Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Μάχη» ενάντια στον κορωνοϊό και στην παραπληροφόρηση στην Ξάνθη

«Μάχη» ενάντια στον κορωνοϊό και στην παραπληροφόρηση στην Ξάνθη

1

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Ν. Ευφραιμίδης: «Η παραπληροφόρηση έχει φοβίσει τον κόσμο. Αυτό προσπαθούμε να ανατρέψουμε με την καμπάνια ενημέρωσης».

 

Αυξήθηκαν τα τεστ μετά την ενημέρωση στον Εχίνο  – 14 άτομα  από Ξάνθη νοσηλεύονται στην Αλεξανδρούπολη

 

 

 

Μια εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορωνοϊό  εξελίσσεται σ’ όλα τα χωριά του δήμου Μύκης, επικεφαλής της οποίας έχει τεθεί ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης  κ. Νίκος Ευφραιμίδης και οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές του ΕΟΔΥ.  Στόχος της προσπάθειας είναι να «χτυπηθεί» ο ιός της …παραπληροφόρησης που κάποιες φορές γίνεται πιο επικίνδυνος από τον κορωνοϊό και είναι αυτός που καλλιεργεί την υποψία και τον φόβο στους κατοίκους και δεν προσέρχονται για να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ τα οποία θα βοηθήσουν στην ταχεία και ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος αναζωπύρωσης που έχει προκύψει. Μιας προσπάθειας που άργησε όπως διαπιστώνεται εκ του αποτελέσματος και οι ευθύνες βαρύνουν όλους τους εμπλεκόμενους στη διαχείριση της πανδημίας στο νομό μας. Αυτό επεσήμανε ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ σε δηλώσεις του, το ίδιο επισημαίνει ο πρώην δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά αλλά αυτός είναι και ο προβληματισμός του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθη κ. Ευφραιμίδη που προσπαθεί ιέστω και τώρα να καλύψει τα κενά στην ενημέρωση.

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Ν. Ευφραιμίδης: «Η παραπληροφόρηση έχει φοβίσει τον κόσμο. Αυτό προσπαθούμε να ανατρέψουμε με την καμπάνια ενημέρωσης».

«Ο κόσμος στον δήμο Μύκης έχει κακή ψυχολογία και έχει φοβηθεί πολύ. Σ’ αυτό μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η παραπληροφόρηση από κάποιους δημοσιογραφικούς κύκλους εντός και εκτός νομού που δημιουργούν σύγχυση. Χαρακτηριστικό της κατάστασης φόβου που επικρατεί είναι αυτό που μας εκμυστηρεύτηκε μια κυρία στον Εχίνο. Μας είπε ότι θέλει να πάει να κάνει τεστ αλλά φοβάται μην της βάλουν… μικροτσίπ ! Αυτά και άλλα πολλά διακινούνται ως πληροφορίες και φοβίζουν τον κόσμο. Εμείς αυτό προσπαθούμε να ανατρέψουμε με την καμπάνια ενημέρωσης. Να πειστεί ο κόσμος ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτε κι ότι όλα αυτά είναι ανοησίες. Ήδη στην Γλαύκη ήταν πολύ θετικοί  και μας είπαν ότι θα κάνουν όλοι τεστ. Θα πάμε στην Πάχνη και στον Κένταυρο. Στον Εχίνο έχουμε βάλει κι άλλο σημείο εξέτασης μέσα στο χωριό. Θα πάμε και στα χωριά του δήμου Τοπείρου. Ο κόσμος παίρνει απαντήσεις από τις αρμόδιες αρχές για ότι ρωτάει και αυτό θεωρώ ότι θα βοηθήσει πολύ», σημειώνει ο κ. Ευφραιμίδης.

Στο ερώτημα πως και γιατί έγινε αναζωπύρωση των κρουσμάτων στον δήμο Μύκης ο κ. Ευφραιμίδης την απέδωσε στην χαλάρωση των μέτρων μετά την πρώτη καραντίνα και από το γεγονός ότι κατά την περίοδο του μπαϊραμιού ήρθαν άτομα από το εξωτερικό. Εδώ βέβαια τίθεται ένα τεράστιο ερωτηματικό με ποιο τρόπο ήρθαν αν τέθηκαν σε καραντίνα και ποιος το ήλεγχε αν την τηρούσαν. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος παίρνουμε τις απαντήσεις μας.

Αυξήθηκαν τα τεστ μετά την ενημέρωση  – 14 άτομα  από Ξάνθη νοσηλεύονται στην Αλεξανδρούπολη

Σε μια ομαλοποίηση της κατάστασης ιδιαίτερα μετά τις εντάσεις που είχαν προηγηθεί στον Εχίνο αναφέρεται ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κ. Πασχάλης Γιώρης. Όπως σημείωσε μετά την ενημέρωση που είχε το κλιμάκιο των γιατρών και των τοπικών αρχών με τους κατοίκους στο προαύλιο του σχολείου αυξήθηκε ο αριθμός αυτών που προσέρχονται για τεστ. Αυτό βεβαιώνει και ο Διευθυντής του Κέντρου υγείας Εχίνου κ. Πετρίδης ο οποίος ανέφερε ότι  αυξήθηκε η προσέλευση των κατοίκων για τεστ μετά την ενημέρωση. Ωστόσο όπως είπε υπήρξε ένας  ακόμη θάνατος  του 82χρονου από τον Εχίνο που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ Αλεξανδρούπολης ενώ διαπιστώνονται συνεχώς νέα κρούσματα που διακομίζονται στο νοσοκομείο Ξάνθης και στην συνέχεια στο Νοσοκομείου αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκεί νοσηλεύονται 14 άτομα από την Ξάνθη.

Τ. Καπζά, πρώην δήμαρχος Μύκης: «Αργήσατε κύριε δήμαρχε…»

Την ανησυχία του εξέφρασε ο πρώην δήμαρχος κ. Τζεμήλ Καπζά ενώ μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στον Εχίνο είπε πως υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια: «Υπάρχει μια αρνητική εικόνα επειδή στοχοποιήθηκε  ο Εχίνος αλλά από την άλλη υπάρχει θέμα με τον κορωνοϊό και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Εμείς επισημάναμε από την αρχή η ενημέρωση πρέπει να γίνει πολύ νωρίτερα ότι έχει καθυστερήσει η δημοτική αρχή αλλά και όσοι εμπλέκονται σ’ αυτό».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …