Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παραμένουν κλειστά τα σύνορα στον Άγιο Κωνσταντίνο

Παραμένουν κλειστά τα σύνορα στον Άγιο Κωνσταντίνο

0

Μετά από αίτημα της Αστυνομία Ξάνθης – Ασκούν πιέσεις για άνοιγμα οι βουλγάρικες αρχές

 

Ανοιχτός ο κάθετος στην Νυμφαία – Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κάνει δειγματοληψίες

 

 

Επίσημο “open” της χώρας μας στο τουρισμό έγινε από την Δευτέρα 15 Ιουνίου. Ξεκίνησαν οι πτήσεις στα δύο μεγάλα αεροδρόμια της χώρας αλλά και άνοιξαν οι πύλες για οδικό τουρισμό. Παράλληλα άνοιξαν καταλύματα και μουσεία. Στο πλαίσιο αυτό άνοιξαν οι κάθετοι άξονες στην ΑΜΘ πλην ενός… Της τουριστικής διόδου του Αγίου Κωνσταντίνου στις Θέρμες.

Κλειστή παραμένει η τουριστική δίοδος Αγ. Κωνσταντίνου λόγω κορωνοϊού

Σε αναμονή βρίσκονται οι γείτονές μας οι Βούλγαροι από την περιφέρεια Σμόλυαν που χρησιμοποιούν την δίοδο του Αγίου Κωνσταντίνου για να έλθουν στις παραλίες μας, κυρίως τα σαββατοκύριακα και να απολαύσουν τα μπάνια τους.  Ο δρόμος των Θερμών παραμένει κλειστός μετά από αίτημα της Αστυνομίας της Ξάνθης που έγινε αποδεκτό. Όπως είναι φανερό τα αίτημα έγινε στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό και  εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού που εκδηλώνονται κάθε τόσο στο νομό μας και ιδιαίτερα στον Εχίνο του Δήμου Μύκης.

Πιέζουν οι Βούλγαροι για άνοιγμα του δρόμου – Έξαρση του κορωνοϊού σε δυο χωριά της περιφέρειας Σμόλυαν

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιμήκυνση της οδικής καραντίνας στην δίοδο της Ξάνθης προκάλεσε δυσαρέσκεια στις βουλγάρικες αρχές που άσκησαν πιέσεις για άρση των μέτρων. Να σημειώσουμε ότι αρκετοί κάτοικοι Βουλγαρίας έχουν κατοικίες στην παραλιακή ζώνη του νομού μας και αδημονούν να έρθουν. Ωστόσο αυτό που προέχει είναι η προστασία στην παρούσα φάση. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι και στην δική τους περιοχή δεν έχουν ξεμπλέξει με τον κορωνοϊό και ότι σε δύο χωριά της περιφέρεια Σμόλυαν είναι σε έξαρση.

Ανοιχτός ο κάθετος στην Νυμφαία – Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κάνει δειγματοληψίες

Ουρές 2 χιλιομέτρων σχηματίστηκαν την πρώτη μέρα του ανοίγματος του κάθετου άξονα από την Νυμφαία Ροδόπης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση οι ουρές οφείλονται στην αυξημένη προσήλωση και στον έλεγχο διαβατηρίων που γίνεται από την αστυνομία.  Αντίθετα χθες Τρίτη η ροή ήταν κανονική. Να σημειώσουμε ότι παράλληλα με τον έλεγχο των διαβατηρίων κλιμάκια του ΕΟΔΥ κάνουν τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους, σε όλους τους άξονες. Όπως ορίζουν οι κανόνες δίνονται τα στοιχεία των ατόμων που υποβάλλονται στα τεστ και μόνο σε περίπτωση που βρεθούν θετικά υποβάλλονται σε καραντίνα. Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με παλαιότερα που είχαμε lockdown ήταν ότι όσοι εισέρχονταν στην χώρα υποβάλλονταςνυποχρεωτικά σε τεστ κ αι καραντίνα 14 ημερών. Βέβαια αυτό δεν φαίνεται να τηρήθηκε απαρέγκλιτα σε κάποιες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα στον Εχίνο με τα γνωστά αποτελέσματα.

«Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήρθαν πολλοί κατά την περίοδο του Μπαϊραμιού οδικώς μέσω Βουλγαρίας και τέθηκαν – υποτίθεται  – σε καραντίνα το σπίτι τους! Το ερώτημα βέβαια είναι αν ελέγχθηκε ποτέ κανείς για το αν τηρεί την καραντίνα!

Το ζήτημα του Εχίνου έχει κάνει πολλούς αυτοδιοικητικούς να χάσουν τον ύπνο τους …σ’ ότι αφορά τις ευθύνες που θα τους αποδοθούν παρά το γεγονός ότι η διαχείριση ήταν από τα κεντρικά. Αυτό που ίσως τους καταλογιστεί είναι ότι δεν πίεσαν αρκετά να γίνουν τα τεστ νωρίτερα όπως ζητούσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης και άλλοι  φορείς. Αν είχαν εισακουστεί ίσως να μην φτάναμε στο σημείο να στοχοποιηθεί η περιοχή μας, κάτι που έχει αρνητικές και βλαπτικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς .

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μάστιγα» οι κλέφτες μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ για τους αγρότες

Μιλά ο νέος αγρότης, μέλος της Ομάδας Παραγωγών της ΕΑΣ στην περιοχή του Αβάτου, Απόστολος…