Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχαράκι με μανιτάρια

Μοσχαράκι με μανιτάρια

0

-1 κιλό μοσχάρι χτένι σε μικρές μερίδες

-1 συσκευασία φρέσκα ασπρομανίταρα

-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

-μαϊντανός ψιλοκομμένος

-1 μεγάλο κουτάκι μπύρα

-5-6 γαρύφαλλα ολόκληρα

-1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

-ελαιόλαδο

-αλάτι

-πιπέρι (σε κόκκους και αλεσμένο)

-κανέλα (προαιρετικά)

Προετοιμάζουμε τα μανιτάρια καθαρίζοντας και κόβοντάς τα στα δύο ή το πολύ στα τρία, τα μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, τόσο ώστε να καλυφθεί ο πάτος, ρίχνουμε και τσιγαρίζουμε το μισό κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα γυρίζουμε μέχρι να σοταριστούν ελαφρά και να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη, μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι (αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο λάδι) και προσθέτουμε το κρέας. Το γυρίζουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε με λίγη από τη μπύρα και γυρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη. Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπύρα, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, τη ζάχαρη. Το κρέας θα πρέπει να είναι ίσα ίσα καλυμμένο με υγρά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου να είναι σχεδόν έτοιμο. Περίπου 20 λεπτά, πριν κλείσουμε τη φωτιά, θα ρίξουμε μέσα τα μανιτάρια και τον μαϊντανό, που έχουμε κρατήσει στην άκρη, μαζί με ότι υγρά έχουν αφήσει.

Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουρέ πατάτας, αλλά και με ρύζι ή μακαρόνια.

  • giouvarlakia_saganaki_copy

    Γιουβαρλάκια σαγανάκι με φέτα

    500 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά 150 γραμμ. ρύζι καρολίνα 2 αυγά 1 φλιτζ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομ…
  • Μοσχαράκι με σάλτσα γιαουρτιού

    1 ½ κιλό κιλότο μοσχαρίσιο δεμένο ρολό 3 μεγάλα κρεμμύδια 1 κουταλιά  αλεύρι 1 κουταλιά βο…
  • Σνίτσελ κοτόπουλο με σος λεμόνι

    4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • kalamarakia gemista

    Καλαμαράκια γεμιστά

    6 μέτρια προς μεγάλα Καλαμαράκια 1 κούπα ρύζι καρολίνα: 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (…
  • Κρεμμυδόπιτα με τυρί

    Σφολιάτα: 2 φύλλα (750 γρ.) Κομμένα φέτες κρεμμύδια: 4 μεγάλα (600 γρ.) Χοντροτριμμένο τυρ…
  • Τσίζκεϊκ με κανταΐφι

    -800 γρ. Τυρί κρέμα -100 γρ. Ζάχαρη άχνη -200 γρ. Σταφίδες -450 γρ. Φύλλο Κανταΐφι (1 πακέ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια γεμιστά

6 μέτρια προς μεγάλα Καλαμαράκια 1 κούπα ρύζι καρολίνα: 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (…