Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καθηγητής Σουρβίνος: Ο Εχίνος είναι παράδειγμα του τι θα γίνει αν δεν τηρούμε τα μέτρα

Καθηγητής Σουρβίνος: Ο Εχίνος είναι παράδειγμα του τι θα γίνει αν δεν τηρούμε τα μέτρα

0

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να αυστηροποιηθούν τα μέτρα», είπε ο ίδιος σχετικά με το κατά πόσο εξετάζεται αυστηροποίηση των μέτρων

 

Ως παράδειγμα του τι θα συμβεί, εάν δεν τηρούνται τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό, χαρακτήρισε την κατάσταση στον Εχίνο, ο καθηγητής ιολογίας και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ, Γιώργος Σουρβίνος.

«Πρόκειται για μια εστία που είναι απόρροια της μη τήρησης των μέτρων. Είναι ένα παράδειγμα τι θα γίνει αν σταματήσουμε να τηρούμε τα μέτρα», είπε μιλώντας στον «Θέμα 104,6».

Μιλώντας για τα κρούσματα στην περιοχή του Εχίνου, αναφέρθηκε στην θρησκευτική εκδήλωση για το ραμαζάνι, όπου υπήρξε συγχρωτισμός. «Είναι ένα παράδειγμα πως μπορούμε να γυρίσουμε σε καταστάσεις που δεν θέλουμε», ανέφερε.

Απαντώντας στο αν εξετάζεται αυστηροποίηση των μέτρων, ο καθηγητής Σουρβίνος, είπε ότι «θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να αυστηροποιηθούν τα μέτρα. Επαφιόμαστε στην καλή διάθεση και στο πνεύμα συνεργασίας που θα δείξουν όλοι».

Όπως είπε, «είναι μια μειοψηφία που δεν τηρεί τα μέτρα» και σημείωσε ότι «ίσως μια πιο στοχευμένη καμπάνια στους νέους θα βοηθούσε».

«Το Πεκίνο μας δείχνει τι θα έχουμε στη χώρας, αν δεν τηρούμε τα μέτρα. Εν απουσία εμβολίου, όλα έχουν να κάνουν με τη συμπεριφοράς μας», ανέφερε.

Όπως είπε, η διαδικασία των τεστ για κορωνοϊό, θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, ενώ αναφερόμενος στο εμβόλιο, εκτίμησε ότι «στο τέλος του 2020, αν έχουμε το εμβόλιο θα είμαστε ευτυχείς».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…