Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

0

Είναι προειδοποίηση
Το καμπανάκι χτύπησε και προειδοποίησε όλους ότι εφησυχασμός δεν πρέπει, ούτε και αγνόηση του κινδύνου.
Τα 97 νέα κρούσματα προχθές και τα 10 χθες, ήταν μια σαφέστατη προειδοποίηση. Ο νέος κορωνοϊός είναι εδώ, είναι δίπλα μας εάν εμείς δεν φροντίζουμε να παίρνουμε μέτρα αυτοπροστασίας.
Διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά πως ο συγχρωτισμός είναι επικίνδυνος και πως δεν πρέπει ν’ αγνοείται η λήψη μέτρων.
Το συμβάν με τον θετικό δάσκαλο στο δημοτικό σχολείο Δροσερού είναι η απόδειξη των παραπάνω διαπιστώσεων.
Γ.Δ.


Ποδοσφαιρικό
Θα στεναχωρήσω τους φίλους του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, αλλά το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα για το 2020 πάει στον Πειραιά! Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά είναι αγκαλιά με τον νέο του τίτλο, τον 45ο, μετά τη νίκη του προχθές στην Τούμπα, δημιουργώντας μια διαφορά 17 βαθμών που είναι αδύνατο να καλυφθεί.
Βέβαια κάποιος υπεραισιόδοξος του δικεφάλου της Θεσσαλονίκης να αντιπροτείνει πως απομένουν άλλοι εννέα αγώνες ακόμη και πως μπορεί να γίνει η ανατροπή στα πλέι οφ, όμως το βλέπω απίθανο και θαύματα έπαψαν να συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.
Όσο για τη δική μας ομάδα, ελπίζουμε να έχει πεισμώσει εξαιτίας όλων όσων έχουν γίνει και να βγάλουν σωστή αντίδραση στο γήπεδο.
Γ.Δ.


Μια συμπλήρωση
Στο χθεσινό φύλλο με τίτλο “Ποντιακά Ανέκδοτα” δημοσιεύσαμε ένα σχόλιο για το βιβλίο που έγραψε- επιμελήθηκε με τα εξήντα ανέκδοτα η κυρία Σοφία Αδαμίδου-Βαρυτιμίδου.
Συμπληρώνουμε λοιπόν το τηλέφωνο που κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καλέσει για να αγοράσει το βιβλίο και το οποίο είναι το 6909022652.
-Σε όσους το αποκτήσουν, καλή ανάγνωση.
Γ.Δ.


Καταδυτικό Πάρκο
Να και μια είδηση που προέρχεται από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Θανάση Τσώνη. Λοιπόν, όσο κι αν φαντάζει απίθανο, σύμφωνα με δηλώσεις του, ετοιμάζεται Καταδυτικό Πάρκο στα θαλάσσια όρια Έβρου και Ροδόπης.
Στόχος να δημιουργηθεί το Καταδυτικό Πάρκο από παροπλισμένο στρατιωτικό υλικό το οποίο θα ποντιστεί στο σημείο επιλογής και το οποίο θα μπορούν εν καιρώ να επισκέπτονται οι ενδιαφερόμενοι.
Από την ενέργεια αυτή θα δημιουργηθεί ένα θαλάσσιο οικοσύστημα που θ’ αποτελεί τουριστικό πόλο διότι ο καταδυτικός τουρισμός έχει φανατικούς φίλους.
Γ.Δ.


Προεδρικό
Το παρατηρήσαμε πρόσφατα με ιδιαίτερη ικανοποίηση. Είδαμε λοιπόν στο χώρο του γραφείου της Προέδρου κυρίας Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, τα αναμνηστικά που της δόθηκαν για τα 100 χρόνια Ελεύθερης Θράκης.
Υπήρχαν στο γραφείο της, σε εμφανές σημείο για να τα βλέπει καθημερινά.
Μάλιστα κατά την επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη, όπως έγινε γνωστό, αντάλλαξαν απόψεις και εντυπώσεις, ενώ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό από τις επισκέψεις αυτές.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Θράκη συνολικά ήταν το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ τους.
Γ.Δ.


Χρειάζεται ενότητα όχι διχασμός
Βέβαια αυτή η αρνητική εξέλιξη έδωσε τροφή για σχόλια και μάλιστα στην πιο απεχθή μορφή τους, του λαϊκισμού για πολιτική εκμετάλλευση από κάποιους και του κοινωνικού ρατσισμού για στοχοποίηση ορισμένων πληθυσμιακών ομάδων. Και τα δυο κατακριτέα καθώς μόνο οπισθοδρόμηση είναι και χαρακτηρίζουν αυτούς που τα κάνουν ενώ παράλληλα συνεργούν στον διχασμό της κοινωνίας.
Το ζήτημα είναι ότι αυτή την δύσκολη ώρα χρειάζεται ενότητα της κοινωνικής βάσης και συνειδητοποίηση του μεγέθους του κινδύνου που μας απειλεί.
Μ.Ξ.


Ανεβαίνει το Χρηματιστήριο
Και κάτι  από το παρελθόν. Το οποίο αρκετούς ζημίωσε και κατέστρεψε και λίγους έδωσε κέρδη. Ο λόγος για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Το οποίο τις τελευταίες ημέρες καταγράφει κέρδη και μάλιστα ικανοποιητικά, τα υψηλότερα του τριμήνου.
Κατά τους αναλυτές, η εγχώρια αγορά ευθυγραμμίστηκε με την ανοδική κίνηση των ξένων χρηματαγορών.
Βέβαια, το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν “φέρνει”  ευχάριστες μνήμες σε πολλούς, όμως δεν μπορεί να μην επισημανθεί η τελευταία σημαντική άνοδός του.
Γ.Δ.


Ηλεκτροκίνηση
Μπαίνει σιγά-σιγά στη ζωή μας η ηλεκτροκίνηση.  Ηλεκτρικά Ι.Χ., δίκυκλα και ποδήλατα είναι το πρώτο πακέτο κινήτρων για την αγορά 11.700 οχημάτων και δικύκλων και 1.000 φορτιστών.
Παράλληλα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνει κίνητρα για την απόκτηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Σε λίγο το σύνθημα “ Κινούμαι Ηλεκτρικά”   θα κυριαρχεί στην ζωή μας λόγω και των επιδοτήσεων προς αυτούς που θα θελήσουν ν’ αποκτήσουν τα ηλεκτρικά οχήματα που ως γνωστόν δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και είναι απολύτως οικολογικά.
Ο 21ος αιώνας είναι γεγονός πως φέρνει πολλές αλλαγές στη ζωή μας.
Γ.Δ.


Σιγά τους νομπελίστες
«Δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν νομπελίστα Πισσαρίδη και σε κανέναν νεοφιλελεύθερο», εκστόμισε ως βαρυσήμαντη δήλωση η πρώην υφ. Οικονομικών του ΣΥΡΙΖA Κατερίνα Παπανάτσιου ορθώνοντας το ανάστημα της. Και μόλις η παλλόμενη φωνή της βουλευτίνας Μαγνησίας έφυγε στον τηλεοπτικό αέρα δίχως τα πληρωμένα τσιράκια του συστήματος να προλάβουν να την μπλοκάρουν, ιδού το καταπέτασμα του ναού εσχίσθη απ’ άνωθεν έως κάτω εις δύο. Ετριξαν συθέμελα τα φαύλα οικοδομήματα του παγκόσμιου καπιταλισμού και έπεσαν γονυπετείς οι απανταχού νομπελίστες, ζητώντας έλεος από την παλιά λογίστρια του αγροτικού συνεταιρισμού Ζαγοράς η οποία ύψωσε την ρομφαία της και καταγκρέμισε τους ψεύτικους επίχρυσους θρόνους τους.
Καθότι η Κατερίνα Παπανάτσιου από τη Βιομηχανική Θεσσαλονίκης, δεν εμπιστεύεται κανέναν νομπελίστα. Μόνο τους κατόχους του Βραβείου Λένιν θα εμπιστεύεται μάλλον.  Και ελλείψει λενινίστα το λοιπόν, η Παπανάτσιου αναγκάστηκε να μπει στον κόπο να σχεδιάσει μόνη της τον τρόπο αξιοποίησης των 32,5 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης. Το σχέδιο της είναι μεγαλοφυές μες την απλότητα του: «Να ανοίξει ένας διάλογος με την κοινωνία, με τους φορείς, με τα επιμελητήρια, να γίνει καταγραφή των αναγκών» είπε.
Του ‘κανε τα μούτρα κρέας του νομπελίστα Πισσαρίδη η Παπανάτσιου, τον έστειλε να μαζεύει μήλα στη Ζαγορά Πηλίου….
Δ.Ε.


Από το ‘να στ’ άλλο…
«Καμπανάκι μας χτυπάει συνεχώς ο κορωνοϊός στην Ξάνθη για να μην χαλαρώνουμε. Γίναμε και σήμερα πανελλαδικό θέμα με την εμφάνιση νέου κρούσματος σε εκπαιδευτικό που κάνει μάθημα αγγλικών σε 4 σχολεία. Το αποτέλεσμα είναι να κλείσουν τα σχολεία προληπτικά και να τεθούν σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί που θα υποβληθούν σε τεστ. Αυτό που πρέπει να εμπεδώσουμε είναι ότι δεν θα απαλλαγούμε εύκολα σαν περιοχή. Είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει τις υγειονομικές αρχές και εμάς σαν κοινωνία. Έχουμε πληγεί ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό και δεν ξέρουμε πού θα πάει αυτό. Γίναμε πια …δακτυλοδεικτούμενοι στην χώρα και αυτό δεν είναι καλό για πολλούς λόγους.
Ας ευχηθούμε να περάσει γρήγορα και να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.
Όμως σίγουρα δεν πρέπει να μείνουμε στις ευχές …
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …