Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οικόπεδα χωρίς φροντίδα

Οικόπεδα χωρίς φροντίδα

0

Καλείται ο δήμος και πάλι να δώσει λύση. Διαμαρτυρίες περιοίκων για τους κινδύνους

Το ρεπορτάζ που ακολουθεί και το περιεχόμενό του στο μεγαλύτερο μέρος του είναι γνωστό στις υπηρεσίες του δήμου. Κι αυτό διότι το έχουν αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν και χρειάζεται να το αντιμετωπίσουν και τώρα.

 Χόρτα, ερπετά, σκουπίδια

Ο λόγος λοιπόν στις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής 12 Αποστόλων. Η περιοχή αυτή λοιπόν, έχει αρκετά οικόπεδα τα οποία είναι χωρίς περίφραξη. Είναι όμως και χωρίς φροντίδα. Άλλα από τους ιδιοκτήτες κι άλλα από τους άγνωστους ιδιοκτήτες.

Ο δήμος στην όλη πολύ άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για άλλη μια φορά (που επιδείνωσαν οι βροχές)  καλείται αυτός να λύσει το όλο πρόβλημα.

Μιλάμε για τις οδούς Κολοκοτρώνη, Πρωταγόρα, Αβδήρων, Σερρών, Θεσσαλονίκης κλπ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην περιοχή λειτουργεί το 3ο Δημοτικό σχολείο, γεγονός που αυξάνει τους κινδύνους. Παράλληλα όμως, διαπιστώσαμε πως δίπλα ακριβώς υπάρχει μια μικρή παιδική χαρά με 2 κούνιες και τσουλήθρα, όπου όμως έχει εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η βλάστηση χόρτων και δέντρων.

Η δημοσίευση των φωτογραφιών αποδίδει ένα μέρος του προβλήματος που καλείται να διαχειριστεί ο δήμος από τους συμπολίτες που αδιαφορούν έναντι των ευθυνών τους προς το κοινωνικό σύνολο, τους δημότες.

Για άλλη μια φορά ο δήμος θα πρέπει να δράσει για την λύση, όμως παράλληλα θα  πρέπει να επισημάνει με αυστηρότητα προς τους ιδιοκτήτες τις υποχρεώσεις τους.

Όσο για τα οικόπεδα που δεν έχουν ιδιοκτήτη, ας τα περιφράξει ή ας τα αξιοποιήσει με κάποιον άλλον τρόπο, π.χ. ελεύθερο χώρο για παιγνίδια από τους νέους της γειτονιάς και παγκάκια για τους ηλικιωμένους.

Γ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Έσβησε» στα 39 του χρόνια ο Νάσος Ελευθεριάδης

Η είδηση θανάτου του «σκόρπησε» τον θρήνο σε συγγενείς, φίλους, στον Σύλλογο Ποντίων και σ…