Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, Αρ. Φύλλου 10.671

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, Αρ. Φύλλου 10.671

0

 Σε ποιον ανήκουν τα Νεκροταφεία
Πρόσφατα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ένας συνεπής, τίμιος και ηθικός αγωνιστής της Αριστεράς, ο Παναγιώτης Χατζημπάρμπας από το Νεοχώρι.
Άνθρωπος ευθύς, με γνώμη και άποψη, ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και ξεχώριζε γι’αυτά ακριβώς που αποκαλούμε έναν άνδρα παλικάρι.
Ο άνθρωπος λοιπόν αυτός είχε εκφράσει την επιθυμία του όταν πεθάνει να έχει πολιτική κηδεία. Δυστυχώς ο ιερέας του Νεοχωρίου αποφάσισε και έθαψε χώρια τον νεκρό Χατζημπάρμπα. Πενήντα μέτρα μακριά από τους υπόλοιπους συγχωριανούς.
Γιατί άραγε; Όταν παντού οι νεκροί αυτής της κατηγορίας θάβονται μαζί με τους άλλους.
Εξάλλου, τα Νεκροταφεία δεν αποτελούν χώρο ευθύνης της κάθε Μητρόπολης αλλά των δήμων. Άρα η απόφαση του εν λόγω ιερέα ήταν πέραν της αρμοδιότητάς του.
Κρίμα, διότι ούτε την τελευταία επιθυμία ενός νεκρού δεν σεβάστηκε…
Γ.Δ.


Η υπόθεση στα δικά τους χέρια
Είναι ένα ερώτημα: Πότε θα καταλάβουν οι συμπολίτες Εχινιώτες ότι παίζουν την ζωή τους κορώνα-γράμματα; Δεν βλέπουν ότι δικοί τους άνθρωποι «φεύγουν», φίλοι, συγγενείς και γείτονες;
Είναι η ώρα, παρότι άργησαν, να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή τους και τη ζωή των υπολοίπων. Ψευτοεγωισμοί, τσαμπουκάδες και ανόητοι ηρωισμοί δεν έχουν θέση μπροστά στον κίνδυνο του κορωνοϊού.
Αρκετά αδιαφόρησαν και αγνόησαν τον ιό. Πλέον οφείλουν όλοι να κάνουν το τεστ και να υπακούσουν και πειθαρχήσουν στις εντολές των ειδικών.
Η υπόθεση είναι στα δικά τους χέρια πλέον και μόνον.
Γ.Δ.


Να πλυθούν οι κάδοι
Καλοκαίρι, ζέστες και οι κάδοι απορριμμάτων «μοσχοβολούν» αρνητικά, ζητώντας πλύσιμο. Αιτία βέβαια τα σκουπίδια που λογικό είναι να περιέχουν φυτικά και διάφορα άλλα σπιτικού περιεχομένου είδη.
Χωρίς να ξεχνάμε κάποιους που πετούν…ψάρια και μοσχοβολά ο περίγυρος.
Τέλος πάντων, οι κακές συνήθειες και συμπεριφορές μας τελειωμό δεν έχουν. Όμως η ευθύνη του τακτικού πλυσίματος των κάδων υπάρχει και είναι υποχρέωση της αρμόδιας υπηρεσίας, κυρίως τώρα το καλοκαίρι.
Γ.Δ.


Ο Μητσοτάκης τιμά τον Αντώνη Τρίτση
Ως γνωστόν το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πάρει το όνομα του πρώην Δημάρχου Αθηναίων Αντώνη Τρίτση. Στην παρουσίαση του προγράμματος, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του είπε ότι θα φέρει πολλές νέες θέσεις εργασίας σ’ολόκληρη τη χώρα και καλύτερη ποιότητα ζωής κι ότι φέρει τις αρετές του πολιτικού από τον οποίο πήρε το όνομά του: «Πριν από 30 χρόνια ως υποψήφιος δήμαρχος ο Αντώνης Τρίτσης παρουσίαζε το πρόγραμμά του με αιχμή την ίδρυση δημοτικού αναπτυξιακού ταμείου για την αναβάθμιση της ζωής της πόλης και των πολιτών. Αυτό κάνουμε στην ουσία τώρα πράξη αγκαλιάζοντας όλη την Ελλάδα. Αυτός ο νέος δήμος σε ένα μεγάλο βαθμό άργησε 30 χρόνια αλλά τώρα ήρθε για να μείνει».


Είμαστε ανεπιθύμητοι
Αυτή βέβαια την κατάσταση με τον κορωνοϊό την πληρώνει όλος ο νομός. Παρότι ο δήμος Ξάνθης δεν φαίνεται να έχει αυξημένο φορτίο  καθώς έγιναν 3000 τεστ και καθημερινά γίνονται οπότε είναι πολύ αντιπροσωπευτικό δείγμα παρά ταύτα έχουμε μπει στην λίστα των ανεπιθύμητων. Ακούνε Ξάνθη και φεύγουν μακριά! Και δεν είναι μόνο ότι χάσαμε το καλοκαίρι, δεν μπορούμε να πάμε και εμείς πουθενά αφού δεν μας δέχονται! Είμαστε persona non grata. Πληθαίνουν οι αναφορές  ότι ξενοδοχεία και καταλύματα τουριστικών περιοχών δεν δέχονται  εκδρομείς από την Ξάνθη. Μας θεωρούν όλους ύποπτα κρούσματα. Δεν νοικιάζουν ούτε για Σαββατοκύριακο αν ακούσουν Ξανθιώτης! Μπορεί η χώρα συνολικά να αντιμετώπισε με επιτυχία τον κορωνοϊό αλλά εμείς τοπικά όχι. Και γι αυτό υπάρχει και συλλογική αλλά και ατομική ευθύνη.
Μ.Ξ. 


Ξεχνούν, ξεχνούν ηθελημένα
Ερώτηση κατέθεσε ο Τσίπρας για ν’απαντήσει ο Μητσοτάκης για το πού δόθηκαν τα χρήματα για το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι». Αντί δικής μου απάντησης, θα παραθέσω ένα σχόλιο του έγκριτου δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου από «Τα Νέα». Γράφει:
«Στον ΣΥΡΙΖΑ το μέγα σκάνδαλο είναι το πώς μοιράστηκαν τα χρήματα, 20 εκατ. όλα κι όλα, προκειμένου να φτάσει ως τον τελευταίο Έλληνα το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι» και αυτό που το διαδέχθηκε, το «Μένουμε Ασφαλείς».
Με αφορμή το γεγονός ότι, εκτός από εκείνους που πραγματικά έπρεπε να πάρουν χρήματα για να προωθήσουν την καμπάνια, «διέλαθαν» της προσοχής εκείνων που τα μοιράζουν και φυλλορρόησαν και σε κάτι τυχάρπαστους χρήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τον πανικό. Και αυτό παρά το γεγονός άτι από την καμπάνια έλαβαν αξιοσέβαστα ποσά όλα τα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα ενημέρωσης («ΕφΣυν», «Αυγή», Left.gr, Στο Κόκκινο κ.λπ.). Όλα εκτός από ένα. Το «μηχανάκι» του Κωστάκη του Βαξεβάνη. Ωρύεται ο Κωστάκης, και με το δίκιο του, και σέρνει και τον ΣΥΡΙΖΑ από πίσω του που ολοφύρεται και αυτός για λογαριασμό του Κωστάκη, διότι δεν «ράμφισε» και αυτός το κατιτίς του.
Και αυτοί μεν καλά κάνουν – παρά το γελοίον του πράγματος να έχουν πάρει λεφτά, καλά λεφτά, όλα τα MME του ΣΥΡΙΖΑ και παρ’ όλ’ αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρεται και να απειλεί -, η κυβέρνηση όμως; Εκείνος ο Πέτσας δεν έχει αρχείο στο υπουργείο του; Να δώσει στη δημοσιότητα τι χρήματα από κρατική διαφήμιση έχει πάρει ο Κωστάκης και τα Μέσα του (Μέσα, λέμε τώρα…) στη διάρκεια των 4,5 χρόνων της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι συγκριτικά άλλοι; Ας πούμε, τι έπαιρνε ολόκληρος ΔΟΛ έναντι των Μέσων του Κωστάκη, τι η «ΕφΣυν» και τι η «Αυγούλα»…
Αντε, γιατί μερικοί μερικοί νομίζουν ότι έχουμε υποστεί ομαδική λοβοτομή και ξεχνάμε. Ε, δεν ξεχνάμε..»
Γ.Δ.


Τι έγινε στην Ξάνθη
Ευκαιρία να θυμίσουμε στην Κοινή Γνώμη το τι έγινε στην Ξάνθη την περίοδο των εκλογών του 2019. Τότε λοιπόν, άτομο που βρισκόταν στην εξουσία (κυβέρνηση) και είχε στη διάθεσή του κρατικό ταμείο με ευχέρεια να το χειριστεί κατά την κρίση του, έκανε το εξής. Αντί να ενισχύσει τα τοπικά  Μέσα Ενημέρωσης, ενίσχυσε προκλητικά έναν τηλεοπτικό σταθμό που έχει κλείσει, μία εβδομαδιαία εφημερίδα με μηδαμινή κυκλοφορία κι ένα τοπικό σάιτ.
Όλα βέβαια προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ τότε.
Τα υπόλοιπα Μέσα, αγνοήθηκαν προκλητικά. Κι έρχονται τώρα, οι άνθρωποι αυτοί να κατηγορούν τη σημερινή κυβέρνηση η οποία έδωσε τη σχετική διαφήμιση «Μένουμε Σπίτι» σε ΟΛΑ τα Μέσα Ενημέρωσης αδιακρίτως.
Γι’αυτό, ας μη μιλούν τώρα, ας σιωπούν διότι οι πράξεις τους είναι πρόσφατες και δεν ξεχνιούνται τέτοιες συμπεριφορές.
Γ.Δ.


Κινητικότητα και επαφές
Γίνονται ζυμώσεις τοπικά, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές. Ζυμώσεις βέβαια σε προσωπικό επίπεδο και οι οποίες βρίσκονται στην αρχή τους χωρίς να μπορεί να εκτιμηθεί η κατάληξή τους.
Βέβαια οι επαφές αυτές περιλαμβάνουν κυρίως και συζητήσεις για τα τοπικά δρώμενα σε επίπεδο νομού και τα πρόσωπα που έχουν τις ευθύνες για το μέλλον του τόπου.
Είναι προφανές ότι υπάρχει ενδιαφέρον και κινητικότητα χωρίς όμως να είναι δυνατόν να γίνουν προβλέψεις για την εξέλιξη των επαφών αυτών.
Γ.Δ.


Τι κάνεις Δημήτρη;
«Τι κάνεις, Δημήτρη, σπίτια νοικιάζω», θα μπορούσε να αναφωνήσει το τελευταίο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που χλευάζεται στα καφενεία και στις παρέες του για το βίο του Παπαδημούλη. Και που θα περίμενε από τον κ. Τσίπρα να στείλει σπίτια του τον κ. Παπαδημούλη προκειμένου να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα.
Πώς θα νιώθουν άραγε σήμερα τα απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με την «απόφαση» της Πολιτικής Γραμματείας να πάρει πάνω της τον κ. Παπαδημούλη και να ξοδέψει άλλο ένα (μεγάλο) κομμάτι από το εναπομείναν μαξιλάρι ηθικής του κόμματος;
Κάποιοι, βεβαίως, πιο «υποψιασμενοι» εκτιμούν ότι κάτι άλλο μπορεί να παίζει με τις ενοικιάσεις σπιτιών σε μετανάστες μέσω ΜΚΟ και ότι μπορεί να έχει στηθεί ολόκληρη φάμπρικα. Η περίπτωση Παπαδημούλη σίγουρα εξελίσσεται σε απίστευτο βαρίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων.
-Θα θυμίσουμε την περίπτωση Βουλγαράκη, που είχε πει την περίφημη φράση «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», για να δικαιολογήσει μπίζνες που έκανε με off shore. Ο οποίος λοιδορήθηκε τότε βάναυσα από την αριστερά και τελικά αποχώρησε από την πολιτική ζωή, σε αντίθεση με τον Παπαδημούλη που διαθέτει το γνωστό αριστερό ηθικό πλεονέκτημα και παραμένει…
Α.Π.


Κορυφώνεται η ανησυχία
Όσο πάει και χειροτερεύει η κατάσταση με το θέμα του κορωνοϊού για τον νομό μας. Ο Εχίνος έχει τεθεί σε νέα αυστηρότερη καραντίνα. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο μετά τα νέα 36 κρούσματα που εντοπίστηκαν την Τετάρτη. Είναι άκρως ανησυχητικό το γεγονός  ότι ο Εχίνος θρηνεί 5 θανάτους μέσα σε 3 μέρες! Και για να καταλάβει κανείς πόσο επικίνδυνος είναι ο κορωνοϊός κι ότι δεν είναι μια απλή γρίπη που κάνει πνευμονίες σε ηλικιωμένους ας δει κανείς ότι το τελευταίο θύμα ήταν μια 64χρονη που είχε λέει υποκείμενα νοσήματα και δη διαβήτη και χοληστερίνη! Πείτε μου πόσοι πάνω από 50 δεν έχουν χοληστερίνη και υπέρταση και διαβήτη επίσης! Η γυναίκα αυτή θα ζούσε με την αγωγή που έπαιρνε προφανώς αν δεν κολλούσε κορωνοϊό όπως και τόσοι άλλοι που έχουν αυτά τα …υποκείμενα! Γι αυτό δεν πρέπει να λέμε απλά είχε υποκείμενα νοσήματα και να εφησυχάζουμε! Και κάτι ακόμα ας εκλείψει επιτέλους αυτή η καχυποψία ότι επίτηδες βάζουν καραντίνα τον Εχίνο. Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα και οι θάνατοι τους διαψεύδουν δραματικά!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …