Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μ. Μπουρχάν: «Να επιστραφούν άμεσα τα  88 ακίνητα της Ξάνθης  που δέσμευσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Υπερταμείο»

Μ. Μπουρχάν: «Να επιστραφούν άμεσα τα  88 ακίνητα της Ξάνθης  που δέσμευσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Υπερταμείο»

0

Ερώτηση της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ με αίτημα για άμεση επιστροφή των 10.119 ακινήτων που υποθηκεύτηκαν για 99 χρόνια

Ο Βουλευτής Ξάνθης, κ. Μπουρχάν Μπαράν μαζί με την υπόλοιπη Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή για την άμεση επιστροφή των 10.119 ακινήτων ανά την Επικράτεια, που δέσμευσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Υπερταμείο ακινήτων.

Ο βουλευτή υπενθυμίζει ότι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 υπέγραψε την υποθήκευση όλης της περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια ως ενέχυρο στους δανειστές και ιδρύθηκε το λεγόμενο «Υπερταμείο» .Ανάμεσα στα ακίνητα αυτά βρίσκονται και 88 ακίνητα του Νομού Ξάνθης .

Το ΚΙΝΑΛ σημειώνει: «το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όμως, με την προ λίγων ημερών απόφασή του, ήρθε να ακυρώσει την μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων του Δημοσίου που πέρασαν «εν μια νυκτί» από τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, με το ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018, στην ΕΕΣΥΠ – δηλαδή το Υπερταμείο.

Το ΠΑΣΟΚ, και τώρα το Κίνημα Αλλαγής, ποτέ δεν έπαψε να αναδεικνύει το μείζον εθνικό ζήτημα της υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας και να αγωνίζεται να ανατρέψει αυτή την απόφαση της υποτέλειας και ντροπής για τη χώρα μας.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει τώρα να μιλήσει καθαρά, να αφήσει τις «μισές κουβέντες» και να προβεί στην αποδέσμευση όλων των ακινήτων, σεβόμενη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς καμία καθυστέρηση».

Στην ερώτηση που απευθύνεται στους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι: «το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τέσσερις αποφάσεις που εξέδωσε το Δ΄ Τμήμα του, έκρινε πως η απόφαση έπασχε από νομικές πλημμέλειες και πως η σχετική απόφαση του πρώην υπουργού Οικονομικών ήταν έωλη, δικαιώνοντας τους πέντε αρχικούς Δήμους που είχαν αντιταχθεί με προσφυγές τους στην υπουργική απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, το ΣτΕ έκρινε ότι η ως άνω απόφαση εκδόθηκε χωρίς προηγουμένως να έχει εξεταστεί εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την εξαίρεση των εν λόγω ακινήτων από τη μεταβίβασή τους, όπως προέβλεπε το άρθρ. 196 του ν. 4389/2016.

Αναγκαίο είναι επίσης να επισημανθεί ότι ο κ. Τσακαλώτος ουδέποτε ήρθε στη Βουλή να απαντήσει, ως όφειλε, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκήθηκε εκείνη την περίοδο, ενώ κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής (18/5/2020) και η κυβέρνηση της ΝΔ, απέφυγε να δεσμευτεί για την ακύρωση της μεταβίβασης των 10.119 ακινήτων, παρότι ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Βεσυρόπουλος, ανέφερε στην τοποθέτησή του, ότι σε ποσοστό που αγγίζει το 90% τα ακίνητα αυτά είναι μη μεταβιβάσιμα». Η Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ ρωτά τους υπουργούς: «αν είναι ενήμεροι για την ανωτέρω απόφαση του ΣτΕ, και αν ναι, σε ποιες άμεσες θεσμικές ενέργειες προτίθενται να προβούν, προκειμένου να αποδεσμευθούν τα 10.119 δημόσια ακίνητα σε ολόκληρη την Επικράτεια από το ντροπιαστικό για τη χώρα Υπερταμείο που ελέγχεται από τους δανειστές της χώρας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…