Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Νουγκατίνα

Νουγκατίνα

0

Μπισκότα-βάσεις

-4 τεμ. Ασπράδια αυγών (120-130 γρ.)

-45 γρ. Ζάχαρη Λευκή, Κρυσταλλική

-120 γρ. Ζάχαρη άχνη

-120 γρ. Αμύγδαλα Λευκά, αλεσμένα σε σκόνη

Κρέμα

-500 γρ. Γάλα Φρέσκο, πλήρες

-500 γρ. Κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά και 300 γρ. επιπλέον, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)

-1 κλωναράκι Βανίλιας

-160 γρ. Ζάχαρη

-80 γρ. Κορν Φλάουρ

-2 τεμ. Αυγά

-6 τεμ. Κρόκοι αυγών

Μπισκότα-βάσεις: Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με την αμυγδαλόσκονη και τα ενσωματώνουμε στη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 δόσεις και το απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλες ή επιφάνειες σιλικόνης σε λεπτό πάχος, δίνοντάς του παράλληλα ορθογώνιο σχήμα (περίπου 22Χ22 εκ.). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C για περίπου 25-30 λεπτά.

Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τα 500γρ. την κρέμα γάλακτος και το κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στη μέση. Τα τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, τα αυγά και τους κρόκους. Λίγο πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα και ν’ αρχίσει να κοχλάζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα χλιαρύνει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά. Αν είναι πολύ ρευστή η κρέμα την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να πήξει.

Συναρμολόγηση: Σε μια πιατέλα τοποθετούμε ένα ορθογώνιο τσέρκι διαστάσεων περίπου 22Χ22 εκ. Βάζουμε το ένα μπισκότο, το καλύπτουμε με τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με μπισκότο. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μελιτζάνες κοκκινιστές

-2 μελιτζάνες -1 κόκκινη πιπεριά σε στικς -1 πράσινη πιπεριά σε στικς -1 κρεμμύδι ψιλοκομμ…