Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδηλατοπορεία στη Γενισέα με μήνυμα κατά των ναρκωτικών

Ποδηλατοπορεία στη Γενισέα με μήνυμα κατά των ναρκωτικών

0

Διοργανώνεται για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Γενισέας, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ

Έχοντας κερδίσει τη μάχη με την πανδημία, τα προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ απευθύνουν και φέτος κάλεσμα ενημέρωσης στις τοπικές κοινωνίες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.

Σε μια περίοδο όπου οι έννοιες της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της απομόνωσης κυριαρχούν ως αναγκαία μέσα ενάντια στην πανδημία, η καμπάνια του ΚΕΘΕΑ για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα με σύνθημα «Στάσου πλάι μου» έρχεται να θυμίσει ότι η εξάπλωση της χρήσης και της εξάρτησης αντιμετωπίζεται με αντίστροφη προσέγγιση.

Η πρόληψη και η θεραπεία των εξαρτήσεων στηρίζονται στην επαφή, την επικοινωνία, τη σύνδεση πρόσωπο με πρόσωπο, τη σχέση, το μοίρασμα, την αποδοχή.

Αντίθετα, πρακτικές και πολιτικές διαχωρισμού, αποκλεισμού, στιγματισμού, τιμωρίας και καταστολής τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή και σπρώχνουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια βαθύτερα στη χρήση και στο περιθώριο.

Για αυτό φέτος την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, και κάθε μέρα, μειώνουμε τις αποστάσεις, στηρίζουμε όσους έχουν «κολλήσει», μεταδίδουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών προγραμματίστηκαν εκδηλώσεις από μέλη, εργαζόμενους, Συλλόγους Οικογένειας και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ, με σεβασμό στα μέτρα προστασίας και τους σχετικούς περιορισμούς.

Στην Περιφέρειά μας:

ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ: 26 Ιουνίου, 17:00-20:00: Ραδιοφωνική ενημερωτική εκπομπή για τις εξαρτήσεις στην τουρκική γλώσσα, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Ορφέας», η οποία θα μεταδοθεί ταυτόχρονα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Νομού Ροδόπης Çınar FM, City  FM, Joy FM.

ΞΑΝΘΗ – ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ: 28 Ιουνίου, 11:00: Ποδηλατοπορεία  στην Γενισέα Ξάνθη, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Γενισέας και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…