν καθυστερήσεις που οφείλονται στη δημοτική γραφειοκρατία που δεν θέλει να παρακολουθήσει τον βηματισμό του δημάρχου και των επικεφαλής αντιδημάρχων.
Τα έργα που δεν έρχονται είναι έργα για τους Ξανθιώτες που τα περιμένουν και τα οποία δεν πρέπει κανείς παράγοντας να τα καθυστερήσει.
Γ.Δ.


Ανθρώπινη κακία
Ότι η Ελλάδα συγκλονίστηκε με την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος μια νέας κοπέλας, αυτό είναι γεγονός. Μια ενέργεια που στιγματίζει το θύμα μια ζωή αλλά και τον δράστη επίσης για την ποιότητα του ψυχικού του κόσμου.
Στην δε πρόσφατη ενέργεια υπάρχει και μία άλλη δυσάρεστη εκδοχή, ότι ο δράστης είναι γυναίκα. Μία επίσης νέα, που μεθόδευσε ολόκληρη επιχείρηση για να εκφράσει ένα αρρωστημένο χαρακτήρα που στηρίχτηκε σε μια τελείως επιπόλαιη αιτία, ένα αίτημα φιλίας από άνδρα που απλώς έγινε δεκτό από το θύμα.
Τέλος πάντων, το κακό έγινε, η δράστιδα εντοπίστηκε και θα τιμωρηθεί. Η ποινική όμως τιμωρία δεν μετράει καθόλου στην ψυχική και σωματική «τιμωρία» που υπέστη το θύμα χωρίς ουσιαστικά να φταίει.
Σκληρότητα και βαναυσότητα χωρίς δικαιολογία. Στην  δράστιδα δεν χωρούν δικαιολογίες, ούτε κατανόηση, παρά μόνον οργή και μεγάλη τιμωρία για την αποτρόπαια πράξη.
Γ.Δ.


Σίγουρος ο μίνι ανασχηματισμός
Να λοιπόν που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλάζει όλα όσα μέχρι πρότινος ίσχυαν στο θέμα του ανασχηματισμού.
Ήταν δεδομένο πως οι ανασχηματισμοί δεν ανακοινώνονται. Κι όμως, ο Μητσοτάκης το άλλαξε. Δήλωσε πως σύντομα θα γίνει μια μικρή διόρθωση, όχι ριζικός ανασχηματισμός προσώπων.
Βέβαια, μετά τη δήλωσή του αυτή άρχισαν και εμφανίστηκαν και τα σενάρια ως προς ποιοι θα φύγουν από το κυβερνητικό σχήμα.
Εμείς δεν θα μπούμε στο παιγνίδι αυτό διότι υπάρχουν παγίδες για να εκτεθεί κανείς.
Εν αναμονή λοιπόν για την πρωθυπουργική απόφαση.
Γ.Δ.


38 σπίτια
Ο τσίφτης, ο μάγκας, ο καραμπουζουκλής, ο ευρωβουλευτής ο Παπαδημούλης, μας έδωσε μαθήματα πως αποκτάει κανείς σπίτια διαφόρων τετραγωνικών και πώς τα αξιοποιεί.
Αρχικά αγοράζεις φθηνά σε υποβαθμισμένη περιοχή. Δεύτερο τα σουλουπώνεις λίγο και τρίτο τα νοικιάζεις σε πρόσφυγες και μετανάστες και βέβαια τα κονομάς.
Έχω όμως μια απορία. Πώς τα παρακολουθεί όλα αυτά τα 38 σπίτια;
Πώς τα φροντίζει, πώς βρίσκει άκρη με τα ενοίκια, εάν πληρώνονται και μια σειρά άλλα προβλήματα.  Οφείλουμε να τον συγχαρούμε τον Συριζαίο Ευρωβουλευτή που έχει εξελιχθεί σε κτηματομεσίτης.
Τα υπόλοιπα τώρα για ήθος, για αριστερά, για έργα έναντι των λόγων κλπ, δεν τα σχολιάζω. Ας τα λύσει με τους ομοϊδεάτες του…
Γ.Δ.


Βήματα μπροστά για τη ΣΕΚΕ
Πάγια αρχή της Εφημερίδας μας είναι να στηρίζουμε και να επισημαίνουμε την πρόοδο, την ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων.
Μία από αυτές λοιπόν, η γνωστή ΣΕΚΕ, απέκτησε νέα διοίκηση πρόσφατα και ξεκινάει μια νέα περίοδο, ριζοσπαστική και με προοπτικές.
Εκείνο που ξεχώρισε στην Γενική Συνέλευση είναι ο νέος προσανατολισμός που ξεκινάει η μεγάλη επιχείρηση. Πού όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής και τ. υπουργός Γεωργίας Αλέξανδρος Κοντός, είναι η επέκταση προς την αγροδιατροφή.
Έτσι, εκτός των καπνών που είναι η βάση και ο μέγιστος τομέας δράσης, σταδιακά, η ΣΕΚΕ θα κάνει στροφή και προς την αγροδιατροφή συστηματικά και στοχευμένα.
Δηλαδή, θα επεκταθούν οι δραστηριότητες σ’έναν αναδυόμενο τομέα που έχει παγκόσμιο ενδιαφέρον και ήδη ενδιαφέρονται πολυεθνικοί γίγαντες.
Βέβαια η ΣΕΚΕ πρωτίστως θα εξακολουθήσει να ενισχύει τον ρόλο και την επέκταση της παρέμβασης στον χώρο του καπνού.
Απλά, προσθέτει στο επιχειρηματικό της οπλοστάσιο νέα σύγχρονα δεδομένα.
Γ.Δ.


Με τα χέρια μας βγάζουμε τα μάτια μας…
Είναι φυσικό να μας κακοφαίνεται και να μας δημιουργεί έντονη ανησυχία και φόβο το γεγονός ότι καθημερινά έχουμε νέα κρούσματα και θανάτους στον Εχίνο και να ακούγεται πανελλαδικά η Ξάνθη σαν εστία αναζωπύρωσης του κορωνοϊού. Αντί λοιπόν να προσπαθήσουμε να απαλλαχτούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα απ’ αυτό το πρόβλημα ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών και αντί να επιζητούμε βοήθεια για να στηριχθεί η τοπική οικονομία που υφίσταται μεγάλο πλήγμα λειτουργούμε σαν καιροσκόποι του τύπου «δώσε τώρα που γυρίζει» χάνοντας σε αξιοπιστία, και σοβαρότητα και βγάζοντας «με τα χέρια μας τα μάτια μας» αφού στοχοποιούμε το νομό μας από μόνοι μας την ίδια στιγμή που κατηγορούμε τους άλλους ότι μας στοχοποιούν. Τέτοια κίνηση ήταν να ζητήσουμε μοριοδότηση για τα παιδιά της Ξάνθης που δίνουν πανελλήνιες. Κάτι τέτοιο γίνεται σε περιοχές  πυρόπληκτες ή σεισμοπαθείς ή σε ειδικές περιπτώσεις που έχουν συμβεί ακραία φαινόμενα και κηρύσσονται σε έκτακτη ανάγκη. Τι απ’ αυτά συνέβη και έπληξε ειδικά τα παιδιά της Ξάνθης και δεν μπόρεσαν να προετοιμαστούν όπως όλα τα παιδιά της χώρας;  Ας είμαστε σοβαροί αν θέλουμε και άλλοι να μας παίρνουν στα σοβαρά!
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…