Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστριών διεκδικεί ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης

Μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστριών διεκδικεί ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης

0

Αναδεικνύει το γεγονός ότι εργάζονται ως επί το πλείστο με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και ότι έχει γίνει πιο απαιτητική η δουλειά τους μετά την επαναλειτουργία των σχολείων

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την αλληλεγγύη του στις ακάματες εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων μας.

Όπως σημειώνουν, «είναι οι κυρίες που φροντίζουν για την υγιεινή και καθαριότητα  των χώρων του σχολείου μας και διασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές περιβάλλον σε παιδιά και εκπαιδευτικούς για την πραγματοποίηση των μαθημάτων αλλά και για την παραμονή μας σε αυτό πολλές ώρες.

Ειδικά τώρα με την επαναλειτουργία των σχολείων ένα μεγάλο βάρος για την ασφαλή λειτουργία των χώρων του σχολείου το έχουν επωμιστεί οι σχολικές καθαρίστριες οι οποίες υπερβάλλουν εαυτόν για τη δική μας υγιεινή και ασφάλεια. Παρά τα αυξημένα τους έκτακτα καθήκοντά τους, όμως, οι σχολικές καθαρίστριες αντιμετωπίζουν χρόνια ζητήματα που έχουν παραμείνει άλυτα. Ένα από αυτά και το σημαντικότερο είναι ότι η πλειοψηφία αυτών παραμένει σε καθεστώς εξαρτημένης εργασίας μέσα από διαδοχικές συμβάσεις που επαναλαμβάνονται για δεκαετίες.

Ως σωματείο εργαζομένων τασσόμαστε υπέρ της μονιμοποίησής τους και άρσης του καθεστώτος εργασιακής ανασφάλειας. Επιπλέον διεκδικούμε μαζί τους το δικαίωμά τους στη τακτική και καθορισμένη απολαβή του μισθού τους έτσι ώστε να μπορούν να οργανώνουν την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή. Αυτό συνδυάζεται και με την αναγκαιότητα της έγκαιρης χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο αίτημά τους να εισπράξουν την αμοιβή τους, για όσες από αυτές τελούν και χρέη σχολικών τροχονόμων, για το διάστημα που τα σχολεία παρέμεναν κλειστά λόγω του κορονωϊού καθώς και των πρόσθετων παροχών σε είδος που δικαιούνται λόγω της ανθυγιεινής φύσης της εργασίας τους.

Ζητούμε, επίσης, από τους συναδέλφους/-ισσες Δ/ντές και Δ/ντριες των σχολείων να φροντίζουν για την τήρηση του εργασιακού τους ωραρίου και τη διασφάλιση του δικαιώματός τους να μπορούν να προβλέπουν και να οργανώνουν την καθημερινότητά τους.

Οι σχολικές καθαρίστριες είναι απαρέγκλιτα μέλη της οικογένειας του σχολείου και απαραίτητες για την ορθή του λειτουργία. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την προσφορά των υπηρεσιών τους και τασσόμαστε στο πλευρό τους στη διεκδίκησή του για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Υποχώρηση του ιικού φορτίου παρατηρήθηκε στα αστικά λύματα της Ξάνθης

Καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα πτωτικές τάξης -36%   Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσμα…