Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Νέα έξαρση των διακινήσεων μεταναστών στην ΑΜΘ

Νέα έξαρση των διακινήσεων μεταναστών στην ΑΜΘ

0

Εντοπίστηκαν τρεις περιπτώσεις σε Βόρειο Έβρο, Ξάνθη και Καβάλα

 Συνελήφθησαν τρεις διακινητές που μετέφεραν συνολικά δεκαπέντε μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα, στους νομούς Έβρου, Ξάνθης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Ξάνθης και Καβάλας,  τρείς διακινητές, δύο αλλοδαποί και ένας ελληνικής υπηκοότητας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαπέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Διακίνηση με ταξί στο Διδυμότειχο

Στην πρώτη περίπτωση, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού (ύψος Διδυμοτείχου), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο δημόσιας χρήσης και να μεταφέρει, παράνομα, εννέα μη νόμιμους μετανάστες.

Καταδίωξη από αστυνομικούς της Ξάνθης

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον διακινητή, οδηγό αυτοκίνητου, αλλά δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε επαρχιακή οδό και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη, ενώ κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Διακίνηση με κλεμμένο ΙΧ στην Εγνατία

Στη τρίτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, οδηγό αυτοκινήτου, αλλά δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πιο κάτω, το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι επιβαίνοντες τράπηκαν πεζή σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον οδηγό – διακινητή και δύο μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους ο δράστης, μετέφερε με το όχημα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή στις 17-6-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, καθώς και ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ανήκουν σε άλλο όχημα, για τις οποίες επίσης είχε δηλωθεί απώλεια την ίδια ημέρα στην ίδια υπηρεσία.

Κανείς δεν είχε δίπλωμα οδήγησης

Σημειώνεται ότι τρεις διακινητές στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τρία  αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και Διδυμοτείχου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…